Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu 7. 11. 2018

08.11.2018 16:32 | Tlačové správy | TS RVR

Na zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu:

• udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby LED TV spoločnosti LED promotion, s.r.o.;
• uložila sankciu – pokutu 13 276 eur vysielateľovi MARKÍZA – SLOVAKIA, spol. s.r.o. (programová služba TV DOMA) za porušenie § 18aa ods. 1 písm. b) ZVR, ku ktorému došlo tým, že v dňoch 5. 4. a 6. 4. 2018 odvysielal 4 časti programu Nikdy ťa neopustím s titulkami pre osoby so sluchovým postihnutím, ktoré nezachytávali hovorený prejav spôsobom, ktorý umožnil porozumieť jeho obsahu, a sankciu – upozornenie na porušenie zákona za porušenie § 18aa ods. 1 písm. c) a § 18b ods. 2 ZVR, ku ktorému došlo tým, že text titulkov pre osoby so sluchovým postihnutím k uvedeným programom nebol zarovnaný na stred a sprevádzanie programu titulkami nebolo pri vysielaní zreteľne označené;
• uložila sankciu – pokutu 8 000 eur vysielateľovi MAC TV s.r.o. (programová služba JOJ) za porušenie § 20 ods. 3 ZVR (ochrana maloletých - JSO), ku ktorému došlo dňa
16. 4. 2018 o cca 10:34 hod. odvysielaním programu Rodinné záležitosti, ktorý označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov napriek tomu, že zobrazoval resp. prezentoval závislosti a obsahoval vulgárne vyjadrovanie a vulgárne gestá, pre ktoré mal byť klasifikovaný ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov;
• uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona vysielateľovi C.E.N. s.r.o. (programová služba TA3) za porušenie § 16 ods. 3 písm. m) ZVR, ku ktorému došlo tým, že nedoručil Rade v stanovenej lehote štatistiku o odvysielanom programe obsahujúcu vyhodnotenie podielov programových typov, podielu programov vo verejnom záujme, podielov programov s multimodálnym prístupom, podielu európskej produkcie a podielu programov európskej nezávislej produkcie vrátane vyhodnotenia podielu nových diel za mesiac máj 2018;
• uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona vysielateľovi Kinet Inštal s.r.o. (programová služba Kinet TV) za porušenie § 16 ods. 3 písm. g) ZVR z dôvodu, že v dňoch 13. 4., 14. 4., 20. 4., 21. 4., 4. 5. a 5. 5. 2018 neoznačil na obrazovke svoju programovú službu nezameniteľným obrazovým symbolom (logom);
• uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona vysielateľovi Decora, s.r.o. (programová služba Vaša TV) za porušenie § 16 ods. 3 písm. l) v súvislosti s tým, že nedodal Rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania programovej služby z dní 24. 4. a 26. 4. 2018;
• začala správne konanie voči vysielateľovi MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s r.o. (programová služba TV MARKÍZA) vo veci možného porušenia § 19 ods. 1 písm. a) ZVR (ochrana ľudskej dôstojnosti) v súvislosti s vysielaním príspevku Po pôrode skončila v kóme v programe Televízne noviny dňa 28. 8. 2018 a upútaviek na tento program;
• začala správne konanie voči vysielateľovi C.E.N. s.r.o. (programová služba TA3) vo veci možného porušenia § 16 ods. 3 písm. m) ZVR z dôvodu, že nedoručil Rade v stanovenej lehote štatistiku o odvysielanom programe obsahujúcu vyhodnotenie podielov programových typov a podielu programov vo verejnom záujme za mesiace júl, august a september 2018;
• začala správne konanie voči vysielateľovi C.E.N. s.r.o. (programová služba TA3) vo veci možného porušenia § 18a písm. a) a b) ZVR v súvislosti s možným nedodržaním podielu programov s multimodálnym prístupom v mesiacoch júl, august a september 2018;
• začala správne konanie voči vysielateľovi C.E.N. s.r.o (programová služba TA3) z dôvodu možného porušenia § 18b ods. 2 ZVR v súvislosti s tým, že dňa 3. 9. 2018 odvysielal program Tipos – žrebovanie a Info pre tipujúcich, dňa 20. 9. 2018 program Analýzy a trendy a dňa 23. 9. 2018 program V politike bez zreteľného označenia sprevádzania programu hlasovým komentovaním pre nevidiacich resp. titulkami pre osoby so sluchovým postihnutím;
• uznala za neopodstatnené 4 sťažnosti resp. ich časti.

Seznam.cz: Lukačovič svá média pro byznys nezneužívá

1. Seznam.cz: Lukačovič svá média pro byznys nezneužívá

Vedení společnosti Seznam.cz odmítlo obvinění MF Dnes, že majitel Seznamu Ivo Lukačovič zneužívá svá média pro vlastní byznysové zájmy.

2. Našla sa autorka rozhovoru s Janou Vaľovou: Šéfka ma uistila, že je to moja posledná špinavá práca

Oceňujem redaktorku, že síce neskoro, ale že sa ozvala a ešte takto verejne a popísala, ako k rozhovoru došlo.

3. Na slovenský trh prichádza nová konkurencia v oblasti monitoringu médií - spoločnosť Monitora

Na slovenský trh prichádza nová konkurencia v oblasti poskytovania servisu monitorovacích služieb – spoločnosť Monitora, ktorá poskytuje komplexný real-time monitoring médií a pokročilé riešenie pre analýzu a meranie médií so skúsenosťami z ČR.

Zverejnili nominácie na Globálneho marketéra roka 2018

4. Zverejnili nominácie na Globálneho marketéra roka 2018

Svetová federácia zadávateľov reklamy (WFA) zverejnila nominácie na cenu pre Globálneho marketéra roka 2018.

Babiš: Nikdy neodstúpim, nech si to všetci zapamätajú!

5. Babiš: Nikdy neodstúpim, nech si to všetci zapamätajú!

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes uvedl, že nikdy neodstoupí. V emotivním projevu před odletem do Bruselu takto reagoval na dotazy novinářů ke kauze, kterou tento týden rozpoutal rozhovor s jeho synem, jenž údajně trpí schizofrenií.

Agrofert od Babiša sa rozšíri o ďalšie časopisy

6. Agrofert od Babiša sa rozšíri o ďalšie časopisy

Mediálna skupina Mafra, ktorá spadá pod koncern Agrofert zvereneckého fondu Andreja Babiša, výrazne rozšíri svoje mediálne portfólio.

Súťaž Marketér roka 2018 pozná nominácie

7. Súťaž Marketér roka 2018 pozná nominácie

Odborná porota zverejnila mená nominovaných marketingových profesionálov na cenu Marketér roka.

4G sieť na Slovensku oslavuje piate výročie

8. 4G sieť na Slovensku oslavuje piate výročie

Telekom ju od začiatku zrýchlil dvanásťnásobne, sprístupnil pokrytie po celej krajine a päťkrát získal certifikát Best in Test.

Trump označil za svoj úspech údajný pokles obľuby médií v USA. Pravda je iná

9. Trump označil za svoj úspech údajný pokles obľuby médií v USA. Pravda je iná

Americký prezident Donald Trump považuje za jeden zo svojich najväčších úspechov v najvyššej štátnej funkcii zníženie obľuby médií medzi Američanmi.

Zomrel herec, ktorý stvárnil kráľa v Troch orieškoch pre Popolušku (VIDEO)

10. Zomrel herec, ktorý stvárnil kráľa v Troch orieškoch pre Popolušku (VIDEO)

Vo veku 87 rokov zomrel vo štvrtok v Drážďanoch nemecký filmový a divadelný herec Rolf Hoppe.