Tibor Gašpar na webe Hlavné správy útočí na redaktorku Denníka N, Plus 7 dní aj na Andreja Kisku

Tibor Gašpar na webe Hlavné správy útočí na redaktorku Denníka N, Plus 7 dní aj na Andreja Kisku Reprofoto YouTube/info.sk

Ministerka vnútra Denisa Saková dnes oznámila, že bývalý šéf policajného zboru Tibor Gašpar končí ako jej poradca.

Gašpar mal dať Jána Kuciaka pár mesiacov pred vraždou lustrovať v policajnej databáze na policajnom prezídiu. O tom, že bol novinár takto lustrovaný, informoval týždenník Plus 7 dní. Podľa informácií Denníka N bol policajtom, ktorý lustráciu urobil, riaditeľ spravodajskej jednotky finančnej polície na policajnom prezídiu Pavol Vorobjov. „Toho už v tejto súvislosti vypočula polícia. Vorobjov vypovedal, že postupoval na pokyn vtedajšieho policajného prezidenta Tibora Gašpara,“ napísal Denník N.

Podrobnosti: Tibor Gašpar, ktorý dal údajne lustrovať Jána Kuciaka, ako poradca ministerky skončil (VIDEO)

Tibor Gašpar na ukončenie spolupráce reagoval na webe Hlavné správy, ktorý je považovaný za jeden z hlavných dezinformačných webov na Slovensku. V reakcii zaútočil na médiá a redaktorky, ktoré o jeho prípade informovali.

„Od môjho odstúpenia z pozície policajného prezidenta, tieto (informácie) online priamo z vyšetrovacieho spisu poskytuje bulvárna novinárka Tódová z Denníka N s bulvárnou novinárkou Šimíčkovou z týždenníka Plus 7 dní,“ napísal Gašpar. „Kategoricky odmietam všetky obvinenia, ktoré voči mojej osobe opätovne smerujú tie isté liberálne médiá, ktoré sa pokúšali za asistencie prezidenta tejto krajiny o „slovenský majdan“ na jar minulého roku a neváhali k tomu zneužiť vraždu dvoch mladých ľudí,“ píše Gašpar. Tvrdí, že informácie, ktoré sú predkladané verejnosti neúplne, skreslene, bez základného overenia, a najmä koordinovaným spôsobom. "Manipulujú verejnou mienkou ako za čias normalizačných procesov a stavajú sa do polohy sudcov a morálnych autorít,“ píše Gašpar. "Chcem nezávisle, čo najskôr urobiť všetko pre očistenie môjho mena a ochrániť svoju rodinu od hyenizmu niektorých novinárov,“ dodal bývalý policajné prezident.

Na obvinenia z manipulácie reaguje reaguje Monika Tódová: "Jediný, kto tu manipuluje verejnou mienkou je Tibor Gašpar a robil to od prvého dňa procesu vyšetrovania vraždy nášho kolegu. Aj vtedy, keď hovoril o vymyslenej drogovej stope.“ Vyhlásenie Tibora Gašpara podľa jej slov ukazuje, že je dobre, že už nie je policajný prezident a rovnako je dobre, že už nepracuje ani na ministerstve vnútra. „Pevne verím, že vyšetrovací tím preverí všetky podozrenia, ktoré smerujú k prepojeniu policajných špičiek na oligarchov a organizovaný zločin a že dostaneme odpoveď na otázku, prečo si policajný funkcionár lustroval pred vraždou Jána Kuciaka a na koho pokyn to robil," dodala Tódová.

"Vyjadrenia Tibora Gašpara pre Hlavné správy sú obyčajný alibizmus, ktorým chce prikryť svoje zlyhania. Nemám potrebu ich ďalej komentovať. Súdny človek si urobí názor sám," reagovala pre Omediach.com šéfredaktorka Plus 7 dní Anka Žitná Lučaiová.