Správy Kočnera s Jankovskou sú dôkazom prepojenia Smeru na mafiu

03.10.2019 15:57 | Tlačové správy | TS OĽaNO

OĽANO žiada plán očisty súdnictva, polície a prokuratúry. Najnovšie zverejnené správy medzi Monikou Jankovskou (SMER-SD) a Mariánom Kočnerom sú kľúčovým dôkazom prepojenia strany SMER-SD na mafiu.

Tvrdia to predstavitelia hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), ktorí vyzvali premiéra Petra Pellegriniho, aby urýchlene prišiel s návrhom, ako chce očistiť políciu, prokuratúru a súdnictvo od skorumpovaných policajtov, prokurátorov a sudcov. Za okrúhly stôl pozvalo lídrov demokratických opozičných strán.

Ako uviedol predseda hnutia OĽANO Igor Matovič, po medializovaných informáciách je jasné, že nominantka Smeru a bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská spáchala atentát na spravodlivosť. OĽANO po prepuknutí kauzy komunikácie Jankovskej s Kočnerom vytrvalo žiadalo predsedu vlády Petra Pellegriniho, aby Jankovskú odvolal z druhej najvyššej funkcie na ministerstve spravodlivosti. „Pellegrini tvrdil, že nemá žiadny dôkaz ani polodôkaz, a desať dní kryl Moniku Jankovskú. Dnes je už jasné, že podľa žiadostí Mariána Kočnera vybavovala, ako bude prebiehať súd v jeho kauze zmenky. Dohadovala sa s ním, koľko za to dostane, aké dôkazy sa na súde predložia alebo aké otázky sa položia Pavlovi Ruskovi,“ povedal Matovič a pokračoval: „Táto komunikácia je jednoznačným dôkazom prepojenia Smeru na mafiu, ktorá si najprv dovolila sprivatizovať orgány činné v trestnom konaní, umožnila nitrianskej mafii, aby ovládla elitné útvary na NAKA, aby si dosadila svojich ľudí na prokuratúru a ministerstvo spravodlivosti, a cez nich si kupovala rozsudky.“

Podľa Matoviča práve Pellegrini umožnil vytvorenie takéhoto chorého systému, keďže dlhé roky asistoval Smeru, a keď sa mal ozvať a upozorniť na prešľapy, vtedy potichu mlčal, ako aj naposledy pri prevalení kauzy Moniky Jankovskej. „Vyzývame premiéra Pellegriniho, aby veľmi rýchlo prišiel s plánom, ako očistiť skorumpovanú políciu, prokuratúru a súdnictvo od skorumpovaných policajtov, prokurátorov a sudcov,“ vyjadril sa Matovič s tým, že Pellegrini bude pravdepodobne opäť mlčať. „Preto sme dnes pozvali všetkých predsedov demokratických opozičných strán, s ktorými sa počíta ako s alternatívou voči tejto vláde po najbližších voľbách, za spoločný okrúhly stôl demokratickej opozície, aby sme spoločne predstavili plán na očistu orgánov činných v trestnom konaní a súdnictva,“ dodal Igor Matovič s tým, že ide o Richarda Sulíka, Borisa Kollára, Alojza Hlinu, Andreja Kisku a Michala Trubana.

Tieňový minister vnútra za OĽANO Gábor Grendel tvrdí, že komunikácia medzi Jankovskou a Kočnerom bola verifikovaná Europolom aj znalcami. Je teda pravá aj napriek tomu, že Jankovská polícii odovzdala iný mobilný telefón, nie ten, cez ktorý komunikovala s Kočnerom. „Je ľahko overiteľné, že veci sa naozaj stali tak, ako si o nich písali. Napriek tomu do dnešného dňa nebola pani Jankovská ani obvinená. Orgány činné v trestnom konaní ani po niekoľkých týždňoch neboli schopné vzniesť obvinenie voči Monike Jankovskej, čo svedčí len o jednom. Znovu musia novinári prichádzať s informáciami, aby sa orgány činné v trestnom konaní rozhýbali. Nečakajme na to, že novinári budú robiť prácu policajtov a prokurátorov, pretože to opäť skončí tak, ako to skončilo s Jánom Kuciakom,“ upozornil Grendel.

Podľa predsedu poslaneckého klubu OĽANO Eduarda Hegera mafia, ktorá uniesla náš štát, sa dlhé roky spoliehala na apatiu občanov. „Preto chceme zmobilizovať nielen opozíciu, ale aj občiansku spoločnosť. Musíme sa zomknúť v boji proti mafii, ktorá ukradla štát. Bez toho, aby sme sa vysporiadali s touto mafiou, sa totiž nepohneme nikam,“ uzavrel E. Heger.

V Paríži došlo k útoku pri časopise Charlies Hebdo, prípad rieši protiteroristický úrad (VIDEO)

Muž a žena dnes boli zranení v Paríži pri útoku, ktorého vyšetrovanie prevzal protiteroristický úrad prokuratúry. Útočník vyzbrojený pravdepodobne sečnou alebo bodnou zbraňou oboch ľudí vážne zranil na ulici pred ich pracoviskom.

Signál 4ky sa opäť rozšíril do ďalších kútov Slovenska

Signál najmladšieho operátora 4ka sa šíri aj z nových vysielačov, ktoré v ostatnom kvartáli pribudli v  mnohých mestách. Plný komfort modernej 4G siete je tak dostupný pre tisícky nových zákazníkov ako zo západného, tak aj stredného či východného Slovenska.

Našli nezvestného blogera, ktorý v januári zverejňoval kritické videá o novej nákaze vo Wu-chan (VIDEO)

Po siedmich mesiacoch sa zrejme našiel čínsky právnik, aktivista a bloger Čchen Čchiou-š'. Nezvestný bol od chvíle, keď na prelome januára a februára kriticky informoval o situácii vo Wu-chan, ťažko zasiahnutom epidémiou choroby covid-19.

Začína nový seriál Pumpa s Heribanom a Kubovčíkom, bude aj o Smere či Matovičovi (VIDEO)

""Je úplne jedno, čo Matovič nosí, či nenosí… Keď dôjde sem, tak bude mať rúško! A keď nebude mať, tak mu na papulu natiahnem tie jeho tramky!“ hovorí herec Michal Kubovčík Danovi Heribanovi v novom komediálnom skeč seriáli Pumpa, ktorý prichádza na obrazovky Jednotky.

Česká miniseria o kyberšikane, ktorá sa vysiela aj na Slovensku, má nomináciu na Emmy (VIDEO)

Český seriálový thriller #martyisdead, ktorý môžu vidieť aj slovenskí diváci na Mall.tv, dnes získal nomináciu na medzinárodnú televíznu cenu Emmy.

Fun rádio má novú moderátorku (FOTO)

Do vysielania Fun rádia pribudol tento týždeň nový moderátorský hlas. Informuje rádio v tlačovej správe.

Séria Životy slávnych: aká bola Mona Lisa?

Séria Životy slávnych z vydavateľstva Slovenský spisovateľ pokračuje. Úžasná edícia, ktorá približuje osudy slávnych umelcov, ako boli Picasso (Žila som s Picassom), Dalí (Tajný život Salvadora Dalího), van Gogh (Smäd po živote), či životopis Grécky poklad od Irvinga Stona – príbeh priekopníka modernej archeológie Heinricha Schliemanna.

O2 spustila kampaň aj web pre nového digitálneho operátora Radosť (VIDEO)

Spoločnosť O2 dnes sprístupnila web radost.digital aj s možnosťou objednávok novej služby Radosť, o ktorom informovala začiatkom septembra.

Príchodu 5G sa obáva len pätina opýtaných, konšpirácie veľmi nezabrali (VIDEO)

V oblasti telekomunikácií je pojem 5G dlhodobo diskutovanou témou, pretože predstavuje novú mobilnú dátovú sieť, ktorá má nahradiť súčasné riešenie 4G.

Nominácie na Novinársku cenu sú známe

Nadácia otvorenej spoločnosti zverejnila nominované príspevky súťaže Novinárska cena 2019. Víťazov vyhlási na slávnostnom odovzdávaní 28. septembra v Starej tržnici v Bratislave.