OĽANO prepúšťa rezerváciu Námestia SNP na výročie smrti Jána a Martiny v prospech iniciatívy Za slušné Slovensko

 

Po smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej naše hnutie prenechalo v roku 2018 rezervované Námestie SNP iniciatíve Za slušné Slovensko. Považujeme to za správne rozhodnutie, ktoré prispelo k demaskovaniu súčasnej koalície. Časť aktivistov Za slušné Slovensko sa následne stala straníkmi a sú už našou konkurenciou.

Druhé výročie smrti Jána a Martiny pripadá na 21. február 2020, cca týždeň pred pravdepodobným dňom konania parlamentných volieb. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli predísť tomu, aby si na tento termín rezervovali námestie SNP v Bratislave ľudia, ktorí opakovane znevažujú ich smrť, šíria konšpirácie, respektíve ľudia blízki skorumpovanej vláde, ktorá ich smrť spôsobila.

Preto sme sa rozhodli v najskorší možný zákonný termín námestie SNP rezervovať na dôstojnú spomienku. Na miestnom úrade však nastala mimoriadne zvláštna situácia. Zamestnanec Miestneho úradu Bratislava - Staré mesto napriek tomu, že náš zástupca prišiel prvý a je aj prvý zaregistrovaný v elektronickej evidencii pri vstupe, prijal rezervácie na Námestie SNP na ten istý termín aj od ďalších dvoch subjektov, ktorí prišli až po ňom. Následne nám z miestneho úradu oznámili, že vzhľadom na tri rezervácie na ten istý termín, dnes budú losovať, kto môže spomienku zorganizovať.

Verejné priestory na konanie mnohých akcií sme si rezervovali nespočetne veľakrát. Vždy platila zásada, že ten kto prišiel skôr, mal vždy prednosť. Nikdy sme sa nestretli s rezerváciou viacerých subjektov na ten istý termín. Je to totiž rovnako absurdné, ako keď by lekár po príchode do ambulancie, pozval do ambulancie naraz všetkých pacientov v čakárni a nechal ich losovať, kto z nich bude vyšetrený ako prvý.

Napriek všetkým vyššie uvedeným okolnostiam, hnutie OĽANO sťahuje svoju žiadosť a prepúšťa rezerváciu Námestia SNP opätovne v prospech iniciatívy Za slušné Slovensko. Hnutie OĽANO tiež ponúka organizačnú alebo materiálnu podporu pri príprave zhromaždenia.