Správy Kočnera s Jankovskou sú dôkazom prepojenia Smeru na mafiu

03.10.2019 15:57 | Tlačové správy | TS OĽaNO

OĽANO žiada plán očisty súdnictva, polície a prokuratúry. Najnovšie zverejnené správy medzi Monikou Jankovskou (SMER-SD) a Mariánom Kočnerom sú kľúčovým dôkazom prepojenia strany SMER-SD na mafiu.

Tvrdia to predstavitelia hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), ktorí vyzvali premiéra Petra Pellegriniho, aby urýchlene prišiel s návrhom, ako chce očistiť políciu, prokuratúru a súdnictvo od skorumpovaných policajtov, prokurátorov a sudcov. Za okrúhly stôl pozvalo lídrov demokratických opozičných strán.

Ako uviedol predseda hnutia OĽANO Igor Matovič, po medializovaných informáciách je jasné, že nominantka Smeru a bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská spáchala atentát na spravodlivosť. OĽANO po prepuknutí kauzy komunikácie Jankovskej s Kočnerom vytrvalo žiadalo predsedu vlády Petra Pellegriniho, aby Jankovskú odvolal z druhej najvyššej funkcie na ministerstve spravodlivosti. „Pellegrini tvrdil, že nemá žiadny dôkaz ani polodôkaz, a desať dní kryl Moniku Jankovskú. Dnes je už jasné, že podľa žiadostí Mariána Kočnera vybavovala, ako bude prebiehať súd v jeho kauze zmenky. Dohadovala sa s ním, koľko za to dostane, aké dôkazy sa na súde predložia alebo aké otázky sa položia Pavlovi Ruskovi,“ povedal Matovič a pokračoval: „Táto komunikácia je jednoznačným dôkazom prepojenia Smeru na mafiu, ktorá si najprv dovolila sprivatizovať orgány činné v trestnom konaní, umožnila nitrianskej mafii, aby ovládla elitné útvary na NAKA, aby si dosadila svojich ľudí na prokuratúru a ministerstvo spravodlivosti, a cez nich si kupovala rozsudky.“

Podľa Matoviča práve Pellegrini umožnil vytvorenie takéhoto chorého systému, keďže dlhé roky asistoval Smeru, a keď sa mal ozvať a upozorniť na prešľapy, vtedy potichu mlčal, ako aj naposledy pri prevalení kauzy Moniky Jankovskej. „Vyzývame premiéra Pellegriniho, aby veľmi rýchlo prišiel s plánom, ako očistiť skorumpovanú políciu, prokuratúru a súdnictvo od skorumpovaných policajtov, prokurátorov a sudcov,“ vyjadril sa Matovič s tým, že Pellegrini bude pravdepodobne opäť mlčať. „Preto sme dnes pozvali všetkých predsedov demokratických opozičných strán, s ktorými sa počíta ako s alternatívou voči tejto vláde po najbližších voľbách, za spoločný okrúhly stôl demokratickej opozície, aby sme spoločne predstavili plán na očistu orgánov činných v trestnom konaní a súdnictva,“ dodal Igor Matovič s tým, že ide o Richarda Sulíka, Borisa Kollára, Alojza Hlinu, Andreja Kisku a Michala Trubana.

Tieňový minister vnútra za OĽANO Gábor Grendel tvrdí, že komunikácia medzi Jankovskou a Kočnerom bola verifikovaná Europolom aj znalcami. Je teda pravá aj napriek tomu, že Jankovská polícii odovzdala iný mobilný telefón, nie ten, cez ktorý komunikovala s Kočnerom. „Je ľahko overiteľné, že veci sa naozaj stali tak, ako si o nich písali. Napriek tomu do dnešného dňa nebola pani Jankovská ani obvinená. Orgány činné v trestnom konaní ani po niekoľkých týždňoch neboli schopné vzniesť obvinenie voči Monike Jankovskej, čo svedčí len o jednom. Znovu musia novinári prichádzať s informáciami, aby sa orgány činné v trestnom konaní rozhýbali. Nečakajme na to, že novinári budú robiť prácu policajtov a prokurátorov, pretože to opäť skončí tak, ako to skončilo s Jánom Kuciakom,“ upozornil Grendel.

Podľa predsedu poslaneckého klubu OĽANO Eduarda Hegera mafia, ktorá uniesla náš štát, sa dlhé roky spoliehala na apatiu občanov. „Preto chceme zmobilizovať nielen opozíciu, ale aj občiansku spoločnosť. Musíme sa zomknúť v boji proti mafii, ktorá ukradla štát. Bez toho, aby sme sa vysporiadali s touto mafiou, sa totiž nepohneme nikam,“ uzavrel E. Heger.

Tisícky ľudí šírili podvod so sedačkami, polícia im posiela dôležitú radu

Ľudia na Slovensku opäť vo vidine, že niečo drahé získajú zadarmo, šírili hoax a zároveň poskytovali dôležité údaje, ktoré mohli následne podvodníci zneužiť.

Vatikán si chce získať mladých – prináša aplikáciu s elektronickým ružencom (VIDEO)

Vatikán chce získať sympatie mladých veriacich vďaka technologickej inovácii, ktorá ich má prepojiť s elektronickou aplikáciou, a pomôcť im tak pri tradičných ružencových modlitbách.

Do Na telo príde šéf vyšetrovacieho tímu Gorila (VIDEO)

Hostia a témy víkendových diskusii. Na verejnosť sa dostal zvukový záznam z Gorily, ktorý obsahuje nahrávky, ktoré naznačujú politickú korupciu.

Posledný videoklip Karla Gotta už má okolo 23 miliónov zhliadnutí (VIDEO)

Posledný klip Karla Gotta a jeho dcéry Charlotte Elly k piesni Srdcia nehasnú už má na YouTube okolo 23 miliónov zhliadnutí. Singel zložil frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo, ktorý ich tiež doprevádzal na akustickej gitare. Ide o prvú pieseň, ktorú Krajčo napísal pre niekoho iného než svoju kapelu. Finálnu podobu doladil s Petrom Harazinom z kapely Nebe.

Wanda Adamík Hrycová sa stala opäť prezidentkou filmovej a televíznej akadémie

Valné zhromaždenie Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA) si zvolilo nových členov prezídia. Tí následne jednohlasne potvrdili v pozícii prezidentky SFTA Wandu Adamík Hrycovú a zvolili dvojicu nových viceprezidentov Katarínu Krnáčovú a Tibora Búzu.

Křetinský a Tkáč vlastnia podiel v nemeckej ProSiebenSat.1

Skupina Czech Media Invest (CMI), ktorú spoluvlastní český podnikateľ Daniel Křetínský a má v nej podiel aj Patrik Tkáč, kúpila podiel zhruba 4,07 percenta v nemeckej televíznej a rozhlasovej spoločnosti ProSiebenSat.1 Media.

Jeden z obvinených z vraždy Kuciaka sa dohodol na znížení trestu

Dohodu o vine a treste dnes s prokurátorom uzavrel Zoltán Andrusko, sprostredkovateľ minuloročnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Kočnerova Threema: Novinárka Ruttkayová si vypýtala od Kočnera na dovolenku. Z médií sa teraz sťahuje

Pokrivený imidž štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej mala na žiadosť Mariana Kočnera v médiách napravovať redaktorka Martina Ruttkayová. Od Kočnera si podľa komunikácie z Kočnerovej Threemy vypýtala peniaze na dovolenku za pomoc pri odchode ministerky Lucie Žitňanskej.

České médiá sú pod tlakom, uvádza Európska novinárska federácia

Česká média jsou pod tlakem veřejnosti a politiků, část mediálního trhu navíc stále nepřímo ovládá premiér Andrej Babiš, uvádí zpráva Evropské novinářské federace (EJF), na kterou upozornil zpravodajský server iRozhlas.

Kvôli škandalóznej stopke odvolali šéfa bulharského rádia

Odvolanie generálneho riaditeľa bulharského verejnoprávneho rozhlasu BNR Svetoslava Kostova dnes schválila bulharská Rada pre elektronické médiá (SEM).