OĽANO kúpilo Dankovi jednosmernú letenku do Grécka

12.09.2019 13:43 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Hnutie OĽANO kúpilo Andrejovi Dankovi jednosmernú letenku do gréckych Atén. Reaguje tak na vyjadrenia, ktoré smerujú k absolútnemu rozvratu štátneho rozpočtu. Slovensko by odklonili na grécku cestu, ktorá by znamenala bankrot štátu a drastické zníženie životnej úrovne všetkých ľudí.

Andrej Danko dnes v rádiu Expres vyhlásil, že verejný dlh „musíme zdvihnúť“, dlhová brzda je podľa neho „blbosť“ a ústavný zákon o nej by zrušil. Zároveň od včera tvrdí, že Slovensko by si malo požičať ďalších 8 miliárd eur. „Vyjadrenia Andreja Danka pripomínajú skoršie správanie gréckych politikov. Aj preto ho tam chceme poslať, aby zistil, aké dôsledky pre ľudí má politika, po ktorej volá. Jeho slovami - ak toto má byť jeden z najvyšších ústavných činiteľov, tak Pán Boh ochraňuj Slovensko!,“ zdôraznil líder hnutia OĽANO Igor Matovič.

„SNS štyri roky vo veľkom rozkráda Slovensko a teraz, keď zrazu vidia, že kasa je kvôli ich zlodejinám prázdna, tak Danko opäť prichádza s ďalším jeho „geniálnym nápadom“. Nezmysel, ktorý vypustil z úst, svedčí aj o tom, že voličov SNS považuje za úplných hlupákov, ktorí si neuvedomujú, že Dankov návrh by znamenal krach Slovenskej republiky,“ doplnil Matovič.

Letenka je na nedeľu 29. septembra. Andrej Danko tak môže odísť v dostatočnom predstihu pred voľbami, skôr než napácha ďalšie škody.

Už je známe, kedy súd posúdi obžalobu vo veci vraždy Kuciaka

Špecializovaný trestný súd vypísal na 19. decembra termín na predbežné prejednanie obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Vyplýva to z dnešného oznámenia hovorkyne súdu Kataríny Kudjákovej.

TV Lux potrestali za omšu, v ktorej arcibiskup hovoril, že voliť Čaputovú je ťažký hriechom

Rada pre vysielanie a retransmisiu dnes televízii Lux dala sankciu – upozornenie na porušenie zákona za slová arcibiskupa, kvôli ktorým televízia podľa rady porušila ustanovenia zákona o volebnej kampani.

Do online aukcie idú kostýmy a rekvizity z Priateľov

Do aukcie ide prvýkrát viac ako 100 rekvizít, kostýmov a ďalších predmetov z obľúbeného amerického seriálu Priatelia, ktorý sa na obrazovkách prvýkrát objavil pred 25 rokmi.

Cez WhatsApp a Facebook sa šíria falošné poukazy na akcie

Cez komunikačnú aplikáciu WhatsApp alebo sociálnu sieť Facebook sa k českým používateľom začali šíriť podvodné správy s poukazmi na akcie Tesca, Penny alebo Lidla.

Bezpečnostný analytik: Nezaheslovaný telefón je brána k vašim peniazom

„Hoci aplikácie mobilného bankovníctva sú zabezpečené, pri mobile bez bezpečnostných kódov sa vystavujete riziku, že sa potenciálny útočník dostane k ďalším informáciám, ktoré môže zneužiť,“ vysvetľuje v rozhovore PAVOL DRAXLER, odborník na kybernetickú bezpečnosť z Binary Confidence, člen Asociácie kybernetickej bezpečnosti.
Bezpečnosť v online priestore je stále aktuálnou témou. V uplynulých týždňoch v bankovom prostredí rezonovala napríklad legislatíva PSD2, ktorá sa zaoberá bezpečnosťou platieb v internet bankingu, ako aj v mobile bankingu. Keďže práve prostredníctvom smartfónov sa odohráva aj veľa našich ďalších každodenných aktivít, je namieste rozprávať sa o bezpečnosti súvisiacej práve s mobilnými telefónmi. Aké všetky dáta môže útočník o mne zistiť alebo zneužiť, ak má môj telefón?

RTVS prináša hit z produkcie HBO: seriál Geniálna priateľka (VIDEO)

Knižná tetralógia Neapolská sága talianskej spisovateľky Eleny Ferrante, ktorá si pred pár rokmi podmanila svet, prichádza na televízne obrazovky.

Google spúšťa novú službu Google Stadia

Americká internetová spoločnosť Google dnes spúšťa streamovaciu hernú službu Stadia. Umožňuje hranie hier na vzdialených serveroch, takže jej užívatelia nepotrebujú výkonný počítač či hernú konzolu.

Jakubisko zverejnil prvú oficiálnu ukážku z novej Perinbaby (VIDEO)

Po vyše dvoch rokoch náročnej práce s rozsiahlou filmovou produkciou režisér Juraj Jakubisko a spoločnosť Bontonfilm zverejnili prvé zábery z nového filmu s názvom Perinbaba a dva svety.

Na Malte zadržali podozrivého zo sprostredkovania vraždy novinárky

Maltská polícia zadržala muža, ktorého považuje za sprostredkovateľa vraždy novinárky Daphne Caruanaovej Galiziovej. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom dnes informovala agentúra Reuters. Podľa denníka Times of Malta zadržaný ponúkol polícii spoluprácu výmenou za prezidentskú milosť. Novinárka, ktorá písala o korupcii vo vládnych kruhoch, zahynula pri výbuchu bomby vo svojom aute v októbri 2017.

4ka zahusťuje svoju sieť a pridáva nové lokality

Mobilný operátor 4ka pokračuje vo výstavbe vlastnej siete, od začiatku jesene pokryl viacero lokalít, napríklad obce Bystré, Gabčíkovo, Ihľany, Istebné, Lenartovce, Markušovce, Oslany, Rudňany, Svrčinovec či Zborov nad Bystricou. Ich obyvatelia tak môžu využívať už aj modernú LTE sieť operátora.