Správy Kočnera s Jankovskou sú dôkazom prepojenia Smeru na mafiu

03.10.2019 15:57 | Tlačové správy | TS OĽaNO

OĽANO žiada plán očisty súdnictva, polície a prokuratúry. Najnovšie zverejnené správy medzi Monikou Jankovskou (SMER-SD) a Mariánom Kočnerom sú kľúčovým dôkazom prepojenia strany SMER-SD na mafiu.

Tvrdia to predstavitelia hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), ktorí vyzvali premiéra Petra Pellegriniho, aby urýchlene prišiel s návrhom, ako chce očistiť políciu, prokuratúru a súdnictvo od skorumpovaných policajtov, prokurátorov a sudcov. Za okrúhly stôl pozvalo lídrov demokratických opozičných strán.

Ako uviedol predseda hnutia OĽANO Igor Matovič, po medializovaných informáciách je jasné, že nominantka Smeru a bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská spáchala atentát na spravodlivosť. OĽANO po prepuknutí kauzy komunikácie Jankovskej s Kočnerom vytrvalo žiadalo predsedu vlády Petra Pellegriniho, aby Jankovskú odvolal z druhej najvyššej funkcie na ministerstve spravodlivosti. „Pellegrini tvrdil, že nemá žiadny dôkaz ani polodôkaz, a desať dní kryl Moniku Jankovskú. Dnes je už jasné, že podľa žiadostí Mariána Kočnera vybavovala, ako bude prebiehať súd v jeho kauze zmenky. Dohadovala sa s ním, koľko za to dostane, aké dôkazy sa na súde predložia alebo aké otázky sa položia Pavlovi Ruskovi,“ povedal Matovič a pokračoval: „Táto komunikácia je jednoznačným dôkazom prepojenia Smeru na mafiu, ktorá si najprv dovolila sprivatizovať orgány činné v trestnom konaní, umožnila nitrianskej mafii, aby ovládla elitné útvary na NAKA, aby si dosadila svojich ľudí na prokuratúru a ministerstvo spravodlivosti, a cez nich si kupovala rozsudky.“

Podľa Matoviča práve Pellegrini umožnil vytvorenie takéhoto chorého systému, keďže dlhé roky asistoval Smeru, a keď sa mal ozvať a upozorniť na prešľapy, vtedy potichu mlčal, ako aj naposledy pri prevalení kauzy Moniky Jankovskej. „Vyzývame premiéra Pellegriniho, aby veľmi rýchlo prišiel s plánom, ako očistiť skorumpovanú políciu, prokuratúru a súdnictvo od skorumpovaných policajtov, prokurátorov a sudcov,“ vyjadril sa Matovič s tým, že Pellegrini bude pravdepodobne opäť mlčať. „Preto sme dnes pozvali všetkých predsedov demokratických opozičných strán, s ktorými sa počíta ako s alternatívou voči tejto vláde po najbližších voľbách, za spoločný okrúhly stôl demokratickej opozície, aby sme spoločne predstavili plán na očistu orgánov činných v trestnom konaní a súdnictva,“ dodal Igor Matovič s tým, že ide o Richarda Sulíka, Borisa Kollára, Alojza Hlinu, Andreja Kisku a Michala Trubana.

Tieňový minister vnútra za OĽANO Gábor Grendel tvrdí, že komunikácia medzi Jankovskou a Kočnerom bola verifikovaná Europolom aj znalcami. Je teda pravá aj napriek tomu, že Jankovská polícii odovzdala iný mobilný telefón, nie ten, cez ktorý komunikovala s Kočnerom. „Je ľahko overiteľné, že veci sa naozaj stali tak, ako si o nich písali. Napriek tomu do dnešného dňa nebola pani Jankovská ani obvinená. Orgány činné v trestnom konaní ani po niekoľkých týždňoch neboli schopné vzniesť obvinenie voči Monike Jankovskej, čo svedčí len o jednom. Znovu musia novinári prichádzať s informáciami, aby sa orgány činné v trestnom konaní rozhýbali. Nečakajme na to, že novinári budú robiť prácu policajtov a prokurátorov, pretože to opäť skončí tak, ako to skončilo s Jánom Kuciakom,“ upozornil Grendel.

Podľa predsedu poslaneckého klubu OĽANO Eduarda Hegera mafia, ktorá uniesla náš štát, sa dlhé roky spoliehala na apatiu občanov. „Preto chceme zmobilizovať nielen opozíciu, ale aj občiansku spoločnosť. Musíme sa zomknúť v boji proti mafii, ktorá ukradla štát. Bez toho, aby sme sa vysporiadali s touto mafiou, sa totiž nepohneme nikam,“ uzavrel E. Heger.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.

Deti zabitého novinára odpustili otcovým vrahom

Deti saudskoarabského novinára Džamala Chášukdžího zavraždeného v roku 2018 dnes oznámili, že otcovým vrahom odpustili. Novinár, ktorý kritizoval saudskoarabských predstaviteľov, bol zabitý na saudskoarabskom konzuláte v Istanbule a jeho telo sa nenašlo.