Novinárka Tódová ostala prekvapená. Prišla k nej neobvyklá kontrola zo sociálky

Novinárka Tódová ostala prekvapená. Prišla k nej neobvyklá kontrola zo sociálky Foto: Denník N

Redaktorka Monika Tódová z Denníka N dnes zažila neobvyklú "námatkovú kontrolu" zo sociálky.

 

 

"Práve u nás doma zazvonil terénny pracovník Úradu práce sociálnych vecí a rodiny. Hľadal ma, pretože dostal pokyn vykonať námatkovú kontrolu toho, ako sa starám o deti," napísala dnes Tódová na facebooku.

"Riaditeľ nás poslal, vybral si vás z databázy. Takúto námatkovú kontrolu nám dávajú raz za pol roka, neviem, prečo ma sem poslal. Námatkovo ma skoro nikde neposielajú. Naposledy som bol takto minulý rok. Mám u vás šetriť, kto sa stará o deti a vyplniť aktualizáciu údajov a zistiť, či stále robíte na území SR," cituje Monika Tódová terénneho sociálneho pracovníka, ktorý zazvonil u nej pri dverách.

Monika Tódová informuje o kauzách súčasnej vlády a už neraz bola predmetom kritiky zo strany ministra vnútra Roberta Kaliňáka, premiéra Roberta Fica či najnovšie Mariána Kočnera. Aj manžel novinárky Mirek Tóda je novinár – tiež redaktor Denníka N.

Odporúčame aj: Kaliňák novinárke: Ja nie som eštebák ako vy

Z takejto kontroly ostala prekvapená, nevidí na ňu dôvod. „Prekvapilo ma to, že si riaditeľ sociálky zo žien z celej Bratislavy vybral práve novinárku z novín, ktoré sa intenzívne venujú kauze Čistý deň," povedala pre Omédiách.com.

„Pozdravujem pána ministra Richtera a odkazujem mu, že stále pracujem na území SR a naše deti sa u nás majú dobre. Neviem, či sa to isté dá povedať aj o tých v Čistom dni," napísala Tódová na facebooku.

Aktualizácia: ÚPSVaR vysvetľuje, prečo k novinárke Tódovej prišla kontrola zo sociálky

Zaujíma vás zákulisie médií? Sledujte nás na facebooku.

*Manžel autorky článku je tiež redaktorom Denníka N