Pozor, niektoré linky MHD v Bratislave začínajú jazdiť zadarmo, pozrite sa, ktoré Foto: Omediach.com

31.01.2019 21:12 | Tlačové správy | Hlavné mesto BA

Najzásadnejšou zmenou pre MHD v čase dopravných obmedzení budú bus pruhy na Gagarinovej ulici smerom do aj von z mesta a obchádzková trasa ulice Mlynské Nivy, ktorá bude smerovaná po Páričkovej ulici v obidvoch smeroch. Vďaka tomu sa MHD v tomto čase stane najrýchlejším spôsobom prepravy na všetkých kritických úsekoch. Všetky podrobné zmeny budú pravidelne aktualizované na webovej stránke Dopravného podniku Bratislavy.

Od pondelka 18. februára až do konca marca budú môcť všetci cestujúci na linkách 201, 202, 212, 75 a X72 jazdiť zadarmo. Okrem toho BID ponúka v tomto čase aj 50% zľavu z týždenného cestovného lístka, ktorý si zakúpite prostredníctvom aplikácie IDS BK.

V súvislosti s dopravnými obmedzeniami od 15.2.2019 Vám v oblasti kruhového objazdu PRIEVOZ odporúčame využiť nasledujúce trasy a linky MHD:

V smere z Vrakune a Podunajských Biskupíc do západnej a centrálnej časti mesta a mestskej časti Ružinov využite trolejbusové linky č. 201, 202 a autobusovú linku č. 75.

V smere sever a západ mesta využite linku č. 201 na trase Vrakuňa - Ružinov - Trnavské mýto - Račianske mýto - Hlavná stanica. Do úplného centra mesta a v smere na Mlynské Nivy môžete prestúpiť na zastávke Miletičova na linku č. X72, ktorá bude v kritickom úseku Mlynských Nív vedená obojsmerne cez Páričkovu ulicu.

V smere na Kollárovo a Hodžovo námestie využite linku č. 202 na trase Vrakuňa - Ružinov - Nivy - Svätoplukova - Záhradnícka - Kollárovo nám. - Hodžovo nám. (cez BUS pruh na Gagarinovej ulici). Do úplného centra mesta môžete prestúpiť na zastávke Miletičova, Novohradská alebo Košická (Autobusová stanica) na linku č. X72.

V smere z Vrakune do Ružinova cez Nové Mesto až do Krasňan využite linku č. 75.

Obyvateľom Prievozu odporúčame cestovať aj linkou č. 212 na trase Cintorín Vrakuňa - Prievoz - Ružinov - Nivy - Svätoplukova - Záhradnícka - Kollárovo nám. - Hodžovo nám. - Kramáre - Patrónka (po Mierovej ulici). Do úplného centra mesta môžete prestúpiť na zastávke Miletičova, Novohradská alebo Košická (Autobusová stanica) na linku č. X72.

V súvislosti s dopravnými obmedzeniami od 15.2.2019 v oblasti MLYNSKÉ NIVY budú platiť nasledovné zmeny:

Po Páričkovej ulici budú jazdiť len vozidlá MHD a vozidlá TAXI služby.
Cez Páričkovu ulicu budú jazdiť linky č. X72, 50, 205.
Cez Landererovu ulicu bude jazdiť linka č.. 70.
Linka č. 88 a č. 21 končiace pri bývalej autobusovej stanici zostanú bez zmeny.
Na Páričkovej ulici budú dve zastávky MHD - pri budove VÚB Banky (Autobusová stanica) a pri križovatke so Svätoplukovou ulicou (Cvernovka).
V rámci Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK) môžu cestujúci využiť aj linky SlovakLines z regiónu, ktoré jazdia po Gagarinovej. Platiť bude štandardný cestovný lístok či električenka. Cestovné lístky na regionálne autobusy dopravcu SAD Dunajská Streda (mimo IDS BK) je nutné zakúpiť si u vodiča. Regionálne linky stoja na najdôležitejších zastávkach vo Vrakuni a na Gagarinovej ulici vrátane zastávky Cintorín Vrakuňa.

1. V Bratislave svieti veľká fotka Martiny a Jána, do ulíc idú ľudia z celého Slovenska

V predvečer výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa na Primaciálnom námestí v Bratislave rozsvietil nápis #ALL FOR JAN so známou fotkou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

2. Vyhlásenie viac ako 400 novinárov: Zabili nám kolegu a jeho snúbenicu. Nezabudli sme. A nikam neodchádzame!

Viac ako 400 novinárov sa podpísalo pod vyhlásenie k výročiu vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

3. S novými nonstop dátovými balíkmi Nonstop Navigácia a Nonstop Hry Orange predstavuje ďalšie možnosti neobmedzeného dátovania

Orange rozširuje ponuku obľúbených nonstop dátových balíkov a svojim zákazníkom prináša ďalšie možnosti, ako bez obmedzení využívať dáta a mobilné aplikácie.

Zástupcovia krajín EÚ schválili dohodu o autorských právach na sieti

4. Zástupcovia krajín EÚ schválili dohodu o autorských právach na sieti

Zástupcovia vlád krajín Európskej únie dnes schválili kompromisnú verziu dohody o ochrane autorských práv na internete, ktorá bola minulý týždeň dosiahnutá spoločne s Európskym parlamentom.

Czech Media Invest prodala skupinu polských rádií Eurozet

5. Czech Media Invest prodala skupinu polských rádií Eurozet

Společnost Czech Media Invest (CMI) prodala skupinu polských rozhlasových stanic Eurozet, které loni získala od francouzského koncernu Lagardere.

Dezinformácie, nevedomosť a Moc faktov

6. Dezinformácie, nevedomosť a Moc faktov

Ako povedal bývalý prezident Barack Obama, „je to nádej vzbudzujúca kniha o tom, čo dokáže ľudský pokrok, keď sa naučíme pracovať s faktami namiesto toho, aby sme podliehali vrodeným predsudkom a zaujatosti.“

Rodičia Kuciaka veľmi neveria, že sa vraždu podarí úplne vyšetriť

7. Rodičia Kuciaka veľmi neveria, že sa vraždu podarí úplne vyšetriť

Rodičia zavraždeného novinára Jána Kuciaka majú pochybnosti, či sa vyšetrovateľom podarí úplne vyšetriť vraždu ich syna vrátane odhalenia objednávateľa činu.

8. The Jerusalem Post: Médiá robia zo zajatých členov Islamského štátu celebrity (VIDEO)

Mnohých Iračanov a Sýrčanov poburuje ako o členoch samozvaného Islamského štátu (IS) píšu niektoré hlavne západné médiá. Robia z nich celebrity, pýtajú sa ich na ich životné plány a ignorujú otázky týkajúce sa vraždenia a mučenia obetí.

9. Majiteľ Pravdy a Parlamentných listov prevádza svoj majetok do zvereneckého fondu

Český senátor a miliardár Ivo Valenta prevádza svoj majetok do zvereneckého fondu. ČTK dnes povedal, že sa pre prevod rozhodol kvôli dedičskému usporiadaniu majetku.

Kovačič Hanzelová bude mať vlastnú reláciu Rozhovory ZKH (VIDEO)

10. Kovačič Hanzelová bude mať vlastnú reláciu Rozhovory ZKH (VIDEO)

SME.sk spúšťa novú videosekciu a niekoľko nových relácií.