ĽSNS nepustila na tlačovku niektoré médiá

ĽSNS nepustila na tlačovku niektoré médiá Foto: ĽSNS

Nová parlamentná strana obmedzuje prístup novinárov k informáciám.

 

 

Dnes mal Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja ohlásenú tlačovú besedu. Na tlačovú besedu sa však nedostalo viacero novinárov. „Do budovy nepustili napríklad televíziu JOJ, Nový Čas, TA3, Denník N a český Týden. Neboli na zozname pozvaných novinárov, ktorým posielal včera večer emailom s pozvánkou člen strany Rastislav Schlosár," píše RTVS na Facebooku.

Riaditeľ Úradu BBSK Milan Uhrík a zároveň člen strany ĽSNS to podľa RTVS vysvetlil tým, že to podľa neho nie sú relevantné médiá a označujú Kotlebu ako fašistu bez toho, aby sa mohol brániť. Či budú takto postupovať aj v budúcnosti nepovedal.

Odporúčame aj: RTVS odvysiela naživo diskusiu o extrémizme, bez Kotlebu

Podľa tlačového zákona orgány verejnej moci, nimi zriadené rozpočtové organizácie a príspevkové organizácie a právnické osoby zriadené zákonom sú povinné na základe rovnosti poskytovať vydavateľovi periodickej tlače a tlačovej agentúre informácie o svojej činnosti na pravdivé, včasné a všestranné informovanie verejnosti.

Novinári podľa RTVS považujú prístup úradu za prejav totalitnej moci a prekážku v slobodnom informovaní o dianí na banskobystrickej župe a o Mariánovi Kotlebovi, ktorý je vo verejných funkciách.