Haščák: Na Maďaričovu hru ma pozval Fulmek, idem s ním ešte na večeru

Haščák: Na Maďaričovu hru ma pozval Fulmek, idem s ním ešte na večeru Reprofoto Denník N

V stredu  minulý týždeň mala v bratislavskom divadle Aréna premiéru hra Mareka Maďariča o smotánke s názvom Dáma bez kamélií. Na premiére sa stretli ľudia z politiky aj z médií. Aktualizované o stanovisko Alexeja Fulmeka.  

 


Redaktori Denníka N po premiére vyspovedali Jaroslava Haščáka. Je spolumajiteľ finančnej skupiny Penta, ktorá minulý rok získala viacero vydavateľstiev, vrátane približne polovičného podielu vo vydavateľstve Petit Press, ktoré vydáva denník Sme.

 

Na premiére sedel Haščák blízko ministra vnútra Roberta Kaliňáka aj ministra kultúry Mareka Maďariča. Podľa všetkých troch to bola náhoda. „Stretávate sa takto často na verejných akciách?" spýtal sa redaktor splumajiteľa Penty. "Nie, prvýkrát. Nestretávame sa ani mimo verejných akcií. To bola fakt náhoda," odpovedal Haščák a bez toho, aby sa ho na to niekto pýtal, dodal: „Mňa tu pozval pán Fulmek, mimochodom. (Alexej Fulmek je riaditeľom vydavateľstva Petit Press). Na toto predstavenie som dostal od neho pozvanie. Aj s ním som tu bol. Aj s ním idem teraz na večeru," zdôraznil Haščák.

Dvojica redaktorov, ktorá nahrávala rozhovor s Jaroslavom Haščákom, patrí medzi bývalých redaktorov Sme, ktorí na protest proti vstupu Penty do Petit Pressu z vydavateľstva odišli a založili Denník N.

Vyšetrenie kauzy Gorila, v ktorej sa spomína Jaroslav Haščák, ešte nie je uzavreté. 

Aktualizácia o stanovisko Alexeja Fulmeka (6. mája 2015)

"Denník N so mnou na premiére divadelnej hry Mareka Maďariča natočil video, ale pokiaľ viem, ho neodvysielal. Na Jaroslava Haščáka sa ma nepýtali," povedal pre Omédiách.com šéf vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek.
Na otázku aké má aktuálne vzťahy s Jaroslavom Haščákom povedal: "S pánom Haščákom máme pracovné vzťahy ako s minoritným akcionárom."  Vyjadrenia Haščáka o lístkoch do divadla a spoločnej večeri nekomentoval.