V hnutí OĽANO vzniklo krídlo ODVÁŽNE – hnutie obyčajných kresťanov

10.06.2019 13:52 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) vytvorilo nový priestor pre kresťanských voličov, ktorí si nevedia vybrať zo súčasných kresťanských politických strán. Krídlo s názvom ODVÁŽNE - hnutie obyčajných kresťanov bude stáť na skutočných kresťanských základoch – na pomoci rodinám a slabším.

Ako uviedol predseda OĽANO Igor Matovič, vytvorením nového priestoru pre kresťanských voličov sa na hodnotách, programe a predstaviteľoch hnutia nič nemení. Cieľom podľa neho tiež nie je „kradnutie“ hlasov Kresťanskodemokratickému hnutiu či iným kresťanským stranám, ale chce získať hlasy kresťanov, ktorí nedôverujú existujúcim kresťanským stranám a nedokážu ich voliť. „Hnutie OĽANO naďalej ostáva poctivým protikorupčným hnutím, na našich hodnotách a presvedčení sa nič nemení. Zároveň však vytvárame ponuku pre kresťanov, ktorí v súčasnosti nemajú koho voliť. Dnes totiž len šesť kresťanov zo sto volí kresťanskú stranu,“ vyjadril hlavný dôvod I. Matovič.

OĽANO ponúka na svojej kandidátke do parlamentných volieb 2020 až 79 miest pre predstaviteľov nového krídla obyčajných kresťanov, a tiež polovicu ušetrených peňazí za volebný výsledok. Podľa Matoviča ide o gesto, ktorým chce dať priestor na kandidátke ľuďom v každom okrese na Slovensku. „Naše hnutie sa týmto rozhodnutím postaví na dve nohy. Doteraz stálo na jednej nohe, ktorou je boj proti korupcii. Dnes sa staviame na druhú nohu a dávame priestor kresťanským voličom, ktorí očakávajú od kresťanov v politike, že nebudú len kázať o morálke, prikazovať či zakazovať, ale v prvom rade budú bojovať za chudobných, chorých a slabých,“ povedal Matovič s tým, že vznik kresťanského krídla hnutie zvažovalo už od konca roka 2016. "Toto nie je niečo, čo sme si narýchlo vymysleli, je to dlhodobý plán. Malo by nám záležať na tom, že tu je veľa ľudí, ktorí sa považujú za kresťanov, ale nemajú zastúpenie," doplnil Igor Matovič.

Predseda Obyčajných zároveň podotkol, že bez podpory kresťanov nie je možné vyhrať budúce parlamentné voľby. „Slovensko po týchto voľbách nebude liberálne. Chcel by som upozorniť všetkých liberálov, aby sa netešili, že vyhrajú voľby sami. Keď nepritiahneme k sebe kresťanov, tak demokratická opozícia voľby nevyhrá,“ uzavrel Matovič.

Bližšie informácie o spolupráci s "ODVÁŽNE - hnutie obyčajných kresťanov" nájdete na www.odvazne.sk.

BBC prepustí 450 ľudí z britských televíznych kanálov a rádií

Britská vysielacia spoločnosť BBC prepustí 450 ľudí z regionálnych televíznych kanálov, rozhlasových staníc i z radov tých, ktorí vytvárajú spravodajský obsah na internete.

Kampaň Nebuď pirát so Sajfom od O2 získala ocenenie v celosvetovej PR súťaži (VIDEO)

Na celosvetovej súťaži PR projektov SABRE Awards získala spoločnosť O2 Slovakia ocenenie v kategórii Telekomunikácie za kampaň Nebuď pirát, v rámci ktorej operátor poukazuje na nebezpečenstvo používania mobilných telefónov za volantom a mladých vodičov zároveň motivuje k ich zodpovednému využívaniu.

Súd začal riešiť požiadavku Agrofertu na ospravedlnenie od Českej televízie

Soud se dnes začal zabývat žalobou, kterou se koncern Agrofert domáhá omluvy od České televize (ČT). Koncern tvrdí, že ČT poškodila jeho pověst, když ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Televize to odmítá. Trvá na tom, že reportáže byly pravdivé a vyvážené a že nebyly objektivně způsobilé k tomu, aby pověst Agrofertu poškodily.

Vo vedení VÚB banky majú posilu

Vrchný riaditeľ Antonio Bergalio, ktorý bol zodpovedný za úsek Financie, plánovanie a kontroling, sa po 6 rokoch vo VÚB banke, stane novým CFO v chorvátskej banke PRIVREDNA BANKA ZAGREB.

Do ČR sa vracajú zahraniční filmári, tých amerických pozýva aj minister

Do Česka se ve velké míře vracejí zahraniční filmové štáby.

Súd vyniesol rozsudok smrti nad novinárom kvôli protestom

V Iráne odsúdili na trest smrti novinára obvineného z podielu na rozpútanie protestov v roku 2017.

Záchrana pre všetky ženy vylúčené zo spoločnosti

Príbeh o žene, ktorá vyhorela. Sebavedomá, svedomitá perfekcionistka, ktorá vie, čo chce dosiahnuť v živote a za svoje úsilie aj niečo očakáva. Jedného dňa však vyhorí a upadne do hlbokej depresie.

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie aj predsedu

Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) od 8. júna 2020 pracuje v novom zložení, jej dvoch nových členov vymenovala ministerka kultúry SR Natália Milanová.

Novým vedúcim Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku je bývalý novinár

Od 1.júla má Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku nového vedúceho. Stal sa ním dlhoročný zamestnanec EP a bývalý novinár Robert Sermek.

Spoločnosť Xerox má nového šéfa pre Slovensko a ČR

Spoločnosť Xerox menovala nového generálneho riaditeľa pre Českú republiku a Slovensko. Od 1. júla je ním Peter Halmo, ktorý predtým pôsobil na pozícii riaditeľa slovenského pobočky a priameho predaja v Českej republike a na Slovensku.