Šedou eminenciou vynoveného bulváru je Fedor Flašík

Šedou eminenciou vynoveného bulváru je Fedor Flašík Reprofoto

V obnovenom týždenníku sa stretli Branislav Záhradník, bývalá šéfredaktorka Plus 1 deň ako aj niekdajší autor kampaní HZDS a Smeru Fedor Flašík.

 

 

S televíznou kampaňou a Erikou Judínyovou v plavkách nastupuje na trhu staronový bulvárny titul Star, ktorý od vydavateľstva Márie Rehákovej získal Branislav Záhradník, bývalý hovorca STV ale aj bývalý predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava a poslanec samosprávy za mestskú časť Bratislava - Karlova Ves.

V úvodníku sa čitateľom prihovára Fedor Flašík, ktorý kritizuje to, ako Star doposiaľ vyzeral. „Práve držíte v rukách vynovený Star, ktorý sa – ako správny bulvár – podujal po 10 rokoch podstúpiť skrášľovaciu operáciu. Áno, mal vrásky, úzke pery, kruhy pod očami, malé prsia a priznajme si, bola aj bledý," píše Flašík, ktorý bude mať v časopise nielen svoju pravidelnú rubriku s názvom feďbuk.

Podľa informácií Omédiách.com Flašík mal byť pôvodne podobným šéfredaktorom ako je Eva Urbaníková v časopise Evita, kde redakciu riadi výkonná šéfredaktorka Jana Štrbáková.

Šéfredaktorkou Staru sa nakoniec stala Andrea Jovanovič, bývalá šéfredaktorka Plus 1 deň, ktorá po príchode Penty do vydavateľstva 7 Plus z denníka odišla.

"V Star som v pozícii supervisora," povedal pre Omédiách.com Flašík, ktorý sa naďalej venuje reklame. Redakcia sa presťahovala z Ul. V. Clementisa v Bratislave na Bencúrovu. Vydavateľom je Starmedia, kde je konateľom Branislav Záhradník.

Flašík je aj tvárou televíznej kampane spolu s Erikou Judínyovou, ktorá je na prvej vynovenej titulke. Na kampani spolupracoval Peter Nuňéz. Obsah je bulvárny, ale bez kontroverzných tém či odhalení. Časopis začína spomienkou na prvú kampaň Staru spred 10 rokov a rozhovorom s Zuzanou Belohorcovou, ktorá bola ako prvá na titulke časopisu. Nechýba téma utečencov s fotkou Petry Polnišovej a Wandy Adamik Hrycovej, Dara a Rytmus a ďalšie témy, ktorým sa venujú pravidelne iné slovenské bulvárne médiá.

V novom čísle je výrazný priestor venovaný profilu Petra Pellegriniho zo Smeru. Star píše o jeho rodinnom zázemí, o rodičoch, o pôvode jeho mena. Text doplnil dojemnými fotkami predsedu parlamentu a jeho psa Atreya. Chýba len podpis autora textu.

Star vychádzal donedávna ako dvojtýždenník, po novom je týždenník. Podľa Flašíka sa chce postupne stať silným bulvárnym titulom na trhu s predajom 30 až 50 tisíc titulov týždenne. Dnes sa pohybuje od 5,5 tisíc do 7,5 tisíc.