Inštitút pre stratégie a analýzy úradu vlády bude prinášať zaujímavé informácie vo svojom novom periodiku

25.09.2019 09:28 | Tlačové správy |

Slovensko tento rok oslavuje 30 rokov od návratu k demokracii a trhovej ekonomike. Pri tejto príležitosti pripravil ISA Úradu vlády SR rôzne analýzy a hodnotenia výsledkov tohto obdobia vo svojom novom periodiku.

Riaditeľ ISA Marián Áč spolu so svojím tímom majú zámer približovať prostredníctvom periodika zaujímavosti z vývoja Slovenska v relevantných oblastiach, akými sú hospodárstvo, ekológia a technický rozvoj a ďalšie: „V našich výstupoch ukážeme, aký pokrok sme dosiahli a v čom sa potrebujeme, prípadne, zlepšiť.“

Prvé číslo Newsletteru je venované životnému prostrediu. Nájdete v ňom informácie a grafy o produkcii odpadu, jeho skládkovaní, recyklácii, tvorbe emisií, ale aj tom, či má Slovensko dostatok pitnej vody a aká je kvalitná. Výhodou periodika je, že informácie k jednej téme sú sústredené na jednom mieste a pochádzajú z overených zdrojov.

Marián Áč: „Niektoré informácie pochádzajú z open zdrojov EÚ, Svetovej banky, OECD či Štatistického úradu SR a ďalších inštitúcií, avšak pri niektorých témach sme sa museli doslova prehrabávať v starých ročenkách a zisťovať potrebné údaje.“

Nové číslo Newsletteru si prečítate tu: https://www.vlada.gov.sk/institut-pre-strategie-a-analyzy-isa/ .

Druhé číslo periodika vyjde v októbri a bude sa venovať našim lesom a energetike.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.

Deti zabitého novinára odpustili otcovým vrahom

Deti saudskoarabského novinára Džamala Chášukdžího zavraždeného v roku 2018 dnes oznámili, že otcovým vrahom odpustili. Novinár, ktorý kritizoval saudskoarabských predstaviteľov, bol zabitý na saudskoarabskom konzuláte v Istanbule a jeho telo sa nenašlo.

Cenzúra v Poľsku: Populárnu pieseň o známom politikovi stiahli z vysielania (VIDEO)

Pesnička populárneho poľského speváka o privilégiách šéfa vládnej strany Jaroslawa Kaczyńského sa dostala až na vrchol hitparády populárnej stanice verejnoprávneho poľského rozhlasu Trojka, ale potom náhle zmizla. Rozhlas obviňujú z cenzúry, hrozia odchody novinárov aj bojkot časti umelcov. Pesnička sa stala hitom, na internete má seďem miliónov zhliadnutí.