Fico zverejnil video, v ktorom sa zastal Danka a zaútočil na médiá (VIDEO)

Fico zverejnil video, v ktorom sa zastal Danka a zaútočil na médiá  (VIDEO) Reprofoto FB Robert Fico

V utorok neskoro večer predseda Smeru Robert Fico zverejnil video, v ktorom sa zastal predsedu parlamentu Andreja Danka, po tom, ako médiá zverejnili telefonáty predsedu parlamentu s Alenou Zsuzsovou, ktoré sa našli u Mariana Kočnera. Zároveň zaútočil na médiá.

 Podrobnosti: Danko si telefonoval so Zsuzsovou. Ich flirtujúce rozhovory sa našli u Kočnera

"Médiá brutálnym zásahom do súkromia predsedu parlamentu prekročili všetky hranice!" tvrdí bývalý premiér.  Podľa neho v nahrávkach "nie je nič, čo by bolo dôležité pre verejný záujem. Nie sú tam žiadne informácie, ktoré by potvrdzovali kriminálnu činnosť, nie je tam nič, čo by sa dotýkalo verejnej funkcie druhého najvyššieho verejného činiteľa... Je to vrchol protiústavnosti. Máme právo na to, aby veci súkromného charakteru, ktoré nie sú také, ktoré by mali vyrušovať verejný život, boli zverejňované, ako v tomto prípade," hovorí vo videu Fico.

Predseda parlamentu Andrej Danko dlhodobo komunikoval s Alenou Zsuzsovou, ktorá je jedna z obžalovaných v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, žiadal od nej fotografie a chcel sa s ňou stretnúť. Polícia zaistila správy aj nahrávky ich telefonátov pri vyšetrovaní Kuciakovej vraždy, informovali dnes viaceré médiá. Dáta získala medzinárodná sieť investigatívnych novinárov, ktorá ich odovzdala novinárom.

Zsuzsová, ktorá slúžila ako Kočnerova volavka. Počas troch zaznamenaných telefonátov, ktoré pochádzajú ešte z roku 2016, si obaja vykajú, hovoria ale neformálne a miestami flirtujú.

Komentár Miroslavy Kernovej: Fico nemá pravdu. Je dôležité, aby verejnosť vedela o flirtujúcom telefonáte Danka so Zsuzsovou

Prečo médiá zverejnili nahrávky Dankových telefonátov alebo ich prepis?

"V Denníku N sme sa rozhodli, že nahrávky nezverejníme. Ich obsah je čisto súkromného charakteru. Nevidíme verejný záujem počúvať, ako sa chvejú vzrušením. Písať o nich však musíme," napísal šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný, podľa ktorého voliči majú právo vedieť, že Danko bol v dlhom zozname ľudí, na ktorých Kočner niečo mal. Majú právo vedieť, že Danko o tom dodnes nehovorí pravdu. "Kočner so Zsuzsovou ho ulovili a jedného dňa ho mohli vydierať. Zo vzrušujúceho flirtovania je tak bezpečnostné riziko pre krajinu. A Danko to zhoršil, keď sa k Zsuzsovej nepriznal hneď, ako sa z nej stala najznámejšia volavka na Slovensku," dodal Kostolný.

"Nahrávky Danko - Zsuzsová boli v Kočnerovom telefóne a Kočner sa cez Threemu vyjadroval, že pripravil Dankovi podklady. Zdá sa, že mohol mať na neho vplyv. Z toho vyplýva otázka, či bol Andrej Danko vydieraný. Predseda parlamentu hovory so Zsuzsovou zamlčal," napísal na facebooku šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bardy. "Samozrejme chápem, že bývalí milenci žien, ktoré uviedli do veľkej spoločnosti talianski mafiáni, v tom môžu mať zmätok. Prípadne, že to vidia ako zásah do súkromia predsedu parlamentu. Lenže súkromie predsedu parlamentu bolo nájdené v mobile mafiána Kočnera, ktorý je obžalovaný z objednania Janovej vraždy," dodal Bardy.