OĽANO prepúšťa rezerváciu Námestia SNP na výročie smrti Jána a Martiny v prospech iniciatívy Za slušné Slovensko

22.08.2019 14:05 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Po smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej naše hnutie prenechalo v roku 2018 rezervované Námestie SNP iniciatíve Za slušné Slovensko. Považujeme to za správne rozhodnutie, ktoré prispelo k demaskovaniu súčasnej koalície. Časť aktivistov Za slušné Slovensko sa následne stala straníkmi a sú už našou konkurenciou.

Druhé výročie smrti Jána a Martiny pripadá na 21. február 2020, cca týždeň pred pravdepodobným dňom konania parlamentných volieb. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli predísť tomu, aby si na tento termín rezervovali námestie SNP v Bratislave ľudia, ktorí opakovane znevažujú ich smrť, šíria konšpirácie, respektíve ľudia blízki skorumpovanej vláde, ktorá ich smrť spôsobila.

Preto sme sa rozhodli v najskorší možný zákonný termín námestie SNP rezervovať na dôstojnú spomienku. Na miestnom úrade však nastala mimoriadne zvláštna situácia. Zamestnanec Miestneho úradu Bratislava - Staré mesto napriek tomu, že náš zástupca prišiel prvý a je aj prvý zaregistrovaný v elektronickej evidencii pri vstupe, prijal rezervácie na Námestie SNP na ten istý termín aj od ďalších dvoch subjektov, ktorí prišli až po ňom. Následne nám z miestneho úradu oznámili, že vzhľadom na tri rezervácie na ten istý termín, dnes budú losovať, kto môže spomienku zorganizovať.

Verejné priestory na konanie mnohých akcií sme si rezervovali nespočetne veľakrát. Vždy platila zásada, že ten kto prišiel skôr, mal vždy prednosť. Nikdy sme sa nestretli s rezerváciou viacerých subjektov na ten istý termín. Je to totiž rovnako absurdné, ako keď by lekár po príchode do ambulancie, pozval do ambulancie naraz všetkých pacientov v čakárni a nechal ich losovať, kto z nich bude vyšetrený ako prvý.

Napriek všetkým vyššie uvedeným okolnostiam, hnutie OĽANO sťahuje svoju žiadosť a prepúšťa rezerváciu Námestia SNP opätovne v prospech iniciatívy Za slušné Slovensko. Hnutie OĽANO tiež ponúka organizačnú alebo materiálnu podporu pri príprave zhromaždenia.

4ka zahusťuje svoju sieť a pridáva nové lokality

Mobilný operátor 4ka pokračuje vo výstavbe vlastnej siete, od začiatku jesene pokryl viacero lokalít, napríklad obce Bystré, Gabčíkovo, Ihľany, Istebné, Lenartovce, Markušovce, Oslany, Rudňany, Svrčinovec či Zborov nad Bystricou. Ich obyvatelia tak môžu využívať už aj modernú LTE sieť operátora.

RTVS odvysiela špeciálne diskusie (VIDEO)

Pád totalitných režimov v bývalých krajinách sovietskeho bloku aj dôvody, ktoré k tomu viedli, rozoberie moderátor Peter Turčík v špeciálnej diskusii Pamäť na hojdačke, ktorú RTVS pripravila k 30. výročiu Nežnej revolúcie.

O2: Slovensko pred rokom 89 je krajina, kam sa nechceme nikdy vrátiť

Spoločnosť O2 si pripomína 30. výročie Nežnej revolúcie a pri tejto príležitosti podporila projekty, ktoré mladým ľuďom približujú, prečo sa pred 30 rokmi ľudia postavili za slobodu a demokraciu a prečo sa za tieto hodnoty oplatí bojovať aj dnes.

Biele vrany 2019 pripomínajú dôležitosť a aktuálnosť hodnôt Nežnej revolúcie

Organizátori dnes už po dvanásty raz slávnostne odovzdali ocenenia Biela vrana za občiansku odvahu a obhajobu verejného dobra. V čase 30-teho výročia Nežnej revolúcie nám príbehy ocenených pripomínajú obrovskú hodnotu slobody, ale aj to, aké dôležité je neustále sa o ňu starať. Zároveň upozorňujú na to, že ani 30 rokov po prevrate nežijeme v spoločnosti, kde sú právo a spravodlivosť rovnako dostupné pre všetkých. Ocenenie preto získali štyria laureáti, ktorí tieto odkazy stelesňujú.

Vznikol portál Defence News. Šéfuje mu novinár, ktorý musel odísť kvôli článku o Paškovi

Dnes 17. novembra, symbolicky na 30. výročie od Nežnej revolúcie, odštartoval nový portál s názvom Defence News.

30 rokov od Nežnej revolúcie: Sú pre mladých ľudí dôležitejšie peniaze alebo sloboda?

Čo znamená pre mladých Slovákov sloboda? Vedia niečo o Nežnej revolúcii a živote pred rokom 1989? A aký je podľa nich vzťah medzi slobodou a peniazmi? Odpovede aj na tieto otázky dal exkluzívny prieskum, ktorý pre Slovenskú sporiteľňu pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili spoločnosti Insight Diver a G82.

CNN: Trump osobne riadil kampaň proti Bidenovi na Ukrajine

Donald Trump sa vlani v decembri osobne stretol s dvomi podnikateľmi z bývalého ZSSR a poveril ich "tajnou misiou" na Ukrajine, ktorá mala poškodiť povesť prezidentovho volebného soka Joea Bidena.

SodaStream ďakuje za 30 rokov slobody emotívnym videom a špeciálnymi fľašami (VIDEO)

Výrobca prístrojov na domácu perlivú vodu SodaStream si 30. výročie Nežnej revolúcie pripomína limitovanou edíciou fliaš so symbolmi Novembra 1989 pripravenou špeciálne pre slovenský a český trh.

Aký skutočne bol Ernest Hemingway?

Pre mnohých ľudí predstavuje Ernest Hemingway skôr mýtus než človeka z mäsa a kostí. Vie sa o ňom, že bol vojakom, športovcom, vášnivým milencom, emigrantom s, samozrejme, vynikajúcim spisovateľom.

Zomrel režisér trezorového filmu Všetci dobrí rodáci (VIDEO)

Vo veku 93 rokov zomrel režisér, scenárista i odbojár Vojtěch Jasný, autor trezorového filmu Všetci dobrí rodáci. ČTK to z poverenia rodiny oznámil Vítězslav Tichý. Potvrdil to tiež hovorca Slováckeho divadla Josef Kubáník. Uherskohradišťske divadlo to tiež uviedlo na svojom facebooku.