Hospodárske noviny prepúšťajú a rušia niektoré oddelenia

Hospodárske noviny prepúšťajú a rušia niektoré oddelenia

Podľa informácií Omédiách.com po prvej vlne prepúšťania vo vydavateľstve v júni sa prerieďuje počet zamestnancov aj v súčasnosti. Prepúšťanie sa dotklo viac ako desať ľudí, medzi ktorými sú administratívni pracovníci, redaktori, vedúci vydania, grafik. Sú medzi nimi ľudia v skúšobnej dobe, ale aj ľudia, ktorí robili pre HN dlhšie obdobie.

 

 

Zároveň zanikajú samostatné oddelenia športu a zahraničia. Oproti minulosti sa zredukoval počet ľudí na jednotlivé oddelenia. Jednotlivé oddelenia sa zlučujú a povinnosti odídených redaktorov sa rozdeľujú medzi ostatných. Kultúra nemá v novinách samostatnú stranu, ostala na webe.

V redakcii sa uvažuje aj o zmene sídla.

Zmeny prichádzajú pár mesiacov po tom, ako vydavateľstvo Ecopress kúpil Andrej Babiš. Koncom mája prešli Hospodárske noviny redizajnom, na zvýšení predajnosti sa to neprejavilo. Predajnosť zaznamenala v júni a júli mierny pokles. Podľa auditu tlače ABC SR v júni sa predalo priemerne 13 651 titulov v júli 13 035 (predaj spolu), čo je druhý najhorší výsledok HN v histórii auditovania predajnosti. Pred rokom bol predaj HN viac ako 15 tisíc, pred dvomi rokmi okolo 17 tisíc výtlačkov.

Odporúčame aj: Babiš kúpil Hospodárske noviny

V pondelok ráno sme požiadali o odpovede na otázky vedenie Hospodárskych novín. Keďže Milan Mokráň, podpredseda predstavenstva a generálny riaditeľ Ecopressu, požiadal, aby bolo jeho stanovisko zverejnené v plnom rozsahu, zverejňujeme ho medzi Tlačovými správami.

Odporúčame aj: Šéf Ecopressu o situácii v Hospodárskych novinách

100- percentným vlastníkom spoločnosti Ecopress je Agrofert Holding podnikateľa Andreja Babiša. Ten v súčasnosti kandiduje so svojim politickým hnutím ANO 2011 v českých parlamentných voľbách. Aktuálne vystupuje aj v televíznom spote na Vodňanské kuře, ktorý sa objavuje v českých médiách pár týždňov pred voľbami.