Andrej Danko rigoróznu prácu nesfalšoval. Sfalšovanú prácu ukradol

11.01.2019 17:52 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Komisia na Univerzite Matej Bela v Banskej Bystrici definitívne rozhodla, že Andrej Danko získal titul doktor práv podvodom. Podľa predsedu hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igora Matoviča Danko rigoróznu prácu nesfalšoval, ale sfalšovanú prácu ukradol.

Matovič na začiatku kauzy informoval, že už v roku 1999, rok predtým, ako Andrej Danko odovzdal rigoróznu prácu, odovzdala svoju rigoróznu prácu s rovnakým názvom aj počtom strán na Univerzite Komenského Emília S. „Andrej Danko si o rok neskôr povedal, že si chce pred menom písať titul JUDr. Svojej spolužiačke zobral rigoróznu prácu a aby to nebolo podozrivé, nepredložil ju na svojej Alma mater – na Univerzite Komenského, ale predložil ju na Univerzite Mateja Bela, kde už SNS mala svoje chápadlá. Snažil sa tak minimalizovať pravdepodobnosť, že niekto na to príde,“ uviedol Matovič.

Podľa predsedu Obyčajných aj táto skutočnosť svedčí to o tom, že Danko má to správne DNA Slovenskej národnej strany. „V podstate mu to iba pomôže, pretože po oficiálnom rozhodnutí komisie už predsedníctvo SNS nemôže mať žiadne pochybnosti o tom, že Andrej Danko je zlodej a že je hodný byť kandidátom na prezidenta za stranu Slovenská národná straka,“ vyjadril sa.

Obyčajní nevylúčili zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Andreja Danka z funkcie predsedu parlamentu, aj keď v prvom rade by malo byť podľa Matoviča rozhodnutie o Dankovom zotrvaní vo funkcii o morálke. „Človek, ktorý chodí po Národnej rade hrdo ako páv a zakrýva sa historickými osobnosťami by sa mal v prvom rade pozrieť do zrkadla a povedať si, že okradol 200 zamestnancov, ktorým nevyplatil mzdy, okradol štát, ktorému nevyplatil privatizačnú sumu pri Lesostave Revúca, v súvislosti s týmto tunelom okradol sociálnu a zdravotnú poisťovňu, privlastnil si kapitánske výložky, ktoré mu nepatria a ukradol sfalšovanú rigoróznu prácu. Keby mal takýto človek trošku svedomia, dávno by odstúpil sám,“ povedal Matovič a dodal: „Ľudia vo vyspelej Európe odstúpili z verejných funkcií za maličkosti. Danko to však zrejme nedokáže.“

V Ghane bol zavraždený novinár, ktorý odhaľoval korupciu vo futbale

1. V Ghane bol zavraždený novinár, ktorý odhaľoval korupciu vo futbale

V Ghane bol zavraždený investigatívny novinár, ktorý sa podieľal na odhalení korupcie u vysokého funkcionára FIFA Kwesiho Nyantakyiho.

2. Z Ruska vyhostili ukrajinskú novinárku, ktorá sa zapojila aj do bitky v televízii, vo vlasti ju zavreli (VIDEO)

Ruské úrady vyhostili ukrajinskú novinárku, ktorá sa v Moskve usilovala o politický azyl ako odporkyňa režimu prezidenta Petra Porošenka.

Jaromír Soukup ohlásil v televízii vstup do politiky - zakladá stranu

3. Jaromír Soukup ohlásil v televízii vstup do politiky - zakladá stranu

Český mediálny podnikateľ Jaromír Soukup zakládá politické hnutie List Jaromíra Soukupa.

Polícia: Hoaxy o únosoch detí dosiahli neúnosnú mieru, šíriť ich je trestné

4. Polícia: Hoaxy o únosoch detí dosiahli neúnosnú mieru, šíriť ich je trestné

Polícia posledné obdobie zaregistrovala zvýšený nárast šírenia hoaxu o únosoch maloletých osôb na Slovensku.

Smer navrhuje zmenu tlačového zákona v prospech politikov

5. Smer navrhuje zmenu tlačového zákona v prospech politikov

Poslanci vládnej strany Smer-SD navrhli vrátiť do tlačového zákona právo politikov na zverejnenie reakcie na články v médiách, ktoré sa týkajú ich osoby. Predlohu novely zákona poslanci predložili do parlamentu.

Bývalý moderátor O 5 minút 12 má nové diskusie v SND

6. Bývalý moderátor O 5 minút 12 má nové diskusie v SND

Slovenské národné divadlo pripravilo nový cyklus diskusií s názvom Slovensko 2043, ktoré moderuje bývalý moderátor diskusnej politickej relácie RTVS O 5 minút 12 Martin Strižinec.

Po Jánovi Kuciakovi bude pomenovaná stáž EP pre novinárov

7. Po Jánovi Kuciakovi bude pomenovaná stáž EP pre novinárov

Stáž pre novinárov, ktorú zastrešuje Európsky parlament, bude pomenovaná po zavraždenom slovenskom novinárovi Jánovi Kuciakovi.

8. Banka 365 a Branči Kováč si uťahujú z ľudí, ktorí veria konšpiráciám a hoaxom (VIDEO)

365.bank prišla s netradičnou kampaňou, v ktorej si uťahuje z ľudí, ktorí veria, že zem je plochá.

Kvôli kontaktom s obvinenou z vraždy novinára prokurátor prišiel o funkciu

9. Kvôli kontaktom s obvinenou z vraždy novinára prokurátor prišiel o funkciu

Slovenský generálny prokurátor Jaromír Čižnár dnes odvolal z funkcie jedného zo svojich námestníkov Reného Vaneka.

Dobrý anjel od nového roka s podporou najväčšej banky

10. Dobrý anjel od nového roka s podporou najväčšej banky

Od januára má Dobrý anjel novú posilu. Partnerom neziskovej organizácie sa stala Slovenská sporiteľňa. Prináša možnosť viac ako 700 000 používateľom Georgea vyklikať si trvalý príkaz a stať sa Dobrým anjelom, súčasne túto možnosť ponúka aj v 250 pobočkách po celom Slovensku.