Kočner zastrašoval novinára, upozorňuje šéfredaktor Aktuality.sk

Kočner zastrašoval novinára, upozorňuje šéfredaktor Aktuality.sk Reprofoto TA3

 Prinášame vysvetlenie Mariána Kočnera.

 

 

Redaktor Aktuality.sk Ján Kuciak sa vo viacerých článkoch venoval kauzám spojeným s kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom.
„Včera telefonoval Marián Kočner nášmu investigatívnemu reportérovi Jánovi Kuciakovi, ktorý pravidelne píše o Kočnerových kontroverzných biznisoch. Tentoraz o tom, že Kočner predal svoj byt v rezidencii Bonaparte. Oznámil mu, že sa začne zaujímať o jeho rodičov a rodinu. A že ak zistí „akúkoľvek špinu", tak ju zverejní," napísal šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bárdy.

Redakcia Aktuality.sk podľa jeho slov odmieta akékoľvek formy zastrašovania reportérov. A to kýmkoľvek. „Podobné formy zastrašovania považujeme za hrubý zásah do slobody prejavu a o snahu o cenzúru. Všetkým odkazujeme, že budeme naďalej odhaľovať kauzy a zaujímať sa o témy vo verejnom záujme. Či sa to niektorým bude páčiť, alebo nie," napísal Bárdy.

Aktuality.sk dnes zverejnili článok Jána Kuciaka, o tom, že Kočner predal byt v luxusnej rezidencii v Bonaparte, ktorú postavil kontroverzný developer Ladislav Bašternák, od ktorého si prenajíma byt aj premiér Robert Fico. Kočner predal byt v Bonaparte manažérovi Prvej stavebnej sporiteľne Erichovi Feixovi. Redaktor mu zavolal a požiadal ho o stanovisko, Kočner mu povedal, že predal byt v Bonaparte za cenu, ktorá zodpovedala jeho veľkosti a vybaveniu. Za koľko predal akcie firmy Inkasný Servis, nepovedal. Vraj ani nevie, kto ju dnes vlastní.

Následne zavolal redaktorovi Aktuality.sk a pohrozil mu, že bude "hľadať špinu" na jeho rodinu a potom to zverejní. „Začnem sa špeciálne venovať Vám, Vašej osobe, Vašej matke, Vášmu otcovi a Vašim súrodencom."

Kočnera nedávno obvinila polícia z trestného činu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Čoskoro by mal byť obvinený aj pre podozrenie z podvodu.

Aktualizácia o reakciu Mariána Kočnera 11:40 "Kuciakovi som povedal, že sa takisto budem venovať niektorým novinárom a budem chcieť vedieť, či sú tak bohorovní a čistí, že si môžu dovoliť o nás ostatných písať. Pánovi Kuciakovi som povedal, že mu venujem špeciálne miesto na webovej stránke, že sa budem venovať jemu, či je teda taký čistý a či aj jeho rodina taká čistá, a čo je na tom? To nie je vyhrážanie. Povedal som, že ak nájdem niečo, čo bude súvisieť s páchaním trestnej činnosti, tak to zverejním, to je jedno či na neho alebo na jeho rodinu. Ale to nenapísal. To nie je vyhrážanie."