Zápisnica zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu 25. 9. 2019

25.09.2019 14:04 | Tlačové správy | TS RVR

Na dnešnom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu:

• odňala frekvenciu 90,8 MHz Žilina, vysielateľovi RADIO ONE ROCK, s.r.o. (programová služba Radio One Rock), za porušenie § 68 ods. 7 písm. a) ZVR, z dôvodu, že v dňoch 19. 2. 2019, 12. 3. 2019 a 18. 6. 2019 nevyužíval frekvenciu na účely, na ktoré mu bola pridelená;
• uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona vysielateľovi RADIO ONE ROCK, s.r.o. (programová služba Radio One Rock), za porušenie § 68 ods. 7 písm. a) ZVR, z dôvodu, že v dňoch 30. 1. 2019, 18. 2. 2019 a 4. 6. 2019, nevyužíval frekvenciu 98,1 MHz Zvolen na účely, na ktoré mu bola pridelená;
• uložila sankciu – upozornenie na porušenie zákona vysielateľovi Kinet Inštal s.r.o. (programová služba Kinet TV) za porušenie § 16 ods. 3 písm. d) ZVR (vysielanie v rozpore s udelenou licenciou), ku ktorému došlo v dňoch 1. - 4. 2., 8. 2., 10. – 11. 2. a 15 - 18. 2. 2019 vysielaním záznamu zo zasadnutia mestského zastupiteľstva v meste Nováky zo dňa 29. 1. 2019 a za porušenie § 16 ods. 3 písm. l) ZVR v súvislosti s tým, že nedodal Rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania zo dňa 9. 2. 2019;
• začala správne konanie voči vysielateľovi MAC TV s.r.o. (programová služba JOJ) vo veci možného porušenia § 20 ods. 3 ZVR (ochrana maloletých - JSO), v súvislosti s tým, že dňa 3. 7. 2019 o cca 20:56 hod. odvysielal program Smrtonosná pasca: Opäť v akcii, označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov, čím mohlo dôjsť k nesprávnemu uplatneniu JSO. Rada sa už uvedeným programom zaoberala, pričom na zasadnutí dňa 20. 6. 2018 uložila tomuto vysielateľovi úhrnnú sankciu 7 000 eur za to, že odvysielal program Smrtonosná pasca: Opäť v akcii (celkovo odvysielané dvakrát) a program Smrtonosná pasca 4.0 (odvysielané jedenkrát) s označením ako nevhodné pre maloletých do 12 rokov (rozhodnutie nie je právoplatné);
• začala správne konanie voči vysielateľovi MAC TV, s.r.o. (programová služba JOJ) vo veci možného porušenia § 18aa ods. 1 písm. b) a § 18aa ods. 1 písm. c) (multimodálny prístup) v súvislosti s vysielaním titulkov pre osoby so sluchovým postihnutím v rámci programu Ochrancovia, dňa 11. 7. 2019;
• uznala za neopodstatnené 11 sťažností, respektíve ich častí.

Všetky uznesenia prijaté dňa 25. 9. 2019 budú zverejnené v zápisnici zo zasadnutia na webovej stránke Rady.

Od statusov Ľuboša Blahu sa dištancuje aj Akadémia Policajného zboru

Akadémia Policajného zboru v Bratislave sa vo vyhlásení dištancuje od nenávistných statusov poslanca Ľuboša Blahu, ktorý je vedený na akadémii ako vyučujúci.

Čo predchádzalo vojne, v ktorej zahynuli milióny ľudí?

Zneli mierové zvony a Európa ich počúvala s nádejou. Zdalo sa, že svetová vojna, vražedný konflikt veľmocí, je navždy zažehnaný. Vďaka bezpríkladnému priemyselnému rozvoju silneli vo všetkých krajinách myšlienky socializmu, ktorého prvoradým cieľom bolo ukončenie nepriateľstva medzi národmi.

Pozor na podvodné ponuky smartfónov na akoby serióznych stránkach médií

Spoločnosť Samsung varuje pred podvodnými ponukami na internete.

Ukrajinská polícia zadržala podozrivých z vraždy novinára, ktorého ubili na smrť

Ukrajinská polícia zadržala a obvinila podozrivých z vraždy novinára Pavla Seremeta. Toho pred tromi rokmi zabil v centre Kyjeva výbuch bomby nastraženej v aute. Zadržanie podozrivých dnes oznámil minister vnútra Arsen Avakov.
Seremet v minulosti pracoval ako novinár aj v Bielorusku a v Rusku.

Greta Thunbergová sa stala osobnosťou roka časopisu Time (VIDEO)

Osobnosťou roka, ktorú každoročne vyberá časopis Time, sa tento rok stala švédska ekologická aktivistka Greta Thunbergová. Informoval o tom tento americký týždenník.

Podpredseda OKS podal na Blahu trestné oznámenie za fotku na facebooku

Podpredseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS) Juraj Petrovič podal trestné oznámenie na poslanca Smeru Ľuboša Blahu za status s fotkou Roboerta Fica, na ktorej drží Blaha v ruke hviezdu s kosákom a kladivom, ktorú dostal k 40tke od Fica.

PR projekty je už možné prihlasovať do súťaže PROKOP

Asociácia Public Relations na Slovensku (APRSR) vyhlásila nový, v poradí už 10 ročník súťaže  najlepších PR projektov na Slovensku – PROKOP 2019.

Vedenie SAV sa striktne dištancuje od statusov Blahu a vyzýva ho na odchod

Primitívne, dehonestujúce a klamlivé statusy poslanca Smeru Ľuboša Blahu na facebooku už nahnevali aj vedenie Slovenskej akadémie vied, kde je Blaha stále zamestnancom. A keďže s ním nemôžu podľa zákona rozviazať pracovný pomer, vyzývajú ho nepriamo na odchod, lebo „inštitúciu vážne poškodzuje.“

Američania mimoriadne zasiahli voči Kočnerovi a zmrazili mu všetky financie

Ministerstvo financií Spojených štátov amerických dalo Mariana Kočnera a šesť jeho firiem na Magnitského sankčný zoznam. Znamená to, že v Amerike a zrejme ani v Európe už nebude môcť obchodovať. Ak tam má peniaze, o všetky príde.

Medzinárodný tlačový inštitút odsúdil primitívne útoky Blahu na Moniku Tódovú a Zuzanu Kovačič Hanzelovú

Medzinárodný tlačový inštitút (IPI) dnes odsúdil sériu online útokov poslanca Smeru Ľuboša Blahu na novinárky Moniku Tódovú a Zuzanu Kovačič Hanzelovú, ktoré zverejňuje na svojom facebooku.