Nie Bašternák, ale Robert Fico prišiel o strechu nad hlavou. OĽANO vyzýva Fica na odchod z politiky

14.03.2019 19:17 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Rozsudkom nad Ladislavom Bašternákom a obvinením Mariána Kočnera z objednávky vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej spravodlivosti ešte nebolo učinené za dosť. Myslia si to predstavitelia hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), podľa ktorých sa týmito udalosťami spravodlivosť na Slovensku len začala napĺňať.

Veľké zadosťučinenie dnes cítia ľudia, ktorí chodili v lete 2016 na sériu protestov pred komplex Bonaparte, ktoré sme organizovali, tvrdí predseda OĽANO Igor Matovič. „Desiatky tisíc ľudí vtedy pred Bonaparte chodili so základnými požiadavkami. Chceli, aby sa na Ladislava Bašternáka prestalo pozerať ako na „nášho človeka“, ale aby bol ako podozrivý z daňových podvodov vyšetrovaný. Ľudia vtedy spolu s nami skandovali, aby byt, v ktorom býva Robert Fico prepadol v prospech štátu, a aby Robert Kaliňák nebol ministrom vnútra. Z tohto pohľadu dnešok môžeme brať za veľké zadosťučinenie,“ uviedol Matovič a pokračoval: „Dnešným dňom však ešte nebolo spravodlivosti učinené za dosť. Skôr dúfame, že týmto krokom sa spravodlivosť na Slovensku konečne začala napĺňať. Byt, v ktorom Robert Fico býva za dramaticky nižšie nájomné, než by mal platiť, je dnes už majetkom ľudí.“

Matovič pripomenul, že Bašternák prepísal celý svoj majetok na svoju manželku okrem jedinej nehnuteľnosti, ktorou je práve byt, v ktorom býva poslanec Fico. „Bašternák si ho nedovolil prepísať, pretože tento byt v skutočnosti od začiatku patril Robertovi Ficovi. Ten v čase, keď sa Bonaparte stavalo,chodil tam ako na kontrolné dni. Sledoval, ako sa mu stavia jeho hacienda, zariaďoval si byt s nábytkom za 1,5 milióna eur. Preto dnes neprišiel o byt Ladislav Bašternák, o strechu nad hlavou prišiel Robert Fico,“ vyjadril sa Matovič, ktorému však zároveň Fica vôbec nie je ľúto. „Ten byt mu nikdy reálne nepatril, nemá legálne príjmy, ktorými by vedel vydokladovať, na základe čoho by tento byt nadobudol. Iba ho formálne napísal na kamaráta Bašternáka, ktorému platil symbolický nájom,“ dodal.

Podľa poslanca Jána Budaja ide o mimoriadny deň pre ľudí, ktorí pred tromi rokmi chodili protestovať pred Bonaparte. „Slovensko si zaslúži poznať pravdu. Komplex Bonaparte od samého začiatku vznikal čudným spôsobomm, čudným spôsobom sa do neho nasťahovali ľudia, čudným spôsobom zaň platili nájomné,“ povedal Budaj a pokračoval: „Dnes máme v tomto komplexe jeden sociálny byt. Bol by som rád, keby sa poskytol tým, ktorí sú naozaj núdzni a nemajú strechu nad hlavou.“

„Tisíce ľudí pred tromi rokmi požadovali, aby sa vtedajší premiér, dnes poslanec Robert Fico, odsťahoval z bytu v Bonaparte. Príležitosť a sľub, ktorý dal ľuďom, premrhal. Preto ho vyzývame, aby nadobro odišiel z politiky,“ povedal organizátor vtedajších protestov pred Bonaparte Michal Šipoš a v súvislosti so susedmi Roberta Fica Bašternákom a Kočnerom odkázal Ficovi: „Božie mlyny melú pomaly, ale isto.“

Prieskum: Dezinformácie na českých weboch pred eurovoľbami nepribudli

1. Prieskum: Dezinformácie na českých weboch pred eurovoľbami nepribudli

Dezinformací na českých webech v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu kvůli volbám přes původní obavy výrazně nepřibylo. Oznámil to dnes Pražský institut bezpečnostních studií na základě svého průzkumu.

Leonardo da Vinci, akého ste ešte nevideli

2. Leonardo da Vinci, akého ste ešte nevideli

Pred päťsto rokmi, presne 2. mája 1519, zomrel maliar, sochár, architekt, prírodovedec, hudobník, spisovateľ, vynálezca a konštruktér Leonardo da Vinci. Dokonalá renesančná osobnosť, ktorá mala ruky umelca a myseľ vedca. Leonardo nám zanechal rozsiahle dielo, a to veľká časť jeho výtvarných prác a vedeckých rozpráv bola zničená.

Firma Nike stiahla nový model topánok po sťažnosti domorodcov z Panamy

3. Firma Nike stiahla nový model topánok po sťažnosti domorodcov z Panamy

Americká firma Nike stiahla nový model športových topánok, ktorý sa mal začať predávať budúci mesiac.

4. Ako je to s kvalitou nášho piva? Odborníci a spotrebitelia sú za jedno - kvalita sa zlepšuje

Na Slovensku máme kvalitné pivo. Potvrdzujú to nielen milovníci piva, ale aj odborníci, ktorí tento týždeň v rámci 13. ročníka degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka hodnotia slovenské pivá. V nedávnom prieskume agentúry Kantar navyše tri štvrtiny slovenských pivárov potvrdili, že kultúra pitia piva sa u nás zlepšuje.

ČR sa musí ospravedlniť za Zemanov výrok v TV Barrandov

5. ČR sa musí ospravedlniť za Zemanov výrok v TV Barrandov

Český stát se musí omluvit za výrok prezidenta Miloše Zemana o jeho bývalém poradci Zdeňkovi Šarapatkovi, rozhodl dnes Obvodní soud pro Prahu 1. Zeman v televizi Barrandov řekl, že Šarapatku vyhodil pro neschopnost.

Víťazi ceny Podnikové médium roka 2018 sú známi

6. Víťazi ceny Podnikové médium roka 2018 sú známi

Klub podnikových médií vyhlásil výsledky 16. ročníka súťaže Podnikové Médium Roka 2018. Do súťaže sa zapojili firmy, podniky, agentúry, štátne aj mimovládne organizácie, mestá a obce.

7. Vyhlásenie LGBTI organizácií: Vyzývame Petra Pellegriniho, aby urýchlene riešil situáciu v slovenskej kultúre

23. mája 2019 predložilo MK do medzirezortného pripomienkového konania úplne nový zákon o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. Ministerstvo ním chce zakotviť nové pravidlá poskytovania dotácií do budúcnosti. Udialo sa tak bez akejkoľvek konzultácie, poza chrbát dotknutých subjektov a to nás utvrdzuje v tom, že snaha ministerky Laššákovej o dialóg je neúprimná a hraná.

Odhaliť falošné správy vám pomôžu tri jednoduché otázky

8. Odhaliť falošné správy vám pomôžu tri jednoduché otázky

Mnoho ľudí napomáha šíreniu dezinformácií a manipulácií nechtiac, len pod vplyvom emócií či povrchnosti. Nechajú sa strhnúť emtívnou fotkou, titulkom, či vymysleným textom.

Podrobnosti, ako budú zverejňované výsledky volieb do Európskeho parlamentu

9. Podrobnosti, ako budú zverejňované výsledky volieb do Európskeho parlamentu

Voľby do Európskeho parlamentu sa konajú v štátoch EU priebežne od 23. do 26. mája. Na Slovensku budú 25. mája. Výsledky budú zverejňované postupne v jednotlivých krajinách ale aj v EP.

K voľbám volá aj Vanessa Paradis na titulke Vogue

10. K voľbám volá aj Vanessa Paradis na titulke Vogue

Časopisy ako Vogue v Taliansku, Nemecku a Poľsku, L’Uomo Vogue, Elle v Poľsku a Glamour v Maďarsku vyzývajú na svojich stránkach čitateľov na účasť vo voľbách. Výzvu podporili modelky a modeli a osobnosti sveta módy, vrátane Vanessy Paradis či Joela Kinnamana.