OĽANO prepúšťa rezerváciu Námestia SNP na výročie smrti Jána a Martiny v prospech iniciatívy Za slušné Slovensko

22.08.2019 14:05 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Po smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej naše hnutie prenechalo v roku 2018 rezervované Námestie SNP iniciatíve Za slušné Slovensko. Považujeme to za správne rozhodnutie, ktoré prispelo k demaskovaniu súčasnej koalície. Časť aktivistov Za slušné Slovensko sa následne stala straníkmi a sú už našou konkurenciou.

Druhé výročie smrti Jána a Martiny pripadá na 21. február 2020, cca týždeň pred pravdepodobným dňom konania parlamentných volieb. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli predísť tomu, aby si na tento termín rezervovali námestie SNP v Bratislave ľudia, ktorí opakovane znevažujú ich smrť, šíria konšpirácie, respektíve ľudia blízki skorumpovanej vláde, ktorá ich smrť spôsobila.

Preto sme sa rozhodli v najskorší možný zákonný termín námestie SNP rezervovať na dôstojnú spomienku. Na miestnom úrade však nastala mimoriadne zvláštna situácia. Zamestnanec Miestneho úradu Bratislava - Staré mesto napriek tomu, že náš zástupca prišiel prvý a je aj prvý zaregistrovaný v elektronickej evidencii pri vstupe, prijal rezervácie na Námestie SNP na ten istý termín aj od ďalších dvoch subjektov, ktorí prišli až po ňom. Následne nám z miestneho úradu oznámili, že vzhľadom na tri rezervácie na ten istý termín, dnes budú losovať, kto môže spomienku zorganizovať.

Verejné priestory na konanie mnohých akcií sme si rezervovali nespočetne veľakrát. Vždy platila zásada, že ten kto prišiel skôr, mal vždy prednosť. Nikdy sme sa nestretli s rezerváciou viacerých subjektov na ten istý termín. Je to totiž rovnako absurdné, ako keď by lekár po príchode do ambulancie, pozval do ambulancie naraz všetkých pacientov v čakárni a nechal ich losovať, kto z nich bude vyšetrený ako prvý.

Napriek všetkým vyššie uvedeným okolnostiam, hnutie OĽANO sťahuje svoju žiadosť a prepúšťa rezerváciu Námestia SNP opätovne v prospech iniciatívy Za slušné Slovensko. Hnutie OĽANO tiež ponúka organizačnú alebo materiálnu podporu pri príprave zhromaždenia.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

1. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

2. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

3. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

4. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

5. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

6. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.

Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

7. Po boku Druckera ide do politiky aj bývalá televízna moderátorka (VIDEO)

Exminister zdravotníctva a vnútra dnes oficiálne predstavil tím svojej novej strany Dobrá voľba.

8. Zuzana Piussi: Ako dôverníčka som v súdnej sieni počúvala obvinenia a svedectvá Petra Tótha (VIDEO)

"Názov nového filmu Ukradnutý štát nie je prehnaný,“ hovorí Zuzana Piussi o svojom filme, ktorý sa pripravuje do kín.

Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

9. Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

Podnikateľ Jaroslav Haščák z Penty prišiel na výsluch do expozitúry Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

10. Polícia rozbila gang organizujúci podvody pri sledovaní TV

Polícia v niekoľkých európskych krajinách rozbila skupinu, ktorá organizovala podvody pri sledovaní obsahu platených televíznych kanálov.