Nora Slišková odišla z Pravdy, riadením redakcie je poverený Jakub Prokeš

15.07.2019 09:01 | Tlačové správy | TS

Doterajšia šéfredaktorka denníka Pravda Nora Slišková odišla z denníka na vlastnú žiadosť k 30. 6. 2019.

Doterajšia šéfredaktorka denníka Pravda Nora Slišková odišla na vlastnú žiadosť z denníka Pravda a vydavateľstva P E R E X, a. s. k 30. júnu 2019. Súčasne sa skončilo jej pôsobenie v predstavenstve spoločnosti.
Jakub Prokeš, zástupca šéfredaktorky denníka... Jakub Prokeš, zástupca šéfredaktorky denníka Pravda, je od 1. júla poverený riadením redakcie. Autor: Pravda

Redakciu od 1. júla 2019 riadi prvý zástupca šéfredaktorky Jakub Prokeš. V Pravde pracuje od roku 1996, z toho takmer pätnásť rokov ako zástupca šéfredaktora.

Nora Slišková pôsobila vo funkcii šéfredaktorky denníka Pravda a tiež členky predstavenstva spoločnosti P E R E X, a. s. od roku 2010. Dovtedy bola šéfredaktorkou politicko-spoločenského týždenníka Žurnál, predtým pracovala v denníku Pravda ako vnútropolitická redaktorka a vykonávala funkciu zástupkyne šéfredaktora.

Novým členom predstavenstva spoločnosti P E R E X, a. s. sa stal Ján Svoboda.

1. Pozrite si rebríček najlepšie platených hercov herečiek. Medzi ženami vedie Scarlett Johansson (VIDEO)

Najlepšie platenou herečkou na svete sa tento rok rovnako ako minulý rok, stala Američanka Scarlett Johansson. Podľa rebríčka časopisu Forbes zverejneného v piatok si zarobila 56 miliónov dolárov.

2. Mobilné hry na horúce leto aj daždivé dni: Harry Potter a legendárna strieľačka Doom

Smartfóny v našich vreckách majú stále lepšie displeje, výkonnejší hardvér a silnejšie batérie. Bez veľkého preháňania sa dá povedať, že začínajú poriadne zatápať herným konzolám.

Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

3. Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) posudzuje koncentrácie čínskej spoločnosti Rainbow Wisdom Investment zo skupiny CITIC a podnikateľa Jaromíra Soukupa pri kontrole spoločností Empresa Media a Médea.

Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

4. Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

Mnoho celebrít a politikov sa v týchto dňoch vyjadruje na sociálnych sieťach k obrovským lesným požiarom v Amazónii a vyzýva k boju za záchranu tamojšieho dažďového pralesa, označovaného za pľúca planéty.

Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

5. Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

V najnovšom vydaní týždenníka Trend vyšiel neobvyklý PR článok.

Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

6. Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

V stredu a vo štvrtok viaceré médiá a stránky na sociálnych sieťach zdieľali video, na ktorom je zaznamenený konflikt mladého dievčaťa a policajta.

7. S nepohodlným prokurátorom mali byť zavraždené aj jeho deti a manželka, Ďateľ sa ho snažil spochybniť

S vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vychádzajú na povrch nové obludné skutočnosti.

Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

8. Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

Německé nakladatelství Bauer Media zvažuje, zda podá opravný prostředek proti úternímu rozhodnutí pražského vrchního soudu, který přiznal herečce Dagmar Havlové čtyři miliony korun odškodného za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel.

Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

9. Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

Finančná správa upozorňuje na podvodnú internetovú stránku, ktorá predáva zájazdy do zahraničia.

Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

10. Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

Protimonopolní regulátori Európskej únie sa rozhodli preskúmať plány americkej internetovej spoločnosti Facebook na vytvorenie novej digitálnej meny.