České Bravo po 24 rokoch skončí

České Bravo po 24 rokoch skončí Foto: Bauer Media

Legendárna značka pre teenegerov končí.

 

 

Vydavateľstvo Bauer Media už nebude vydávať v budúcom roku českú verziu tlačeného časopisu pre teenagerov Bravo. České vydanie sa predávalo aj na Slovensku. "Od budúceho roku Bravo vydávať nebudeme," povedala generálna riaditeľka Bauer Media Alena Černá pre český web MediaGuru.cz vedenia vydavateľstva. Časopis končí z ekonomických dôvodov.

 

Bravo vychádza v českej verzii od roku 1991. Desaťročia bol najčítanejší bulvárny časopis pre teenagerov. „Hviezdy časopisu BRAVO dôverujú a preto ho púšťajú ho do svojho súkromia - preto má z veľkej časti exkluzívne materiály, rozhovory i fotografie a vždy tie zaručene najhorúcejšie informácie zo sveta celebrít!," takto sa chválilo vydavateľstvo.

K časopisu patrili reportáže, ale aj rôzne poradne, novinky zo sveta hudby, filmu, techniky, internetu, mobilnej komunikácie, módy, životného štýlu i počítačových hier, či vkladané darčeky a plagáty idolov. Ani tie však nepomohli zastaviť neustále klesajúcu čítanosť dvojtýždenníka. Kým podľa údajov predajnosti ABC ČR sa v roku 1991 predalo viac ako 62 tisíc kusov, v roku 2015 už ani nie 16 tisíc.