Prokurátori definitívne potvrdili úzku spoluprácu polície s mafiou

Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry dnes definitívne potvrdili úzku spoluprácu polície s mafiou. Norbert Bödör z policajných zdrojov dopredu vedel o tom, že ho plánujú zadržať, na políciu preto zo strachu z hanby prišiel sám.

"Obzvlášť znepokojujúce na tom je, že Bödör má väzby na políciu aj po tom, ako jeho švagor a nádejný kandidát Smeru v parlamentných voľbách Tibor Gašpar skončil vo funkcii policajného prezidenta," vyjadril sa predseda OĽANO Igor Matovič s tým, že T. Gašpar odišiel z funkcie prezidenta v máji 2018, a N. Bödör sa k informáciám o svojom zadržaní dostal v decembri toho istého roku. "Preto vyzývame ministerku vnútra Denisu Sakovú a prezidenta policajného zboru Milana Lučanského, aby čo najskôr vysvetlili prepojenia polície s Bödörom, a tiež aké opatrenia urobili preto, aby im zamedzili," dodal Matovič.

"Nezávislá práca orgánov činných v trestnom konaní bude mimoriadne dôležitá. Ako dnes informovali prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry, informácie o trestných konaniach sa týkajú aj predstaviteľov štátu. Budeme dôsledne sledovať priebeh vyšetrovania, aby sa verejnosť výsledky ich práce dozvedela čím skôr," uzavrel tieňový minister vnútra za OĽANO Gábor Grendel.