Ústavný súd ochránený pred katastrofou. Predsedom súdu mohol byť Fico, podpredsedníčkou Jankovská

Opozícii sa podarilo zabrániť tomu najhoršiemu, čo sa Ústavnému súdu mohlo stať. Uviedli to predstavitelia hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) v reakcii na dnešné vymenovanie posledných šiestich ústavných sudcov, vďaka čomu je Ústavný súd SR konečne plne funkčný.

Predseda hnutia OĽANO Igor Matovič vyjadril spokojnosť nad úplným sfunkčnením Ústavného súdu. Podľa neho sa vďaka opozícii a verejnému tlaku podarilo zabrániť tomu, aby sa na Ústavný súd dostali ľudia, ktorí by boli pre spravodlivosť na Slovensku katastrofou. „Chvalabohu, podarilo sa zabrániť tomu najhoršiemu, čo sa Ústavnému súdu mohlo stať. Predsedom Ústavného súdu totiž mohol byť Robert Fico, podpredsedníčkou opička Mariána Kočnera Monika Jankovská, ďalším tajomníkom mohol byť usvedčený podvodník Radoslav Procházka, a zapisovateľom eštebák Kresák,“ uviedol Matovič, ktorý je zároveň rád, že prezidentka SR Zuzana Čaputová nepodľahla pokušeniu, resp. tlaku niektorých ľudí, aby za ústavného sudcu vymenovala usvedčeného klamára a podvodníka Radoslav Procházka.

Ako ďalej uviedol Igor Matovič, divadlo okolo voľby ústavných sudcov bolo mimoriadne nedôstojné, zároveň však ukazovalo súčasný stav vládnej koalície. „Viac ako trištvrte roka sme boli svedkami toho, aké biznisy robia medzi sebou strany vládnej koalície. Bol to priamy pohľad na stav, v ktorom sa nachádza súčasná koalícia,“ vyjadril sa Matovič. „Ústavný súd je poslednou inštanciou, ktorá bude vykladať právo a spravodlivosť na Slovensku. Práve preto sa tam chceli upratať Fico a Jankovská, lebo dobre vedia, čo majú na rováši. Takýmto spôsobom by boli pod ochranou svojich kolegov, a zrejme by ich nevydali na trestné stíhanie,“ pokračoval.

„Fico si sníval svoj sen o tom, že bude predsedom ústavného súdu. Tento sen sa mu však definitívne zrúcal ako domček z karát. Pevne dúfam, že nakoniec spravodlivosť, pred ktorou chcel utiecť na Ústavný súd, nakoniec na neho doľahne,“ uzavrel Igor Matovič.