Andrej Danko rigoróznu prácu nesfalšoval. Sfalšovanú prácu ukradol

11.01.2019 17:52 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Komisia na Univerzite Matej Bela v Banskej Bystrici definitívne rozhodla, že Andrej Danko získal titul doktor práv podvodom. Podľa predsedu hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igora Matoviča Danko rigoróznu prácu nesfalšoval, ale sfalšovanú prácu ukradol.

Matovič na začiatku kauzy informoval, že už v roku 1999, rok predtým, ako Andrej Danko odovzdal rigoróznu prácu, odovzdala svoju rigoróznu prácu s rovnakým názvom aj počtom strán na Univerzite Komenského Emília S. „Andrej Danko si o rok neskôr povedal, že si chce pred menom písať titul JUDr. Svojej spolužiačke zobral rigoróznu prácu a aby to nebolo podozrivé, nepredložil ju na svojej Alma mater – na Univerzite Komenského, ale predložil ju na Univerzite Mateja Bela, kde už SNS mala svoje chápadlá. Snažil sa tak minimalizovať pravdepodobnosť, že niekto na to príde,“ uviedol Matovič.

Podľa predsedu Obyčajných aj táto skutočnosť svedčí to o tom, že Danko má to správne DNA Slovenskej národnej strany. „V podstate mu to iba pomôže, pretože po oficiálnom rozhodnutí komisie už predsedníctvo SNS nemôže mať žiadne pochybnosti o tom, že Andrej Danko je zlodej a že je hodný byť kandidátom na prezidenta za stranu Slovenská národná straka,“ vyjadril sa.

Obyčajní nevylúčili zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Andreja Danka z funkcie predsedu parlamentu, aj keď v prvom rade by malo byť podľa Matoviča rozhodnutie o Dankovom zotrvaní vo funkcii o morálke. „Človek, ktorý chodí po Národnej rade hrdo ako páv a zakrýva sa historickými osobnosťami by sa mal v prvom rade pozrieť do zrkadla a povedať si, že okradol 200 zamestnancov, ktorým nevyplatil mzdy, okradol štát, ktorému nevyplatil privatizačnú sumu pri Lesostave Revúca, v súvislosti s týmto tunelom okradol sociálnu a zdravotnú poisťovňu, privlastnil si kapitánske výložky, ktoré mu nepatria a ukradol sfalšovanú rigoróznu prácu. Keby mal takýto človek trošku svedomia, dávno by odstúpil sám,“ povedal Matovič a dodal: „Ľudia vo vyspelej Európe odstúpili z verejných funkcií za maličkosti. Danko to však zrejme nedokáže.“

MZV sa ohradilo proti klamstvám poslanca SNS

1. MZV sa ohradilo proti klamstvám poslanca SNS

Ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo vyhlásenie, v ktorom sa „striktne ohradzuje voči vyjadreniam poslanca SNS Jaroslava Pašku."

Osvienčimské múzeum: Nepózujte na koľajniciach do tábora smrti!

2. Osvienčimské múzeum: Nepózujte na koľajniciach do tábora smrti!

Múzeum v bývalom nacistickom koncentračnom tábore v Osvienčime požiadalo návštevníkov, aby prestali pózovať na koľajniciach vedúcich do niekdajšieho vyhladzovacieho tábora Osvienčim-Brezinka.

3. Orange vyzbieral už viac ako 304 000 nepotrebných telefónov. Motivuje zákazníkov rozmýšľať zodpovedne

Staré mobilné telefóny nepatria do smetného koša. Vďaka pretrvávajúcemu technologickému boomu sa mobily stali našou nevyhnutnou súčasťou a fungovanie bez nich si už nevieme predstaviť.

Fico novinárom: Nemám pred vami žiaden rešpekt, budem s vami bojovať! (VIDEO)

4. Fico novinárom: Nemám pred vami žiaden rešpekt, budem s vami bojovať! (VIDEO)

Robert Fico dnes zvolal tlačovú besedu, na to, aby vynadal novinárom a oznámil im, že sa k ním bude chovať ešte horšie, ako sa chová.

Slováci vytvorili chatbota, ktorý pomáha odhaliť falošné správy

5. Slováci vytvorili chatbota, ktorý pomáha odhaliť falošné správy

Neoverené informácie, konšpirácie, falošné fotky, strašenie či chýbajúci autor. To sú časté manipulácie dezinformačných webov. Pomôcť odhaliť ich má prvý facebookový chatbot menom Checkbot.

Markíza dostala vysokú pokutu za reportáže o pôrode rodičky, ktorá zomrela

6. Markíza dostala vysokú pokutu za reportáže o pôrode rodičky, ktorá zomrela

Prípad rodičky, ktorá po pôrode upadla do kómy a následne zomrela, minulý rok otriasol Slovenskom a venovali sa mu viaceré médiá. Markíza na prípad upozornila vo viacerých reportážach – v Televíznych novinách aj v relácii Reflex.

Podľa stávkových kancelárií je jasnou favoritkou volieb Čaputová

7. Podľa stávkových kancelárií je jasnou favoritkou volieb Čaputová

Pred rozhodujúcim druhým kolom volieb prezidenta je podľa stávkových kancelárií jasnou favoritkou na výhru Zuzana Čaputová, ktorá minulý víkend presvedčivo vyhrala prvé kolo hlasovania.

EK udelila Googlu pokutu 1,49 miliardy eur kvôli internetovej reklame

8. EK udelila Googlu pokutu 1,49 miliardy eur kvôli internetovej reklame

Americký internetový gigant Google dostal už tretiu pokutu od Európskej komisie za zneužívanie svojho postavenia na trhu.

Slovenská a česká Wikipédia vo štvrtok na protest nebudú dostupné

9. Slovenská a česká Wikipédia vo štvrtok na protest nebudú dostupné

Vo štvrtok 21. marca 2019 nebude slovenská Wikipédia 24 hodín dostupná na protest voči návrhu smernice Európskeho parlamentu a rady o autorskom práve na jednotnom digitálnom trhu.

10. Skupina Poštovej banky, popri investíciám do modernizácie, zvýšila zisk aj výnosy

Skupina Poštovej banky zvýšila v roku 2018 celkový konsolidovaný čistý zisk o 6,4 milióna eur na 54,3 milióna eur. Vyplýva to z dnes zverejnenej konsolidovanej účtovnej závierky skupiny.