Rada KBS pre rodinu vydala stanovisko k zákonu o ochrane nenarodených

29.05.2018 17:28 | Tlačové správy | TK KBS

Rada KBS pre rodinu vydala v utorok 29. mája stanovisko k predkladaniu zákona o ochrane nenarodeného dieťaťa:

"Rada KBS pre rodinu podporuje každý návrh zákona, ktorý skvalitňuje zákonnú ochranu nenarodeného dieťaťa oproti jestvujúcemu zákonu.

Každá ľudská bytosť má právo na to, aby sa absolútne rešpektovalo jej základné právo na život od počatia po prirodzenú smrť. Poslaním Cirkvi je toto prirodzené právo človeka na život chrániť a podporovať zákony, ktoré toto právo uplatňujú.

Rada KBS pre rodinu podporí každé zdokonalenie takéhoto zákona bez ohľadu na to, kto zákon predkladá, pretože morálnou i spoločenskou prioritou je ochrana života a dôstojnosti človeka od počatia po prirodzenú smrť."

Mons. Milan Chautur, CSsR
Predseda Rady KBS pre rodinu

Pochopiť tínedžera nie je jednoduché...

Práve vyšla novinka s názvom Najhoršia od slovenskej autorky Kataríny Gulai.

Trump nariadil čínskej ByteDance predať TikTok v USA

Americký prezident Donald Trump nariadil čínskej spoločnosti ByteDance, aby predala americká podiel svoje aplikácie TikTok do 90 dní. Oznámila to agentúra Reuters.

Apple a Google stiahli hru Fortnite z databázy

Technologickí giganti Apple a Google vo štvrtok odstránili úspešnú hru Fortnite zo svojich ponúk mobilných aplikácií kvôli aktualizácii, ktorá údajne porušuje ich pravidlá o platbách vnútri aplikácií. Herné štúdio Epic Games reagovalo podaním žalôb proti obom spoločnostiam, ktoré obviňuje z monopolistického správania. Informovala o tom agentúra Reuters.

Postoj chystá vlastnú televíziu, propaguje ju aj moderátor JOJ (VIDEO)

Konzervatívny web Postoj.sk sa rozširuje - v septembri chce spustiť vlastnú TV Postoj.

Spotreba narastá. Častejšie chodíme do reštaurácií aj do potravín. Dovolenkujeme doma

Letné mesiace patria vo všeobecnosti k tým obdobiam, kedy viac míňame. Takýto trend sa potvrdzuje aj tento rok, a to aj napriek pretrvávajúcej pandémii koronavírusu. Aj keď obavy zo straty príjmu mala v apríli polovica populácie, dnes sa situácia stabilizuje, čo môžeme sledovať na narastajúcej spotrebe a výdavkoch.

Formula 1 bude exkluzívne na SPORT1 A SPORT2

Spoločnosť AMC Networks International - Central and Northern Europe predĺžila svoj kontrakt na vysielanie Formuly 1 na Slovensku a v Českej republike o ďalšie tri sezóny.

RTVS pripravila špeciálne vysielanie k SNP (VIDEO)

76. výročie Slovenského národného povstania si RTVS v televíznom a rozhlasovom vysielaní bude pripomínať už od polovice augusta. RTVS zaradila do vysielania dokumenty, filmy, diskusie, ale aj priame prenosy z osláv v Banskej Bystrici.

Telekom spustil kampaň s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY (VIDEO)

Telekom odštartoval v spolupráci s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY Billie Eilish globálnu kampaň, v ktorej poukazuje na úspechy a potenciál mladých ľudí.

Česká vláda pripravuje zákon o službách ako je YouTube

Lepší ochranu dětí před nevhodným obsahem či obecně ochranu veřejnosti před projevy násilí a nenávisti i před nežádoucí reklamou má zajistit navrhovaný zákon o službách platforem pro sdílení videonahrávek. Zákon předkládaný ministerstvem kultury do českého právního řádu zavádí evropskou směrnici z roku 2018, členské státy se k ní mají připojit do 19. září. V pondělí se návrhem zákona, který mimo jiné zavádí i povinnost pevného podílu evropských děl v nabídce služeb videoték na vyžádání, bude zabývat vláda.

Bývalý redaktor Trendu o spôsoboch Penty: Drž hubu a krok, šúchaj nohami o zem a bude pokoj. Ak sa ozveš, dostaneš cez držku

„Žralokov z deväťdesiatych rokov si pamätám len zbežne. Nátlakové vyjednávania s hrubými krkmi poznám vlastne len z románov a filmov. Ale to, čo sa dialo v Rosume (sídlo vydavateľstva Trendu - pozn.red.) krátko po tom, ako som dostal výpoveď, mi deväťdesiatky v niečom pripomínalo.“