Rómska strana stiahla kandidáta do europarlamentu, podporuje Petra Polláka z OĽaNO

14.05.2019 10:48 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Strana rómskej koalície (SRK) stiahne svojho kandidáta vo voľbách do Európskeho parlamentu v prospech kandidáta hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Petra Polláka. Rozhodlo o tom jej predsedníctvo minulú sobotu.

„V súvislosti so silnejúcim extrémizmom a fašizmom cíti naša Strana rómskej koalície zodpovednosť za výsledky volieb do Európskeho parlamentu. Naším prioritným cieľom je sústrediť rómske hlasy v prospech kandidáta, ktorý ma najväčšiu šancu uspieť v týchto voľbách,” vyhlásil predseda strany Gejza Adam.

Svoje rozhodnutie SRK v najbližšej dobe oznámi Štátnej komisii pre voľby a kontrolu financovania politických strán, rovnako pošle oznámenie aj predsedovi hnutia OĽaNO Igorovi Matovičovi. Petrovi Pollákovi vyjadrili predstavitelia SRK svoje rozhodnutie osobne.

„Veľmi si vážim krok Strany rómskej koalície. Prijímam jej rozhodnutie s pokorou a zároveň som si vedomý veľkej dôvery, ktorú do mňa vkladajú. Dennodenne cítim od mnohých ľudí v kampani, nielen Rómov, že majú veľký strach z nárastu podpory fašistických a extrémistických síl, ktorý ukázali aj nedávne prieskumy. O to cennejšia je táto podpora,“ reaguje Peter Pollák.

Voľby do Európskeho parlamentu sa uskutočnia 25. mája 2019 bez účasti Strany rómskej koalície.

Prieskum: Dezinformácie na českých weboch pred eurovoľbami nepribudli

1. Prieskum: Dezinformácie na českých weboch pred eurovoľbami nepribudli

Dezinformací na českých webech v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu kvůli volbám přes původní obavy výrazně nepřibylo. Oznámil to dnes Pražský institut bezpečnostních studií na základě svého průzkumu.

Leonardo da Vinci, akého ste ešte nevideli

2. Leonardo da Vinci, akého ste ešte nevideli

Pred päťsto rokmi, presne 2. mája 1519, zomrel maliar, sochár, architekt, prírodovedec, hudobník, spisovateľ, vynálezca a konštruktér Leonardo da Vinci. Dokonalá renesančná osobnosť, ktorá mala ruky umelca a myseľ vedca. Leonardo nám zanechal rozsiahle dielo, a to veľká časť jeho výtvarných prác a vedeckých rozpráv bola zničená.

Firma Nike stiahla nový model topánok po sťažnosti domorodcov z Panamy

3. Firma Nike stiahla nový model topánok po sťažnosti domorodcov z Panamy

Americká firma Nike stiahla nový model športových topánok, ktorý sa mal začať predávať budúci mesiac.

4. Ako je to s kvalitou nášho piva? Odborníci a spotrebitelia sú za jedno - kvalita sa zlepšuje

Na Slovensku máme kvalitné pivo. Potvrdzujú to nielen milovníci piva, ale aj odborníci, ktorí tento týždeň v rámci 13. ročníka degustačnej súťaže Slovenská pivná korunka hodnotia slovenské pivá. V nedávnom prieskume agentúry Kantar navyše tri štvrtiny slovenských pivárov potvrdili, že kultúra pitia piva sa u nás zlepšuje.

ČR sa musí ospravedlniť za Zemanov výrok v TV Barrandov

5. ČR sa musí ospravedlniť za Zemanov výrok v TV Barrandov

Český stát se musí omluvit za výrok prezidenta Miloše Zemana o jeho bývalém poradci Zdeňkovi Šarapatkovi, rozhodl dnes Obvodní soud pro Prahu 1. Zeman v televizi Barrandov řekl, že Šarapatku vyhodil pro neschopnost.

Víťazi ceny Podnikové médium roka 2018 sú známi

6. Víťazi ceny Podnikové médium roka 2018 sú známi

Klub podnikových médií vyhlásil výsledky 16. ročníka súťaže Podnikové Médium Roka 2018. Do súťaže sa zapojili firmy, podniky, agentúry, štátne aj mimovládne organizácie, mestá a obce.

7. Vyhlásenie LGBTI organizácií: Vyzývame Petra Pellegriniho, aby urýchlene riešil situáciu v slovenskej kultúre

23. mája 2019 predložilo MK do medzirezortného pripomienkového konania úplne nový zákon o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. Ministerstvo ním chce zakotviť nové pravidlá poskytovania dotácií do budúcnosti. Udialo sa tak bez akejkoľvek konzultácie, poza chrbát dotknutých subjektov a to nás utvrdzuje v tom, že snaha ministerky Laššákovej o dialóg je neúprimná a hraná.

Odhaliť falošné správy vám pomôžu tri jednoduché otázky

8. Odhaliť falošné správy vám pomôžu tri jednoduché otázky

Mnoho ľudí napomáha šíreniu dezinformácií a manipulácií nechtiac, len pod vplyvom emócií či povrchnosti. Nechajú sa strhnúť emtívnou fotkou, titulkom, či vymysleným textom.

Podrobnosti, ako budú zverejňované výsledky volieb do Európskeho parlamentu

9. Podrobnosti, ako budú zverejňované výsledky volieb do Európskeho parlamentu

Voľby do Európskeho parlamentu sa konajú v štátoch EU priebežne od 23. do 26. mája. Na Slovensku budú 25. mája. Výsledky budú zverejňované postupne v jednotlivých krajinách ale aj v EP.

K voľbám volá aj Vanessa Paradis na titulke Vogue

10. K voľbám volá aj Vanessa Paradis na titulke Vogue

Časopisy ako Vogue v Taliansku, Nemecku a Poľsku, L’Uomo Vogue, Elle v Poľsku a Glamour v Maďarsku vyzývajú na svojich stránkach čitateľov na účasť vo voľbách. Výzvu podporili modelky a modeli a osobnosti sveta módy, vrátane Vanessy Paradis či Joela Kinnamana.