Rómska strana stiahla kandidáta do europarlamentu, podporuje Petra Polláka z OĽaNO

14.05.2019 10:48 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Strana rómskej koalície (SRK) stiahne svojho kandidáta vo voľbách do Európskeho parlamentu v prospech kandidáta hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Petra Polláka. Rozhodlo o tom jej predsedníctvo minulú sobotu.

„V súvislosti so silnejúcim extrémizmom a fašizmom cíti naša Strana rómskej koalície zodpovednosť za výsledky volieb do Európskeho parlamentu. Naším prioritným cieľom je sústrediť rómske hlasy v prospech kandidáta, ktorý ma najväčšiu šancu uspieť v týchto voľbách,” vyhlásil predseda strany Gejza Adam.

Svoje rozhodnutie SRK v najbližšej dobe oznámi Štátnej komisii pre voľby a kontrolu financovania politických strán, rovnako pošle oznámenie aj predsedovi hnutia OĽaNO Igorovi Matovičovi. Petrovi Pollákovi vyjadrili predstavitelia SRK svoje rozhodnutie osobne.

„Veľmi si vážim krok Strany rómskej koalície. Prijímam jej rozhodnutie s pokorou a zároveň som si vedomý veľkej dôvery, ktorú do mňa vkladajú. Dennodenne cítim od mnohých ľudí v kampani, nielen Rómov, že majú veľký strach z nárastu podpory fašistických a extrémistických síl, ktorý ukázali aj nedávne prieskumy. O to cennejšia je táto podpora,“ reaguje Peter Pollák.

Voľby do Európskeho parlamentu sa uskutočnia 25. mája 2019 bez účasti Strany rómskej koalície.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.