V utorok Noviny TV JOJ porazili konkurenčné spravodajstvo

02.05.2013 12:37 | Tlačové správy | JOJ

Utorok bol pre televízie JOJ a PLUS úspešný. Najsledovanejším hlavným spravodajstvom na trhu boli NOVINY TV JOJ, Súdna sieň mala takmer dvojnásobne viac divákov ako Bez servítky, darilo sa Paneláku i Geissenovcom. Stanica WAU odkrýva prvé čísla sledovanosti na pokrytí.

Najsledovanejším hlavným spravodajstvom boli v utorok NOVINY TV JOJ, ktoré sledovalo viac divákov ako konkurenčné spravodajstvo. Noviny dosiahli podiel 32,7%. Jednotkou na trhu bolo aj športové spravodajstvo TV JOJ a tradične Najlepšie počasie.
Najsledovanejším programom z ponuky TV JOJ bol v utorok seriál Panelák s ratingom 8,6% a podielom 25%. Seriál bol jednotkou na trhu v u mužov, tradične v mestách (30,9%), trojnásobný podiel na trhu ako konkurenčný seriál dosiahol v Bratislavskom kraji (45%) a konkurenciu porazil aj v Trenčianskom a Košickom kraji. Jednotkou na trhu boli opäť aj svojrázni Geissenovci (podiel 22,1%), pričom najsledovanejší boli u mladých divákov 15-34 s podielom 27,6%.
Podvečerné obrazovky v utorok ovládla Súdna sieň, ktorú si pozrelo takmer dvojnásobne viac divákov ak konkurenčnú reláciu Bez servítky. Súdna sieň dosiahla podiel 29%. Jednotkou na trhu bol aj popoludňajší kvíz Páli vám to (24%).
Na PLUSke sa v utorok tradične darilo popoludňajšiemu a podvečernému bloku – Simpsonovci dosiahli podiel 10,1%, CSI Kriminálka Miami 8,6% a magazín DA VINCI Svet zázrakov 6,4%. Treťou najsledovanejšou televíziou na trhu bola stanica PLUS počas vysielania večerných Leteckých katastrof (podiely takmer 5,9% a 8%).
Spravodajstvo bolo úspešné aj v stredu, NOVINY TV JOJ získali podiel 31,6%. Viac ako pätinový podiel na trhu obsadila TV JOJ počas vysielania seriálu Kosti – seriál bol tradičnou jednotkou na trhu v najbonitnejšom Bratislavskom kraji (31,6%), kde v podieli takmer trojnásobne predstihol Modré z neba, nadpriemer získal aj u mladých žien 15-34 (26,9%).
Stanica WAU dosiahla v stredu 1. 5. 2013 celodenný podiel 2,2% (na svojom pokrytí). Aktuálne pokrytie stanice WAU v rámci peoplemetrového panelu rastie postupne, v tejto chvíli ešte nedosahuje parametre na objektívne porovnávanie v rámci celej 12-54. Až do času korektnej penetrácie stanice v rámci peoplemetrového panelu budeme pre objektívnosť uvádzať sledovanosť WAU na jej aktuálnom pokrytí.

Najsledovanejšími reláciami v prvom májovom dni na WAU boli Geissenovci (podiel 4,8%), darilo sa magazínu TOP STAR (podiel 2,2% v premiére a 8,1% v rannej repríze), šou Nákupné maniačky (podiel 2,4% v premiére a 5,8% v dopoludňajšej repríze), v rannom bloku bola úspešná aj Supermama (podiel 7,4%). Doteraz najsledovanejšou reláciou na WAU bol seriál Kosti z 19. 4. 2013 (rtg 2% a podiel 4,8%) pred šou Páli jej to! z 20. 4. 2013 (podiel 5,0%) a Nákupnými maniačkami z 19. 4. 2013 (podiel 5,8%). Najvyšší celodenný podiel dosiahla WAU 17. 4. 2013 (3,1% na pokrytí), najvyšší podiel v prime time dosiahla WAU 20. 4. 2013 (3,6% na pokrytí).

Hodnoty sledovanosti sú uvedené za cieľovú skupinu 12-54. Hodnoty za TV WAU sú uvádzané na pokrytí. Zdroj dát: PMT/TNS.
Stanica WAU vysiela prostredníctvom terestriálneho digitálneho vysielania DVB-T, cez satelitného operátora Skylink a cez väčšinu káblových operátorov, čím je technicky dostupná pre takmer 75% obyvateľov.

Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

1. Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

Nezáleží na tom, či prázdninové mesiace strávite v Tatrách, pri jadranskom pobreží alebo kdekoľvek inde. Kým budete mimo domu, treba sa postarať o to, aby vaša obývačka zostala bez neželaných návštev.

Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

2. Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

Čínske štátne médiá sa stali nástrojom informačnej vojny Pekingu proti demonštrantom, ktorí sa od júna búria proti pomerom v Hongkongu. Obhajujú kroky tamojšej polície a manipulatívnym spravodajstvom zhadzujú účastníkov protestov, z ktorých zosnovania vinia Západ. V čínskom podaní sú aktuálne udalosti dielom malej skupiny násilníkov, ktorá bez podpory ľudu usiluje o nezávislosť Hongkongu a rozvracia Čínu, píše denník The New York Times.

DIGI prináša najlepší svetový program

3. DIGI prináša najlepší svetový program

DIGI SLOVAKIA si so štartom svetových futbalových líg pripravila pre svojich zákazníkov zaujímavú jesennú kampaň. Na štyroch kanáloch DIGI SPORT a novom programe PREMIER SPORT čaká na divákov to najlepšie zo svetového futbalu. Zákazníci si môžu vychutnať až 11 športových HD kanálov a k tomu 54 rodinných programov už v základnom balíku za stále nezmenených 9,60 € mesačne. Jesennú kampaň DIGI spúšťa od 15. augusta 2019.

Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

4. Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

Spoločnosť Facebook platila stovky externých spolupracovníkov, aby pre ňu prepisovali hlasové správy užívateľov jednej z jej aplikácií.

5. Terčom kybernetického útoku sa stali novinári aj aktivisti, ktorí informujú o Rusku

Tri desiatky expertov na Rusko v Európe a USA, medzi nimi pracovníci mimovládnych organizácií, akademici, novinári a politickí aktivisti, sa stali obeťou dômyselného kybernetického útoku, oznámil v sobotu investigatívny server Bellingcat.

Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

6. Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

V Británii prvýkrát zakázali dve reklamy na základe nového pravidla, ktoré nedovoľuje pri propagácii výrobkov prisudzovať mužom a ženám stereotypné role. Podľa regulačného úradu, ktorý v krajine na reklamy dohliada (ASA), sa nenáležité klišé objavilo v reklame amerického výrobcu potravín Mondelez a automobilky Volkswagen.

7. Bývalý šéfredaktor aj zástupca šéfredaktora Trendu chystajú nový ekonomický projekt

Odídenci z Trendu pripravujú ďalší nový ekonomický projekt.

Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

8. Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém dnešním zasedání vyměřila pokutu 400.000 korun televizi Barrandov za neobjektivitu a nevyváženost v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa.

Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

9. Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

Na Slovensku nie je veľa ľudí, ktorí majú dve zamestnania. Pätina pracujúcich, každý desiaty dôchodca a každý ôsmy rodič, starajúci sa o dieťa do troch rokov však v prieskume uviedli, že musia mať ešte jeden džob.

Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

10. Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

Speváčka Marta Jandová bude mať vlastnú televíznu talkshow.