Nie Bašternák, ale Robert Fico prišiel o strechu nad hlavou. OĽANO vyzýva Fica na odchod z politiky

14.03.2019 19:17 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Rozsudkom nad Ladislavom Bašternákom a obvinením Mariána Kočnera z objednávky vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej spravodlivosti ešte nebolo učinené za dosť. Myslia si to predstavitelia hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), podľa ktorých sa týmito udalosťami spravodlivosť na Slovensku len začala napĺňať.

Veľké zadosťučinenie dnes cítia ľudia, ktorí chodili v lete 2016 na sériu protestov pred komplex Bonaparte, ktoré sme organizovali, tvrdí predseda OĽANO Igor Matovič. „Desiatky tisíc ľudí vtedy pred Bonaparte chodili so základnými požiadavkami. Chceli, aby sa na Ladislava Bašternáka prestalo pozerať ako na „nášho človeka“, ale aby bol ako podozrivý z daňových podvodov vyšetrovaný. Ľudia vtedy spolu s nami skandovali, aby byt, v ktorom býva Robert Fico prepadol v prospech štátu, a aby Robert Kaliňák nebol ministrom vnútra. Z tohto pohľadu dnešok môžeme brať za veľké zadosťučinenie,“ uviedol Matovič a pokračoval: „Dnešným dňom však ešte nebolo spravodlivosti učinené za dosť. Skôr dúfame, že týmto krokom sa spravodlivosť na Slovensku konečne začala napĺňať. Byt, v ktorom Robert Fico býva za dramaticky nižšie nájomné, než by mal platiť, je dnes už majetkom ľudí.“

Matovič pripomenul, že Bašternák prepísal celý svoj majetok na svoju manželku okrem jedinej nehnuteľnosti, ktorou je práve byt, v ktorom býva poslanec Fico. „Bašternák si ho nedovolil prepísať, pretože tento byt v skutočnosti od začiatku patril Robertovi Ficovi. Ten v čase, keď sa Bonaparte stavalo,chodil tam ako na kontrolné dni. Sledoval, ako sa mu stavia jeho hacienda, zariaďoval si byt s nábytkom za 1,5 milióna eur. Preto dnes neprišiel o byt Ladislav Bašternák, o strechu nad hlavou prišiel Robert Fico,“ vyjadril sa Matovič, ktorému však zároveň Fica vôbec nie je ľúto. „Ten byt mu nikdy reálne nepatril, nemá legálne príjmy, ktorými by vedel vydokladovať, na základe čoho by tento byt nadobudol. Iba ho formálne napísal na kamaráta Bašternáka, ktorému platil symbolický nájom,“ dodal.

Podľa poslanca Jána Budaja ide o mimoriadny deň pre ľudí, ktorí pred tromi rokmi chodili protestovať pred Bonaparte. „Slovensko si zaslúži poznať pravdu. Komplex Bonaparte od samého začiatku vznikal čudným spôsobomm, čudným spôsobom sa do neho nasťahovali ľudia, čudným spôsobom zaň platili nájomné,“ povedal Budaj a pokračoval: „Dnes máme v tomto komplexe jeden sociálny byt. Bol by som rád, keby sa poskytol tým, ktorí sú naozaj núdzni a nemajú strechu nad hlavou.“

„Tisíce ľudí pred tromi rokmi požadovali, aby sa vtedajší premiér, dnes poslanec Robert Fico, odsťahoval z bytu v Bonaparte. Príležitosť a sľub, ktorý dal ľuďom, premrhal. Preto ho vyzývame, aby nadobro odišiel z politiky,“ povedal organizátor vtedajších protestov pred Bonaparte Michal Šipoš a v súvislosti so susedmi Roberta Fica Bašternákom a Kočnerom odkázal Ficovi: „Božie mlyny melú pomaly, ale isto.“

Robert Kiyosaki a jeho tipy ako vybudovať silný tím

2. Robert Kiyosaki a jeho tipy ako vybudovať silný tím

Veľa ľudí má nápady za milión dolárov. Sú sebavedomí a veria, že ich nový produkt alebo služba ich spravia bohatými a ich sny sa naplnia. Problém je, že väčšina ľudí nevie, ako zmeniť svoj nápad za milión na skutočný milión dolárov.

Dvaja muži údajne kradli a šírili prenosy športových súťaží

3. Dvaja muži údajne kradli a šírili prenosy športových súťaží

Polícia podozrieva dvoch mužov z českého Karvinska z krádeží prenosov licencovaných a bežne nedostupných športových súťaží ako futbalová anglická Premier League.

4. .týždeň dementuje nepravdivú informáciu, ktorú o ich editorovi šíria konšpiračné weby

Po prvom kole prezidentských volieb sa prostredníctvom sociálnych sietí začal šíriť status študenta bratislavského gymnázia, ktorý na facebooku vystupuje pod menom Emil Hodál, v ktorom pejoratívne písal o tom, ako Zuzana Čaputová po víťazstve „zatočí“ so svojimi oponentmi.

MZV sa ohradilo proti klamstvám poslanca SNS

5. MZV sa ohradilo proti klamstvám poslanca SNS

Ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo vyhlásenie, v ktorom sa „striktne ohradzuje voči vyjadreniam poslanca SNS Jaroslava Pašku."

Osvienčimské múzeum: Nepózujte na koľajniciach do tábora smrti!

6. Osvienčimské múzeum: Nepózujte na koľajniciach do tábora smrti!

Múzeum v bývalom nacistickom koncentračnom tábore v Osvienčime požiadalo návštevníkov, aby prestali pózovať na koľajniciach vedúcich do niekdajšieho vyhladzovacieho tábora Osvienčim-Brezinka.

7. Orange vyzbieral už viac ako 304 000 nepotrebných telefónov. Motivuje zákazníkov rozmýšľať zodpovedne

Staré mobilné telefóny nepatria do smetného koša. Vďaka pretrvávajúcemu technologickému boomu sa mobily stali našou nevyhnutnou súčasťou a fungovanie bez nich si už nevieme predstaviť.

Fico novinárom: Nemám pred vami žiaden rešpekt, budem s vami bojovať! (VIDEO)

8. Fico novinárom: Nemám pred vami žiaden rešpekt, budem s vami bojovať! (VIDEO)

Robert Fico dnes zvolal tlačovú besedu, na to, aby vynadal novinárom a oznámil im, že sa k ním bude chovať ešte horšie, ako sa chová.

Slováci vytvorili chatbota, ktorý pomáha odhaliť falošné správy

9. Slováci vytvorili chatbota, ktorý pomáha odhaliť falošné správy

Neoverené informácie, konšpirácie, falošné fotky, strašenie či chýbajúci autor. To sú časté manipulácie dezinformačných webov. Pomôcť odhaliť ich má prvý facebookový chatbot menom Checkbot.

Markíza dostala vysokú pokutu za reportáže o pôrode rodičky, ktorá zomrela

10. Markíza dostala vysokú pokutu za reportáže o pôrode rodičky, ktorá zomrela

Prípad rodičky, ktorá po pôrode upadla do kómy a následne zomrela, minulý rok otriasol Slovenskom a venovali sa mu viaceré médiá. Markíza na prípad upozornila vo viacerých reportážach – v Televíznych novinách aj v relácii Reflex.