Zakladateľ Vrtieť psom ide k Erikovi Tomášovi

Zakladateľ Vrtieť psom ide k Erikovi Tomášovi Foto: Úrad vlády

Na Úrad vlády prichádza človek, ktorý v roku 2015 tvrdil, že Sieť, pre ktorú vtedy pracoval, je jediná strana, ktorá môže vymeniť stranu Smer-SD.

 


Poslanec a poradca premiéra Erik Tomáš buduje na Úrade vlády nový komunikačný tím.

 

Známe sú už prvé mená. Novým členom komunikačného tímu na Úrade vlády bude bývalý novinár Rádia Slobodná Európa Marián Bednár, manžel bývalej predsedníčky Slobodného fóra Zuzany Martinákovej. Podľa Denníka N ponuku mu dal Tomáš a Bednár ju prijal. Bednár v minulosti pracoval aj pre ministra obrany Ivana Šimka, prezidenta Rudolfa Schustera, či vo firme Ivana Kmotríka. Teraz pracuje ako tlačový referent v kancelárii primátora Bratislavy.

Na Úrad vlády prichádza aj Michal Hlaváč, ktorý pôsobil v spoločnosti Vrtieť psom. „Myslím si, že práve komunikácia pre predsedu vlády je tou najväčšou výzvou," povedal pre web pluska.sk Hlaváč.

Michal Hlaváč pôsobil dlhé roky ako novinár – v agentúre TASR, aktuálne.sk a bol zástupca šéfredaktora Plus 7 dní. V roku 2013, keď sa objavil anonymný blog s názvom Vrtieť psom, web Omédiách.com odhalil, že za ním stojí Michal Hlaváč a Radovan Choleva, bývalý poslanecký asistent Tatiany Rosovej. Neskôr, keď bola starostka, bol šéfom jej tlačového oddelenia a bol aj hovorcom bratislavského župana Pavla Freša.

V roku 2013 vznikla s.r.o. s názvom Vrtieť psom – spoločníkmi sú dodnes Choleva a matka Michala Hlaváča Mária Hlaváčová. Spoločne cez Vrtieť psom alebo každý samostatne (pozn.red. - doplnené po výhradách R.Ch.)  pracovali pre Iva Nesrovnala, Andreja Kisku, Richarda Sulíka, primátorku Humenného Janu Vaľovú, Ľudovíta Kaníka.

V roku 2015 Choleva a Hlaváč pod hlavičkou Vrtieť psom začali pracovali pre Sieť Radoslava Procházku. Komentovali to pre Omédiách.com vtedy takto: „Rozhodli sme sa tak preto, lebo stranu Sieť považujeme za jedinú reálnu alternatívu, ktorá môže po budúcoročných voľbách vymeniť vládnu stranu Smer-SD."

Hlaváč sa po voľbách stal šéfom tlačového oddelenia na ministerstve dopravy - rezorte, ktorý získala po voľbách strana Sieť.

Choleva zo Siete odišiel v januári 2016. Dnes pracuje pre Denník N.

Spoločná Vrtieť psom s.r.o. funguje dodnes, tak ako vznikla - bez Hlaváča ale stále s jeho matkou.
Choleva tvrdí, že teraz cez Vrtieť psom nikomu spoločne neradia. Ako komentuje Choleva to, že Hlaváč ide k Ficovi? „Nepoviem k tomu nič. Je to čisto jeho rozhodnutie. Odkedy som odišiel zo Siete, tak sme spolu nespolupracovali," povedal.

Choleva tvrdí, že dnes pracuje len pre Denník N, kam píše tzv. newsfilter – v ňom hodnotí politické dianie. Okrem toho hovorí, že nemá inú prácu. Čo urobí, ak aj on dostane znovu politickú ponuku? „Neviem, uvidím. Momentálne som s N-kom dohodnutý tak, že píšem newsfilter a nerobím pre nikoho iného," povedal Choleva.

Vrtieť psom nemalo samostatnú webovú stránku. Firma mala profilovú stránku na Facebooku s názvom Vrtieť psom - škola politického marketingu. Tá sa pred časom premenovala na Newsfilter, kde sú zdieľané články Cholevu.