Ústavný súd ochránený pred katastrofou. Predsedom súdu mohol byť Fico, podpredsedníčkou Jankovská

11.10.2019 12:46 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Opozícii sa podarilo zabrániť tomu najhoršiemu, čo sa Ústavnému súdu mohlo stať. Uviedli to predstavitelia hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) v reakcii na dnešné vymenovanie posledných šiestich ústavných sudcov, vďaka čomu je Ústavný súd SR konečne plne funkčný.

Predseda hnutia OĽANO Igor Matovič vyjadril spokojnosť nad úplným sfunkčnením Ústavného súdu. Podľa neho sa vďaka opozícii a verejnému tlaku podarilo zabrániť tomu, aby sa na Ústavný súd dostali ľudia, ktorí by boli pre spravodlivosť na Slovensku katastrofou. „Chvalabohu, podarilo sa zabrániť tomu najhoršiemu, čo sa Ústavnému súdu mohlo stať. Predsedom Ústavného súdu totiž mohol byť Robert Fico, podpredsedníčkou opička Mariána Kočnera Monika Jankovská, ďalším tajomníkom mohol byť usvedčený podvodník Radoslav Procházka, a zapisovateľom eštebák Kresák,“ uviedol Matovič, ktorý je zároveň rád, že prezidentka SR Zuzana Čaputová nepodľahla pokušeniu, resp. tlaku niektorých ľudí, aby za ústavného sudcu vymenovala usvedčeného klamára a podvodníka Radoslav Procházka.

Ako ďalej uviedol Igor Matovič, divadlo okolo voľby ústavných sudcov bolo mimoriadne nedôstojné, zároveň však ukazovalo súčasný stav vládnej koalície. „Viac ako trištvrte roka sme boli svedkami toho, aké biznisy robia medzi sebou strany vládnej koalície. Bol to priamy pohľad na stav, v ktorom sa nachádza súčasná koalícia,“ vyjadril sa Matovič. „Ústavný súd je poslednou inštanciou, ktorá bude vykladať právo a spravodlivosť na Slovensku. Práve preto sa tam chceli upratať Fico a Jankovská, lebo dobre vedia, čo majú na rováši. Takýmto spôsobom by boli pod ochranou svojich kolegov, a zrejme by ich nevydali na trestné stíhanie,“ pokračoval.

„Fico si sníval svoj sen o tom, že bude predsedom ústavného súdu. Tento sen sa mu však definitívne zrúcal ako domček z karát. Pevne dúfam, že nakoniec spravodlivosť, pred ktorou chcel utiecť na Ústavný súd, nakoniec na neho doľahne,“ uzavrel Igor Matovič.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.

Deti zabitého novinára odpustili otcovým vrahom

Deti saudskoarabského novinára Džamala Chášukdžího zavraždeného v roku 2018 dnes oznámili, že otcovým vrahom odpustili. Novinár, ktorý kritizoval saudskoarabských predstaviteľov, bol zabitý na saudskoarabskom konzuláte v Istanbule a jeho telo sa nenašlo.

Cenzúra v Poľsku: Populárnu pieseň o známom politikovi stiahli z vysielania (VIDEO)

Pesnička populárneho poľského speváka o privilégiách šéfa vládnej strany Jaroslawa Kaczyńského sa dostala až na vrchol hitparády populárnej stanice verejnoprávneho poľského rozhlasu Trojka, ale potom náhle zmizla. Rozhlas obviňujú z cenzúry, hrozia odchody novinárov aj bojkot časti umelcov. Pesnička sa stala hitom, na internete má seďem miliónov zhliadnutí.

Novým hovorcom SaS je bývalý redaktor Parlamentných listov

Strana Sloboda a solidarita má nového hovorcu.

Výzva osobností parlamentu a vláde: Nedopustíme okliešťovanie ľudských práv a základných demokratických hodnôt

Mnohí verejní činitelia a činiteľky už roky dávajú najavo, že ľudské práva ani svoje zodpovednosti v tejto oblasti neberú vážne. Nedávno väčšina poslancov a poslankýň NR SR s jasne prejaveným dešpektom k ľudským právam odmietla zobrať na vedomie správu verejnej ochrankyne práv, v ktorej informovala o nedostatkoch a potrebe ich nápravy. Hoci „nezobratie na vedomie“ nemá zásadnejšiu právnu relevanciu, odhaľuje podstatnú skutočnosť: porušovanie ústavou garantovaných práv a slobôd pre väčšinu poslancov a poslankýň nič neznamená.