Kaliňák obvinil Plus 7 dní z klamstva

Kaliňák obvinil Plus 7 dní z klamstva Foto: MVSR

Hoci Robert Kaliňák a jeho podnikanie a súkromie je témou, ktorej sa venuje väčšina slovenských médií, pobúrene reaguje dnes len na článok Plus 7 dní.

 

 

„Podľa obyvateľov štvrte pod bratislavským Slavínom bude majiteľom obskúrnej luxusnej nehnuteľnosti," píše Plus 7 dní vo svojom najnovšom vydaní v článku Tají vilu za milióny?

V texte podrobne popisje prepychovú vilu v Bratislavektorá je vo výstavbe niekoľko rokov. "...a za ten čas sa okolo nej šíri množstvo rečí. Jedna z nich sa týka jej budúceho majiteľa. Oficiálne je neznámy. Väčšina obyvateľov ulice však hovorí iba o jednom mene: Kaliňák!," píše redaktor a cituje anonymných susedov, ktorí sa domnievajú, že majiteľom je minister vnútra: „Od začiatku majú pri stavaní také vymoženosti, že to musí byť on." A ďalšieho: „Od začiatku sa šušká, že to je Kaliňákovo."

V ďalšom texte redakcia píše, že oficiálnym vlastníkom nehnuteľnosti je akciovka A-T Development, ktorej štatutárom je Marek Turčan, s tým, že vlastnícka štruktúra smeruje do Čiech a daňového raja a že „má pravdepodobne zabezpečiť anonymitu a dôkladnú nevypátrateľnosť skutočného majiteľa."

Odporúčame aj: Módna návrhárka redakcii Plus 7 dní: Neklamte!

V článku nie je stanovisko Kaliňáka ani zmienka, či redakcia o stanovisko požiadala.

Ministerstvo vnútra dnes týždenník obvinilo z klamstva. „Hrubo zavádza čitateľov výmyslami o vlastníctve vily Roberta Kaliňáka v Bratislave. Síce sa vo svojom titulku redaktor pýta, či minister vnútra tají vilu za milióny, v skutočnosti sa však redaktor ani neunúval túto otázku položiť na Tlačové oddelenie ministerstva," píše sa vo vyhlásení.

"Redaktor sám sebe položil otázku a sám si aj odpovedal, ibaže jeho odpoveď je čistý nezmysel. Keby si dal tú námahu a spýtal sa, bez problémov by sme mu vyargumentovali, že spomínaná vila vôbec nie je, nebude a ani nikdy nebola Roberta Kaliňáka.
Už v minulosti sa Kaliňák do médií vyjadril, že to nie je jeho dom a ani netúži po dome, ale chce bývať v byte. Zariadil si také bývanie, v ktorom je šťastný a nevidí dôvod na sťahovanie," píše ministerstvo.

Požiadali sme vedenie Plus 7 dní o reakciu na obvinenie z klamstva, zatiaľ redakcia nereagovala.