Ústavný súd ochránený pred katastrofou. Predsedom súdu mohol byť Fico, podpredsedníčkou Jankovská

11.10.2019 12:46 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Opozícii sa podarilo zabrániť tomu najhoršiemu, čo sa Ústavnému súdu mohlo stať. Uviedli to predstavitelia hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) v reakcii na dnešné vymenovanie posledných šiestich ústavných sudcov, vďaka čomu je Ústavný súd SR konečne plne funkčný.

Predseda hnutia OĽANO Igor Matovič vyjadril spokojnosť nad úplným sfunkčnením Ústavného súdu. Podľa neho sa vďaka opozícii a verejnému tlaku podarilo zabrániť tomu, aby sa na Ústavný súd dostali ľudia, ktorí by boli pre spravodlivosť na Slovensku katastrofou. „Chvalabohu, podarilo sa zabrániť tomu najhoršiemu, čo sa Ústavnému súdu mohlo stať. Predsedom Ústavného súdu totiž mohol byť Robert Fico, podpredsedníčkou opička Mariána Kočnera Monika Jankovská, ďalším tajomníkom mohol byť usvedčený podvodník Radoslav Procházka, a zapisovateľom eštebák Kresák,“ uviedol Matovič, ktorý je zároveň rád, že prezidentka SR Zuzana Čaputová nepodľahla pokušeniu, resp. tlaku niektorých ľudí, aby za ústavného sudcu vymenovala usvedčeného klamára a podvodníka Radoslav Procházka.

Ako ďalej uviedol Igor Matovič, divadlo okolo voľby ústavných sudcov bolo mimoriadne nedôstojné, zároveň však ukazovalo súčasný stav vládnej koalície. „Viac ako trištvrte roka sme boli svedkami toho, aké biznisy robia medzi sebou strany vládnej koalície. Bol to priamy pohľad na stav, v ktorom sa nachádza súčasná koalícia,“ vyjadril sa Matovič. „Ústavný súd je poslednou inštanciou, ktorá bude vykladať právo a spravodlivosť na Slovensku. Práve preto sa tam chceli upratať Fico a Jankovská, lebo dobre vedia, čo majú na rováši. Takýmto spôsobom by boli pod ochranou svojich kolegov, a zrejme by ich nevydali na trestné stíhanie,“ pokračoval.

„Fico si sníval svoj sen o tom, že bude predsedom ústavného súdu. Tento sen sa mu však definitívne zrúcal ako domček z karát. Pevne dúfam, že nakoniec spravodlivosť, pred ktorou chcel utiecť na Ústavný súd, nakoniec na neho doľahne,“ uzavrel Igor Matovič.

30 rokov od Nežnej revolúcie: Sú pre mladých ľudí dôležitejšie peniaze alebo sloboda?

Čo znamená pre mladých Slovákov sloboda? Vedia niečo o Nežnej revolúcii a živote pred rokom 1989? A aký je podľa nich vzťah medzi slobodou a peniazmi? Odpovede aj na tieto otázky dal exkluzívny prieskum, ktorý pre Slovenskú sporiteľňu pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili spoločnosti Insight Diver a G82.

CNN: Trump osobne riadil kampaň proti Bidenovi na Ukrajine

Donald Trump sa vlani v decembri osobne stretol s dvomi podnikateľmi z bývalého ZSSR a poveril ich "tajnou misiou" na Ukrajine, ktorá mala poškodiť povesť prezidentovho volebného soka Joea Bidena.

SodaStream ďakuje za 30 rokov slobody emotívnym videom a špeciálnymi fľašami (VIDEO)

Výrobca prístrojov na domácu perlivú vodu SodaStream si 30. výročie Nežnej revolúcie pripomína limitovanou edíciou fliaš so symbolmi Novembra 1989 pripravenou špeciálne pre slovenský a český trh.

Aký skutočne bol Ernest Hemingway?

Pre mnohých ľudí predstavuje Ernest Hemingway skôr mýtus než človeka z mäsa a kostí. Vie sa o ňom, že bol vojakom, športovcom, vášnivým milencom, emigrantom s, samozrejme, vynikajúcim spisovateľom.

Zomrel režisér trezorového filmu Všetci dobrí rodáci (VIDEO)

Vo veku 93 rokov zomrel režisér, scenárista i odbojár Vojtěch Jasný, autor trezorového filmu Všetci dobrí rodáci. ČTK to z poverenia rodiny oznámil Vítězslav Tichý. Potvrdil to tiež hovorca Slováckeho divadla Josef Kubáník. Uherskohradišťske divadlo to tiež uviedlo na svojom facebooku.

České televízie pripravujú k 30. výročiu revolúcie špeciálne relácie (VIDEO)

České televizní stanice připravují na neděli k 30. výročí začátku sametové revoluce speciální vysílání nebo pořady. Česká televize bude mít několik venkovních studií v centru Prahy.

Magio TV prináša viacero noviniek

Telekom vylepšuje svoju televíznu ponuku: prináša nové kanály v Magio TV, aj filmové a seriálové novinky vo videopožičovni Magio Kino. Zároveň vylepšuje aplikáciu Magio GO, ktorá je dostupná už aj pre Smart TV a prináša nové zaradenie Magio GO TV Box.

Po protestoch Poľska zmení Netflix film o strážcovi v tábore smrti (VIDEO)

Americká spoločnosť Netflix po protestoch Poľska zmení v dokumentárnom filme Diabol od vedľa mapy, v ktorých boli nacistické vyhladzovacie tábory zakreslené na súčasných poľských hraniciach.

Rádio Expres si Nežnú revolúciu pripomenie sériou špeciálnych rozhovorov

V nedeľu 17.novembra dopoludnia odvysiela Expres sedem jedinečných rozhovorov, ktoré pripravili redaktori spravodajstva s priamymi účastníkmi revolúcie, športovcami, hercami a pamätníkmi.

Markíza bude mať špeciálne Na telo aj dokument k 17. novembru (VIDEO)

Televízia Markíza nakrútila pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pôvodný dokument s názvom NEŽNÁ 30 - CESTA K SLOBODE. Odvysiela ho v nedeľu, 17. novembra 2019, so začiatkom o 20:30.