V utorok Noviny TV JOJ porazili konkurenčné spravodajstvo

Utorok bol pre televízie JOJ a PLUS úspešný. Najsledovanejším hlavným spravodajstvom na trhu boli NOVINY TV JOJ, Súdna sieň mala takmer dvojnásobne viac divákov ako Bez servítky, darilo sa Paneláku i Geissenovcom. Stanica WAU odkrýva prvé čísla sledovanosti na pokrytí.

Najsledovanejším hlavným spravodajstvom boli v utorok NOVINY TV JOJ, ktoré sledovalo viac divákov ako konkurenčné spravodajstvo. Noviny dosiahli podiel 32,7%. Jednotkou na trhu bolo aj športové spravodajstvo TV JOJ a tradične Najlepšie počasie.
Najsledovanejším programom z ponuky TV JOJ bol v utorok seriál Panelák s ratingom 8,6% a podielom 25%. Seriál bol jednotkou na trhu v u mužov, tradične v mestách (30,9%), trojnásobný podiel na trhu ako konkurenčný seriál dosiahol v Bratislavskom kraji (45%) a konkurenciu porazil aj v Trenčianskom a Košickom kraji. Jednotkou na trhu boli opäť aj svojrázni Geissenovci (podiel 22,1%), pričom najsledovanejší boli u mladých divákov 15-34 s podielom 27,6%.
Podvečerné obrazovky v utorok ovládla Súdna sieň, ktorú si pozrelo takmer dvojnásobne viac divákov ak konkurenčnú reláciu Bez servítky. Súdna sieň dosiahla podiel 29%. Jednotkou na trhu bol aj popoludňajší kvíz Páli vám to (24%).
Na PLUSke sa v utorok tradične darilo popoludňajšiemu a podvečernému bloku – Simpsonovci dosiahli podiel 10,1%, CSI Kriminálka Miami 8,6% a magazín DA VINCI Svet zázrakov 6,4%. Treťou najsledovanejšou televíziou na trhu bola stanica PLUS počas vysielania večerných Leteckých katastrof (podiely takmer 5,9% a 8%).
Spravodajstvo bolo úspešné aj v stredu, NOVINY TV JOJ získali podiel 31,6%. Viac ako pätinový podiel na trhu obsadila TV JOJ počas vysielania seriálu Kosti – seriál bol tradičnou jednotkou na trhu v najbonitnejšom Bratislavskom kraji (31,6%), kde v podieli takmer trojnásobne predstihol Modré z neba, nadpriemer získal aj u mladých žien 15-34 (26,9%).
Stanica WAU dosiahla v stredu 1. 5. 2013 celodenný podiel 2,2% (na svojom pokrytí). Aktuálne pokrytie stanice WAU v rámci peoplemetrového panelu rastie postupne, v tejto chvíli ešte nedosahuje parametre na objektívne porovnávanie v rámci celej 12-54. Až do času korektnej penetrácie stanice v rámci peoplemetrového panelu budeme pre objektívnosť uvádzať sledovanosť WAU na jej aktuálnom pokrytí.

Najsledovanejšími reláciami v prvom májovom dni na WAU boli Geissenovci (podiel 4,8%), darilo sa magazínu TOP STAR (podiel 2,2% v premiére a 8,1% v rannej repríze), šou Nákupné maniačky (podiel 2,4% v premiére a 5,8% v dopoludňajšej repríze), v rannom bloku bola úspešná aj Supermama (podiel 7,4%). Doteraz najsledovanejšou reláciou na WAU bol seriál Kosti z 19. 4. 2013 (rtg 2% a podiel 4,8%) pred šou Páli jej to! z 20. 4. 2013 (podiel 5,0%) a Nákupnými maniačkami z 19. 4. 2013 (podiel 5,8%). Najvyšší celodenný podiel dosiahla WAU 17. 4. 2013 (3,1% na pokrytí), najvyšší podiel v prime time dosiahla WAU 20. 4. 2013 (3,6% na pokrytí).

Hodnoty sledovanosti sú uvedené za cieľovú skupinu 12-54. Hodnoty za TV WAU sú uvádzané na pokrytí. Zdroj dát: PMT/TNS.
Stanica WAU vysiela prostredníctvom terestriálneho digitálneho vysielania DVB-T, cez satelitného operátora Skylink a cez väčšinu káblových operátorov, čím je technicky dostupná pre takmer 75% obyvateľov.