Celý prejav Zuzany Čaputovej: Povýšme spoluprácu nad boje o osobné zásluhy Foto: FB Zuzana Čaputová

Celý prejav Zuzany Čaputovej: Povýšme spoluprácu nad boje o osobné zásluhy

31.03.2019 14:52 | Tlačové správy | Zuzana Čaputová

Prvý prejav novozvolenej prezidentky Zuzany Čaputovej v plnom znení.

Ďakujem. Köszönöm. Ďakuju šumňi. Děkuji. Paľikerav.

Ďakujem mojej rodine a môjmu tímu. Ďakujem vám všetkým, že ste boli so mnou a sľubujem vám, že ja budem s vami. S vami, ktorí ste ma v kampani podporovali. S vami, ktorí ste mi dali hlas. A aj s vami, ktorých dôveru som si zatiaľ nezískala a budem sa o ňu uchádzať ďalej pri výkone svojho mandátu. Som šťastná z tohto výsledku a viem, že si prečítame ešte veľa jeho intepretácií.

Chcem však povedať tú, ktorú v tejto chvíli cítim najviac ja sama. Teší ma nielen víťazstvo, ale predovšetkým to, že sa udialo spôsobom, o ktorom sme si mnohí prestávali myslieť, že ešte môže fungovať.

Že sa dá ísť aj do politického zápasu s vlastným názorom, že sa dá nepodľahnúť populizmu, že sa dá hovoriť pravdu a že sa dá zaujať a získať dôveru aj bez agresívneho slovníka a podpásových osobných útokov.

Naznačili to už voľby do samosprávnych krajov, potvrdili to komunálne voľby a dnes tiež voľby prezidentské, a verím, že sa pridajú aj tie európske, že Slovensko si pýta túto zmenu. Priatelia, budem šťastná, ak si dnes povieme - je to lepšie, ako sme si mysleli!

Možno sme si mysleli, že spravodlivosť a férovosť v politike je len intelektuálna téma a vidíme, že je to túžbou mnohých ľudí v našej spoločnosti. Možno sme si mysleli, že slušnosť v politike začína byť prejavom slabosti a dnes vidíme, že to môže byť aj našou silou. Mysleli sme si, že hrádza medzi konzervatívnym a liberálnym je neprekročiteľná a vidíme, že sme ju dokázali premostiť.

Netešme sa zo smútku súperov, pozerajme sa dopredu, lebo sa máme o čo a o koho oprieť. Máme čo naprávať a za čo sa postaviť. Je to, priatelia, lepšie, ako sme si mysleli! Hľadajme teda to, čo nás spája, povýšme spoluprácu na lepšom Slovensku nad boje o osobné zásluhy. Pozvime ďalších ľudí, poďme za ideami a hodnotami, ktoré nás v týchto voľbách spojili.

Skutočná sila je vo vytrvaní, v postupnosti krokov, ktoré sú niekedy spojené aj s rizikom, a v trpezlivosti. Ako keď poddajná voda postupne zdolá skalu. Lebo veľké veci, akou je aj budovanie krajiny, sa zväčša rodia pomaly. Začnime od seba.

Ďakujem vám všetkým.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.