Monike Flašíkovej-Beňovej sa nepozdáva menovkyňa Zdenka

Monike Flašíkovej-Beňovej sa nepozdáva menovkyňa Zdenka Foto: archív MFB

Kandidátke na predsedníčku Bratislavského samosprávneho kraja vadí, že médiá neinformujú o jej protikandidátke Zdenke Beňovej. Šéfredaktorom mienkotovorných médií posiela otvorený list. 

 


Monika Flašíková-Beňová je rozhorčená tým, že proti nej kandiduje za Kotlebovu stranu Ľudová strana-Naše Slovensko v Batislavskom samosprávnom kraji menovkyňa – Zdenka Beňová, o ktorej sa pritom veľa nevie.

 

Obracia sa preto na šéfov mienkotvorných médií. „Vysoko si vážim a žiadnym spôsobom nechcem spochybňovať právo každého občana uchádzať sa o dôveru občanov vo voľbách. Rovnako je však pre mňa dôležitá férovosť predvolebnej kampane. Občania by mali byť adekvátnym spôsobom informovaní o všetkých kandidátoch – tak, aby sa vo voľbách vedeli objektívne rozhodnúť," píše v otvorenom liste Flašíková-Beňová.

Myslí si, že informácie o Zdenke Beňovej sa rozchádzajú. „Podľa niektorých indícií môže byť primárnym cieľom jej kandidatúry najmä zmätenie voličov vo voľbách predsedu bratislavského VÚC." Flašíkovej-Beňovovej sa zdá, že médiá o jej protikandidátke nepriniesli žiadne relevantné informácie. „Rada by som Vás preto požiadala, aby ste sa pokúsili poskytnúť voličom informácie o tejto kandidátke – o tom, čo chce priniesť a akým spôsobom chce osloviť obyvateľov BSK," píše kandidátka za SMER, ktorá tvrdí, že listom chce zabrániť zavádzaniu voličov nepravdivými a skresľujúcimi informáciami. Čo tým myslela, už nenapísala.

Menovci majú neraz vo voľbách šťastie. V Českej republike sa podarilo prekrúžkovať menovcovi Andreja Babiša Milošovi, ale napríklad aj Oľge Havlovej, čím sa potvrdilo, že ľudia občas zahlasujú bez zaváhania skôr za známe meno.