Z Nového Času odchádza Piraňa

Staršia foto JM, ČSFD Staršia foto JM, ČSFD

Investigatívna novinárka Júlia Mikolášiková, ktorá stála za odhalením viacerých káuz, odchádza z Nového Času.

Podľa informácií Omédiách.com z Nového Času odchádza na vlastnú žiadosť jedna z kľúčových redaktorov denníka Júlia Mikolášiková. Piraňa, ako ju v médiách ale aj mimo nich volajú, pracuje už osem rokov vo vydavateľstve Ringier, v minulosti pracovala pre Spoločnosť 7 Plus.

Posledné roky písala pre Nový Čas o témach spojených s políciou, politikou, mafiou, kriminalitou. Otvorila kauzu prokurátora Mamráka z Nitry, písala o Mišenkovi, Mellovi, Piťovcoch, podrobne písala aj o viacerých ministroch vnútra či policajných predstaviteľoch.
Jednou z najzávažnejších káuz, ktorým sa venovala, bola séria článkov o bytovej mafii.

Miklášiková informovala aj o kauze Bonnano. V kauze figuruje ako svedok v súdnych sporoch za 940-tisíc, ale aj v trestnom stíhaní, ktoré beží súčasne. Ak by ju obvinili a odsúdili hrozí jej väzenie.

Odporúčam aj: Skončia investigatívni novinári vo väzení?

Odporúčam aj: Musí sa volať Nicholson, aby sa jej zastali?

„Stále pracujem vo vydavateľstve Ringier Axel Springer. Nie som oprávnená sa vyjadrovať pre médiá. Vo vydavateľstve ja ne to určená komunikačná manažérka," povedala pre Omédiách.com Mikolášiková.

„K interným personálnym záležitostiam sa nebudeme vyjadrovať," povedala pre Omédiách.com PR manažérka vydavateľstva Tatiana Pavleová.