Odchádzajúci šéfredaktor Plus 7 dní: V pekle robia ohňostroj

Odchádzajúci šéfredaktor Plus 7 dní: V pekle robia ohňostroj Foto: pluska.sk

Mediálny holding Penty News and Media Holding sa rozhodol vymeniť šéfredaktora týždenníka Plus 7 dní.

 


Na pozícii šéfredaktora po dvadsiatich piatich rokoch skončil Miloš Luknár. Redakciu týždenníka vedie od začiatku novembra Nancy Závodská, doterajšia šéfredaktorka Plus 1 deň.

 

S Luknárom končí jeho pravidelný komentár s ježkom a končí aj autor fikcií Milan Lukáč.

„Keď som v pondelok ráno pred piatou hodinou vstával, tak ako možno už tisíckrát predtým za predchádzajúcich dvadsaťpäť rokov, aby som si sadol za počítač a začal písať tohto „ježka", mal som zvláštny pocit. Akosi stále som nedokázal uveriť tomu, že je posledný. Prakticky celé štvrťstoročie som raz do týždňa túto rannú tortúru absolvoval, okrem nie príliš dlhého obdobia v dávnej minulosti, keď sme sa v písaní striedali so Štefanom Šimákom, jedným zo zakladateľov týždenníka PLUS 7 DNÍ a spoluvydavateľom," začína Luknár svoj posledný komentár v týždenníku.

V ňom nehodnotí aktuálne politické dianie ale už le spomína: "Od svojho narodenia v roku 1990 sa ježko na hlad sťažovať nemohol. Jesť bolo stále čo a každá doba prinášala i jedincov kaloricky mimoriadne výživných. Z tých minulých sa na čestnom mieste pomyselného jedálneho lístka najkrajšie vynímal Mečiar, Slota, Ľupták, Duray, Čarnogurský, Budaj či Gašparovič, ku koncu svojej politickej existencie aj Dzurinda a, samozrejme, obľúbená delikatesa doktor Fico či estét Paška."

Svoj odchod z týždenníka v poslednom texte nekomentuje, končí len vetou: „Keď sa môj priateľ dozvedel, že po vyše štvrťstoročí odchádzam z časopisu PLUS 7 DNÍ, okomentoval to jedinou vetou: „V pekle robia ohňostroj." Asi majú na to dôvod."

Už pred mesiacom sme požiadali vydavateľa týždenníka - mediálny holding Penty - o dôvody výmeny. Na naše otázky News and Media Holding neodpovedal.