Nové dôkazy o tom, že mafia má blízko k úradu vlády

 Vyhlásenie Veroniky Remišovej z OĽAaNO:

 

Nové dôkazy o tom, že mafia má blízko k úradu vlády. Robert Fico by mal vyvodiť zodpovednosť

„Možno príde čas, keď sa budete mnohým ľuďom musieť ospravedlniť," takto krátko po vražde J. Kuciaka reagoval Robert Fico na otázky o toxických vzťahoch bývalej štátnej radkyne M. Troškovej s talianskou mafiou. Išlo predovšetkým o vzťahy s A. Vadalom, ktorý je v Taliansku stíhaný za obchodovanie s drogami. V týchto dňoch vychádza najavo, že M. Trošková si s Vadalom telefonovala pravidelne (452 telefonátov počas jedného roka) a to aj v čase svojho pôsobenia po boku Fica na úrade vlády.

Podľa predsedníčky poslaneckého klubu OĽANO Veroniky Remišovej je rovnako závažná aj informácia, podľa ktorej taliansky prokurátor potvrdil, že Vadala mal kontakt aj na ministerstvo vnútra SR v období, keď ho viedol Robert Kaliňák. „Ide o ďalšie závažné podozrenia, ktoré sa musia okamžite nezávisle a razantne vyšetrovať. Robert Fico by mal namiesto útokov na novinárov a opozíciu dnes odpovedať na otázky, ako fungoval štát pod jeho vedením a koho záujmy Smer celé roky chránil. A niesť za to aj patričnú zodpovednosť,“ tvrdí V. Remišová, podľa ktorej „je zároveň povinnosťou orgánov činných v trestnom konaní začať riadne vyšetrovanie podozrení z priamych a nepriamych kontaktov mafie a najvyšších predstaviteľov štátu.“

„Napriek arogancii vládnej koalície je dnes kľúčové, aby občania Slovenska žiadali vysvetlenia, ale aj vyvodenie zodpovednosti od najvyšších politických predstaviteľov,“ uzavrela Veronika Remišová.