Pozor, niektoré linky MHD v Bratislave začínajú jazdiť zadarmo, pozrite sa, ktoré Foto: Omediach.com

31.01.2019 21:12 | Tlačové správy | Hlavné mesto BA

Najzásadnejšou zmenou pre MHD v čase dopravných obmedzení budú bus pruhy na Gagarinovej ulici smerom do aj von z mesta a obchádzková trasa ulice Mlynské Nivy, ktorá bude smerovaná po Páričkovej ulici v obidvoch smeroch. Vďaka tomu sa MHD v tomto čase stane najrýchlejším spôsobom prepravy na všetkých kritických úsekoch. Všetky podrobné zmeny budú pravidelne aktualizované na webovej stránke Dopravného podniku Bratislavy.

Od pondelka 18. februára až do konca marca budú môcť všetci cestujúci na linkách 201, 202, 212, 75 a X72 jazdiť zadarmo. Okrem toho BID ponúka v tomto čase aj 50% zľavu z týždenného cestovného lístka, ktorý si zakúpite prostredníctvom aplikácie IDS BK.

V súvislosti s dopravnými obmedzeniami od 15.2.2019 Vám v oblasti kruhového objazdu PRIEVOZ odporúčame využiť nasledujúce trasy a linky MHD:

V smere z Vrakune a Podunajských Biskupíc do západnej a centrálnej časti mesta a mestskej časti Ružinov využite trolejbusové linky č. 201, 202 a autobusovú linku č. 75.

V smere sever a západ mesta využite linku č. 201 na trase Vrakuňa - Ružinov - Trnavské mýto - Račianske mýto - Hlavná stanica. Do úplného centra mesta a v smere na Mlynské Nivy môžete prestúpiť na zastávke Miletičova na linku č. X72, ktorá bude v kritickom úseku Mlynských Nív vedená obojsmerne cez Páričkovu ulicu.

V smere na Kollárovo a Hodžovo námestie využite linku č. 202 na trase Vrakuňa - Ružinov - Nivy - Svätoplukova - Záhradnícka - Kollárovo nám. - Hodžovo nám. (cez BUS pruh na Gagarinovej ulici). Do úplného centra mesta môžete prestúpiť na zastávke Miletičova, Novohradská alebo Košická (Autobusová stanica) na linku č. X72.

V smere z Vrakune do Ružinova cez Nové Mesto až do Krasňan využite linku č. 75.

Obyvateľom Prievozu odporúčame cestovať aj linkou č. 212 na trase Cintorín Vrakuňa - Prievoz - Ružinov - Nivy - Svätoplukova - Záhradnícka - Kollárovo nám. - Hodžovo nám. - Kramáre - Patrónka (po Mierovej ulici). Do úplného centra mesta môžete prestúpiť na zastávke Miletičova, Novohradská alebo Košická (Autobusová stanica) na linku č. X72.

V súvislosti s dopravnými obmedzeniami od 15.2.2019 v oblasti MLYNSKÉ NIVY budú platiť nasledovné zmeny:

Po Páričkovej ulici budú jazdiť len vozidlá MHD a vozidlá TAXI služby.
Cez Páričkovu ulicu budú jazdiť linky č. X72, 50, 205.
Cez Landererovu ulicu bude jazdiť linka č.. 70.
Linka č. 88 a č. 21 končiace pri bývalej autobusovej stanici zostanú bez zmeny.
Na Páričkovej ulici budú dve zastávky MHD - pri budove VÚB Banky (Autobusová stanica) a pri križovatke so Svätoplukovou ulicou (Cvernovka).
V rámci Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK) môžu cestujúci využiť aj linky SlovakLines z regiónu, ktoré jazdia po Gagarinovej. Platiť bude štandardný cestovný lístok či električenka. Cestovné lístky na regionálne autobusy dopravcu SAD Dunajská Streda (mimo IDS BK) je nutné zakúpiť si u vodiča. Regionálne linky stoja na najdôležitejších zastávkach vo Vrakuni a na Gagarinovej ulici vrátane zastávky Cintorín Vrakuňa.

K vražde novinárky sa prihlásila Nová IRA

1. K vražde novinárky sa prihlásila Nová IRA

K zodpovednosti za vraždu novinárky Lýry McKeeovej pri nepokojoch v severoírskom meste Londonderry sa dnes prihlásila radikálna republikánska organizácie Nová IRA.

2. PRIESKUM: Zverejnili poslednú predvolebnú projekciu rozdelenia mandátov v budúcom Európskom parlamente

Európsky parlament zverejnil štvrtú a poslednú predvolebnú projekciu rozdelenia 751 poslaneckých kresiel v povolebnom pléne EP založenú na vnútroštátnych prieskumoch.

MS mimo mantinelov: Chápeme, že hokej je viac ako hra (VIDEO)

3. MS mimo mantinelov: Chápeme, že hokej je viac ako hra (VIDEO)

Spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je oficiálnym partnerom MS v hokeji 2019, prichádza s novou imidžovou kampaňou. Odohráva sa v prostredí bratislavskej školy, kde vládne šikana. Deťom pri nej pomáha súdržnosť a vzájomná pomoc, ktoré poznajú zo športu.

Kniha, ktorá letí už desaťročia

4. Kniha, ktorá letí už desaťročia

Jeden z najpopulárnejších amerických povojnových románov. Klasika modernej literatúry, ktorú si treba prečítať. Román Kto chytá v žite je svetový fenomén. Salinger ho napísal ešte v roku 1951, no odvtedy ho preložili do takmer všetkých svetových jazykov. Každý rok sa z neho predá okolo 250 000 výtlačkov a doteraz sa predalo 65 miliónov kníh.

Vraha bulharskej novinárky odsúdili na 30 rokov

5. Vraha bulharskej novinárky odsúdili na 30 rokov

Bulharský súd dnes poslal na 30 rokov za mreže vraha novinárky Viktorie Marinovovej.

Zomrel autor hudby k filmom o Vinnetouovi (VIDEO)

6. Zomrel autor hudby k filmom o Vinnetouovi (VIDEO)

Vo veku 91 rokov zomrel skladateľ filmovej hudby Martin Böttcher, oznámila dnes agentúre DPA jeho dcéra Betsy Schlüterová. Skladateľ zomrel v noci z piatka na sobotu.

Mobilné dáta na Slovensku patria k tým najdrahším. Česko je na tom ešte horšie

7. Mobilné dáta na Slovensku patria k tým najdrahším. Česko je na tom ešte horšie

Zdajú sa vám ceny za mobilný internet privysoké a občas narazíte na ponuky zahraničných operátorov, ktoré sľubujú gigabajty dát doslova za pár eur? Nuž, drahšie služby na Slovensku v porovnaní so zvyškom Európy nemusia byť iba pocitom v návale emócii z ďalšej mesačnej faktúry.

Nová verzia Pevnosti Boyard sa bude odohrávať v zábavnom parku (VIDEO)

8. Nová verzia Pevnosti Boyard sa bude odohrávať v zábavnom parku (VIDEO)

Francúzsky kanál France 2 chystá pokračovanie obľúbenej televíznej súťaže Kľúče od pevnosti Boyard (Pevnosť Boyard) známej aj slovenským divákom.

Polícia v Severnom Írsku zadržala dvoch mladíkov kvôli smrti novinárky

9. Polícia v Severnom Írsku zadržala dvoch mladíkov kvôli smrti novinárky

Severoírska polícia dnes oznámila, že zadržala dvoch mladíkov v súvislosti s vraždou 29-ročnej novinárky Lýry McKeeovej počas nepokojov v Londonderry v noci zo štvrtka na piatok. Informovala o tom na svojom webe spravodajská stanica BBC.

Na Veľkú noc sa zaobídeme skôr bez chleba ako bez alkoholu

10. Na Veľkú noc sa zaobídeme skôr bez chleba ako bez alkoholu

Slovákov sme sa opýtali, čo u nich doma, na veľkonočnom stole, nesmie chýbať. Okrem tradičných jedál sú to aj drinky. Respondenti ich spomínali dokonca častejšie ako chlieb, či vianočku. Napriek tomu, v rámci Európskej únie nepatríme medzi lídrov v týždennej konzumácii alkoholu.