V hnutí OĽANO vzniklo krídlo ODVÁŽNE – hnutie obyčajných kresťanov

10.06.2019 13:52 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) vytvorilo nový priestor pre kresťanských voličov, ktorí si nevedia vybrať zo súčasných kresťanských politických strán. Krídlo s názvom ODVÁŽNE - hnutie obyčajných kresťanov bude stáť na skutočných kresťanských základoch – na pomoci rodinám a slabším.

Ako uviedol predseda OĽANO Igor Matovič, vytvorením nového priestoru pre kresťanských voličov sa na hodnotách, programe a predstaviteľoch hnutia nič nemení. Cieľom podľa neho tiež nie je „kradnutie“ hlasov Kresťanskodemokratickému hnutiu či iným kresťanským stranám, ale chce získať hlasy kresťanov, ktorí nedôverujú existujúcim kresťanským stranám a nedokážu ich voliť. „Hnutie OĽANO naďalej ostáva poctivým protikorupčným hnutím, na našich hodnotách a presvedčení sa nič nemení. Zároveň však vytvárame ponuku pre kresťanov, ktorí v súčasnosti nemajú koho voliť. Dnes totiž len šesť kresťanov zo sto volí kresťanskú stranu,“ vyjadril hlavný dôvod I. Matovič.

OĽANO ponúka na svojej kandidátke do parlamentných volieb 2020 až 79 miest pre predstaviteľov nového krídla obyčajných kresťanov, a tiež polovicu ušetrených peňazí za volebný výsledok. Podľa Matoviča ide o gesto, ktorým chce dať priestor na kandidátke ľuďom v každom okrese na Slovensku. „Naše hnutie sa týmto rozhodnutím postaví na dve nohy. Doteraz stálo na jednej nohe, ktorou je boj proti korupcii. Dnes sa staviame na druhú nohu a dávame priestor kresťanským voličom, ktorí očakávajú od kresťanov v politike, že nebudú len kázať o morálke, prikazovať či zakazovať, ale v prvom rade budú bojovať za chudobných, chorých a slabých,“ povedal Matovič s tým, že vznik kresťanského krídla hnutie zvažovalo už od konca roka 2016. "Toto nie je niečo, čo sme si narýchlo vymysleli, je to dlhodobý plán. Malo by nám záležať na tom, že tu je veľa ľudí, ktorí sa považujú za kresťanov, ale nemajú zastúpenie," doplnil Igor Matovič.

Predseda Obyčajných zároveň podotkol, že bez podpory kresťanov nie je možné vyhrať budúce parlamentné voľby. „Slovensko po týchto voľbách nebude liberálne. Chcel by som upozorniť všetkých liberálov, aby sa netešili, že vyhrajú voľby sami. Keď nepritiahneme k sebe kresťanov, tak demokratická opozícia voľby nevyhrá,“ uzavrel Matovič.

Bližšie informácie o spolupráci s "ODVÁŽNE - hnutie obyčajných kresťanov" nájdete na www.odvazne.sk.

Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

1. Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

Nezáleží na tom, či prázdninové mesiace strávite v Tatrách, pri jadranskom pobreží alebo kdekoľvek inde. Kým budete mimo domu, treba sa postarať o to, aby vaša obývačka zostala bez neželaných návštev.

Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

2. Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

Čínske štátne médiá sa stali nástrojom informačnej vojny Pekingu proti demonštrantom, ktorí sa od júna búria proti pomerom v Hongkongu. Obhajujú kroky tamojšej polície a manipulatívnym spravodajstvom zhadzujú účastníkov protestov, z ktorých zosnovania vinia Západ. V čínskom podaní sú aktuálne udalosti dielom malej skupiny násilníkov, ktorá bez podpory ľudu usiluje o nezávislosť Hongkongu a rozvracia Čínu, píše denník The New York Times.

DIGI prináša najlepší svetový program

3. DIGI prináša najlepší svetový program

DIGI SLOVAKIA si so štartom svetových futbalových líg pripravila pre svojich zákazníkov zaujímavú jesennú kampaň. Na štyroch kanáloch DIGI SPORT a novom programe PREMIER SPORT čaká na divákov to najlepšie zo svetového futbalu. Zákazníci si môžu vychutnať až 11 športových HD kanálov a k tomu 54 rodinných programov už v základnom balíku za stále nezmenených 9,60 € mesačne. Jesennú kampaň DIGI spúšťa od 15. augusta 2019.

Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

4. Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

Spoločnosť Facebook platila stovky externých spolupracovníkov, aby pre ňu prepisovali hlasové správy užívateľov jednej z jej aplikácií.

5. Terčom kybernetického útoku sa stali novinári aj aktivisti, ktorí informujú o Rusku

Tri desiatky expertov na Rusko v Európe a USA, medzi nimi pracovníci mimovládnych organizácií, akademici, novinári a politickí aktivisti, sa stali obeťou dômyselného kybernetického útoku, oznámil v sobotu investigatívny server Bellingcat.

Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

6. Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

V Británii prvýkrát zakázali dve reklamy na základe nového pravidla, ktoré nedovoľuje pri propagácii výrobkov prisudzovať mužom a ženám stereotypné role. Podľa regulačného úradu, ktorý v krajine na reklamy dohliada (ASA), sa nenáležité klišé objavilo v reklame amerického výrobcu potravín Mondelez a automobilky Volkswagen.

7. Bývalý šéfredaktor aj zástupca šéfredaktora Trendu chystajú nový ekonomický projekt

Odídenci z Trendu pripravujú ďalší nový ekonomický projekt.

Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

8. Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém dnešním zasedání vyměřila pokutu 400.000 korun televizi Barrandov za neobjektivitu a nevyváženost v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa.

Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

9. Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

Na Slovensku nie je veľa ľudí, ktorí majú dve zamestnania. Pätina pracujúcich, každý desiaty dôchodca a každý ôsmy rodič, starajúci sa o dieťa do troch rokov však v prieskume uviedli, že musia mať ešte jeden džob.

Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

10. Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

Speváčka Marta Jandová bude mať vlastnú televíznu talkshow.