Danko je vo vedení mediálneho holdingu Penty

Danko je vo vedení mediálneho holdingu Penty Reprofoto Penta

Bývalý hovorca finančnej skupiny MARTIN DANKO hovorí o plánoch mediálneho holdingu Penty, o vzťahu Penty so SITA aj o svojej novej pozícii.

 

 

Spoločnosť News & Media Holding je už zapísaná v obchodnom registri. Vy ste v dozornej rade. Mení sa niečo na vašej funkcii hovorcu skupiny Penta?

Od januára 2015 prestávam vykonávať pozíciu hovorcu Penty na Slovensku. Moja pozícia sa v súčasnosti nazýva External Relations Manager a do mojich kompetencií patria úlohy v rámci nášho projektového tímu, ktorý sa zaoberá investíciami v médiách. Novým hovorcom Penty na Slovensku sa stáva môj súčasný kolega v Bratislave – Gabriel Toth, ktorý pracuje ako PR Specialist.

Odporúčame aj: Penta sľubuje, že nebude sledovať a odpočúvať redaktorov

Čo budete mať na starosti v Holdingu a na akej pozícii?

V News & Media Holdingu budem pôsobiť v Dozornej rade. Budem sa zaoberať oblasťou potenciálnych nových mediálnych akvizícií (a to aj mimo SR) a budem súčasťou tímu, ktorý pripravuje stratégiu dlhodobého fungovania médií v rámci holdingu.

Penta má mať v Dozornej rade Petit Pressu troch ľudí. Kedy vstúpi holding do orgánov Petit Pressu a kto to bude za Pentu? Bude to Peter Mertus (nový šéf Holdingu) alebo Igor Grošaft (zo SITA, ktorý kupoval podiel PetitPressu za Pentu)?

Čo sa týka Petit Pressu, tam ešte naše pôsobenie podlieha posudzovaniu PMÚ SR a kým nebude tento proces ukončený, tak sa neviem vyjadriť ku konkrétnym personálnym otázkam.

Čo je nové v holdingu?

News & Media Holding je v štádiu personálneho budovania. Vytvára sa holdingová riadiaca štruktúra na čele s Petrom Mertusom. Od januára ma holding nového HR riaditeľa – je ním Peter Rolný (prišiel z Petit Pressu – pozn.red.) .

Ako bude vyzerať spolupráca Holdingu so spoločnosťou SITA, (ktorej majiteľ kupoval podiel Petit Pressu)?

Vzťah medzi holdingom a SITA je štandardný, postavený na komerčnej báze vzájomnej spolupráce.