Novým vedúcim Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku je bývalý novinár

Novým vedúcim Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku je bývalý novinár Foto: Kancelária EP na Slovensku

Od 1.júla má Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku nového vedúceho. Stal sa ním dlhoročný zamestnanec EP a bývalý novinár Robert Sermek.

Sermek v rokoch 1999 až 2005 pôsobil ako spravodajca TASR v Bruseli, pre ktorú pokrýval historické obdobie prístupových rokovaní a vstupu Slovenska do Európskej únie a NATO. V rokoch 2005 a 2006 bol spravodajcom Slovenského rozhlasu v Bruseli. Pred návratom do Bratislavy pôsobil 13 rokov v centrále Európskeho parlamentu v Bruseli na Generálnom riaditeľstve pre komunikáciu. Na starosti mal koordináciu audiovizuálnej produkcie a vzťahy s televíznymi a rozhlasovými stanicami. Podieľal sa tiež na informačnej kampani pred európskymi voľbami v rokoch 2009, 2014 a 2019, keď bol projektovým lídrom pre produkciu televíznych a rozhlasových spotov.

"Európska únia vstupuje do kľúčového obdobia rokovaní o dlhodobom rozpočte a pláne ekonomickej obnovy po koronavírusovej kríze. Chceli by sme tieto témy v spolupráci so slovenskými europoslancami komunikovať čo najzrozumiteľnejšie, aby Slováci získali všetky informácie o tom, akú pomoc môže krajina očakávať a čo najlepšie sa pripravili aj na jej zmysluplné využitie. Zároveň si tak vytvoria lepší a pravdivejší obraz o našom členstve v Európskej únii. Tieto údaje sú ešte potrebnejšie v súčasnom období, kedy sa nekontrolovateľne šíria rôzne druhy dezinformácií," povedal o svojom budúcom pôsobení R. Sermek.