Cez Ficove špinavé prostitútky sa dostala kauza do sveta

Cez Ficove špinavé prostitútky sa dostala kauza do sveta Foto: FB Robert Fico

Nie slovenské predsedníctvo ale Robert Fico a jeho prízemný slovník zabezpečil kauze zákazok na ministerstve zahraničných vecí medzinárodnú popularitu.

 

 

Označenie novinárov „ste špinavé protislovenské prostitútky" pritiahla na Slovensko pozornosť mnohých zahraničných médií.

Agentúra Reuters v článku s názvom Slovenský premiér povedal novinárom, že sú "špinavé prostitútky" píše nelen to, že Fico má zlé vzťahy s médiami, ktoré sú voči nemu kritické a že odmieta odpovedať na otázky niektorých novinárov a podáva na nich žaloby. Ale agentúra zároveň píše o podozreniach ohľadom verejných obstarávaní na ministerstve zahraničných vecí v súvislosti so slovenským predsedníctvom EÚ, na ktoré upozornila bývalá zamestnankyňa MZV a slovenská pobočka Transparency International.

Odporúčame aj: Prečo Fico použil špinavé protislovenské prostitútky?

Správu Reuters prebrali desiatky médií po celom svete. S titulkom Slovenský premiér volá novinárov špinavé protislovenské prostitútky vyšla v britskom The Guardian. Prebral ju však aj web Yahoo! News, Businessinsider.com a mnohí ďalší.
Citát Fica a s ním aj zmienka o aktuálnej slovenskej kauze sa dostala do susedných a mnohých ďalších krajín po celom svete – napríklad do Ruska, Litvy, Kanady, Japonska.

Robert Fico sa dostal aj na stránky prestížneho webu Politico. V článku Robert Fico nazval reportérov špinavé protislovenské prostitútky sa aj Politico nevenuje len vzťahu Fica k novinárom, ale tiež popisuje prípad, na ktorý upozornila Zuzana Hlávková. Pričom prináša reakciu vlády aj ministra zahraničných vecí. "Všetko bolo v súlade so zákonom, a rozpočet pridelený pre predsedníctvo sa ani úplne neminie," cituje slová Lajčáka z tlačovej konferencie Politico.