Inštitút pre stratégie a analýzy úradu vlády bude prinášať zaujímavé informácie vo svojom novom periodiku

25.09.2019 09:28 | Tlačové správy |

Slovensko tento rok oslavuje 30 rokov od návratu k demokracii a trhovej ekonomike. Pri tejto príležitosti pripravil ISA Úradu vlády SR rôzne analýzy a hodnotenia výsledkov tohto obdobia vo svojom novom periodiku.

Riaditeľ ISA Marián Áč spolu so svojím tímom majú zámer približovať prostredníctvom periodika zaujímavosti z vývoja Slovenska v relevantných oblastiach, akými sú hospodárstvo, ekológia a technický rozvoj a ďalšie: „V našich výstupoch ukážeme, aký pokrok sme dosiahli a v čom sa potrebujeme, prípadne, zlepšiť.“

Prvé číslo Newsletteru je venované životnému prostrediu. Nájdete v ňom informácie a grafy o produkcii odpadu, jeho skládkovaní, recyklácii, tvorbe emisií, ale aj tom, či má Slovensko dostatok pitnej vody a aká je kvalitná. Výhodou periodika je, že informácie k jednej téme sú sústredené na jednom mieste a pochádzajú z overených zdrojov.

Marián Áč: „Niektoré informácie pochádzajú z open zdrojov EÚ, Svetovej banky, OECD či Štatistického úradu SR a ďalších inštitúcií, avšak pri niektorých témach sme sa museli doslova prehrabávať v starých ročenkách a zisťovať potrebné údaje.“

Nové číslo Newsletteru si prečítate tu: https://www.vlada.gov.sk/institut-pre-strategie-a-analyzy-isa/ .

Druhé číslo periodika vyjde v októbri a bude sa venovať našim lesom a energetike.

Tisícky ľudí šírili podvod so sedačkami, polícia im posiela dôležitú radu

Ľudia na Slovensku opäť vo vidine, že niečo drahé získajú zadarmo, šírili hoax a zároveň poskytovali dôležité údaje, ktoré mohli následne podvodníci zneužiť.

Vatikán si chce získať mladých – prináša aplikáciu s elektronickým ružencom (VIDEO)

Vatikán chce získať sympatie mladých veriacich vďaka technologickej inovácii, ktorá ich má prepojiť s elektronickou aplikáciou, a pomôcť im tak pri tradičných ružencových modlitbách.

Do Na telo príde šéf vyšetrovacieho tímu Gorila (VIDEO)

Hostia a témy víkendových diskusii. Na verejnosť sa dostal zvukový záznam z Gorily, ktorý obsahuje nahrávky, ktoré naznačujú politickú korupciu.

Posledný videoklip Karla Gotta už má okolo 23 miliónov zhliadnutí (VIDEO)

Posledný klip Karla Gotta a jeho dcéry Charlotte Elly k piesni Srdcia nehasnú už má na YouTube okolo 23 miliónov zhliadnutí. Singel zložil frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo, ktorý ich tiež doprevádzal na akustickej gitare. Ide o prvú pieseň, ktorú Krajčo napísal pre niekoho iného než svoju kapelu. Finálnu podobu doladil s Petrom Harazinom z kapely Nebe.

Wanda Adamík Hrycová sa stala opäť prezidentkou filmovej a televíznej akadémie

Valné zhromaždenie Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA) si zvolilo nových členov prezídia. Tí následne jednohlasne potvrdili v pozícii prezidentky SFTA Wandu Adamík Hrycovú a zvolili dvojicu nových viceprezidentov Katarínu Krnáčovú a Tibora Búzu.

Křetinský a Tkáč vlastnia podiel v nemeckej ProSiebenSat.1

Skupina Czech Media Invest (CMI), ktorú spoluvlastní český podnikateľ Daniel Křetínský a má v nej podiel aj Patrik Tkáč, kúpila podiel zhruba 4,07 percenta v nemeckej televíznej a rozhlasovej spoločnosti ProSiebenSat.1 Media.

Jeden z obvinených z vraždy Kuciaka sa dohodol na znížení trestu

Dohodu o vine a treste dnes s prokurátorom uzavrel Zoltán Andrusko, sprostredkovateľ minuloročnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Kočnerova Threema: Novinárka Ruttkayová si vypýtala od Kočnera na dovolenku. Z médií sa teraz sťahuje

Pokrivený imidž štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej mala na žiadosť Mariana Kočnera v médiách napravovať redaktorka Martina Ruttkayová. Od Kočnera si podľa komunikácie z Kočnerovej Threemy vypýtala peniaze na dovolenku za pomoc pri odchode ministerky Lucie Žitňanskej.

České médiá sú pod tlakom, uvádza Európska novinárska federácia

Česká média jsou pod tlakem veřejnosti a politiků, část mediálního trhu navíc stále nepřímo ovládá premiér Andrej Babiš, uvádí zpráva Evropské novinářské federace (EJF), na kterou upozornil zpravodajský server iRozhlas.

Kvôli škandalóznej stopke odvolali šéfa bulharského rádia

Odvolanie generálneho riaditeľa bulharského verejnoprávneho rozhlasu BNR Svetoslava Kostova dnes schválila bulharská Rada pre elektronické médiá (SEM).