ČTK kúpila od Igora Rattaja fotobanku Profimedia CZ

ČTK kúpila od Igora Rattaja fotobanku Profimedia CZ Foto: Facebook Igor Rattaj

Česká tlačová kancelária (ČTK) kúpila od podnikateľa Igora Rattaja skupinu Profimedia CZ. Česká národná spravodajská agentúra chce akvizíciou fotobanky Profimedia ponúknuť kompletný službu v poskytovaní fotografií a ďalších vizuálnych materiálov.

Značka Profimedia zostane zachovaná a spoločnosť Profimedia.CZ bude fungovať ako dcérska firma ČTK a ponechá si formu akciovej spoločnosti. ČTK a Profimedia to dnes uviedli v spoločnej tlačovej správe. Cenu neoznámili.

"ČTK má najväčšiu národnú fotobanku a bohatý historický fotoarchív, ku ktorému každým okamihom pribúdajú snímky zo súčasnosti. Spojením s najväčším poskytovateľom obrazového materiálu zo zahraničia, ktorý zastupuje mnoho špičkových svetových fotobánk, ponúkneme klientom nové služby," uviedol k dnešnému podpisu zmluvy generálny riaditeľ ČTK Jiří Majstr.

Skupina Profimedia.CZ ponúka fotografie z celého sveta zahŕňajúce napríklad ilustračné fotografie, spravodajstvo, celebrity, módu, jedlo, záhradu, portréty alebo historické snímky. Súčasťou obchodu je materská Profimedia so sídlom v SR aj dcérske firmy v Maďarsku, Chorvátsku a Rumunsku. Skupina má 26 zamestnancov a v posledných rokoch ročný obrat 130 miliónov korún.