Minister školstva núka redaktorke Plus 7 dní hodinky

Minister školstva núka redaktorke Plus 7 dní hodinky Foto: MŠ SR

Niektorí členovia vlády majú hodinky za desaťťisíce. Mnohí stále neodolajú a potrebujú sa s nimi pochváliť aj pred kamerami. Iní už zmúdreli a pred tlačovkou si ich dávajú dole. Draxler je iný prípad. 

 

 

Týždenník Plus 7 dní priniesol v poslednom čísle podrobnejší článok o drahých hodinkách viacerých súčasných členov vlády ale aj podnikateľov. Písali o hodinkách, ktoré nosí Robert Fico, Mikuláš Dzurinda, ale napríklad aj komunálny politik Branislav Záhradník či bývalý minister hospodárstva Jirko Malchárek.

Týždenník sa venoval značkám hodiniek, cenám ale aj tomu, odkiaľ a za čo asi ich jednotliví politici získali. Medzi tých chudobnejších politikov zaradila redaktorka Plus 7 dní ministra školstva Juraja Draxlera. "Podľa hodiniek patrí medzi chudobnejších politikov minister školstva Juraj Draxler. Jeho longinesy mohli stáť podľa odborníka niečo vyše tisíca eur," napísala.

Odporúčame aj: Modelka propaguje švajčiarske hodinky na stránke Úradu vlády

Práve Draxler sa na rozdiel od ostatných politikov, spomínaných v článku, ohradil. Tvrdí, že týždenník sa poriadne sekol. „Také drahé hodinky som nikdy ani nedržal v ruke. Tieto som kúpil za 120 eur," napísal vo svojom vyhlásení minister Juraj Draxler. „Ak si ich týždenník, ktorý takúto nepravdivú informáciu zverejnil, odo mňa kúpi za cenu, ktorú uviedol, celý rozdiel venujem niektorej školskej inštitúcii. A to veľmi rád," dodal. „Vyzývam preto pani novinárku, aby si kúpila moje hodinky – dám jej k nim aj škatuľku," napísal Draxler.

Draxler tvrdí, že novinár musí niesť zodpovednosť za to, čo píše, a fakty má mať vždy overené. Nad tým, ako je možné, že niektorí členovia vlády majú hodinky, na ktoré im plat politika nestačí a majú zodpovednosť pred verejnosťou, už nemoralizuje.

Redakcia Plus 7 dní zatiaľ na jeho výzvu nereagovala.