Kto boli poslanci, ktorých si kupoval Kočner s Haščákom? (VIDEO)

14.10.2019 19:03 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Nahrávka rozhovoru Mariána Kočnera a Dobroslava Trnku je priamym dôkazom toho, ako mafia na Slovensku ovládla štát.

„Ľudia, ktorí mali ísť mafii po krku, boli priamo mafiou uplácaní a korumpovaní,“ uviedol predseda OĽANO Igor Matovič s tým, že z nahrávky vyplýva, že mnohí ľudia o Gorile klamali. „V prvom rade šéf Penty Jaroslav Haščák, ktorý tvrdil, že nahrávka je vymyslená a že je to fikcia. Tento človek klamal, hoci v skutočnosti bol hlavou mafie, ktorá korumpovala štátnych úradníkov, len aby pre seba získala prospech,“ pokračoval.

Podľa Matoviča o Gorile ako ďalší klamal bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. „Nikomu sa nepriznal, že nahrávku Gorily vlastní a že s ňou vydiera páchateľa. Kde inde na svete sa stalo, že by generálny prokurátor vydieral páchateľa korupcie?,“ pýta sa Matovič.

Nahrávka je podľa Matoviča svedectvom o tom, že generálny prokurátor so spolupáchateľmi vydierali páchateľa. „Sú tam jasné svedectvá o korupcii. Z nahrávky sa dozvedáme, že sa okrem policajtov, prokurátorov a sudcov kupovali aj poslanci. Čo viac sa dá ešte kúpiť, aby niekto ovládol štát?,“ pýta sa Matovič s tým, že za takejto situácie by mal ako prvý konať premiér. „Pýtam sa, kde je premiér našej krajiny v takejto situácii? Teraz to nemá byť o tom, že budeme vyzývať prokurátora Trnku na odchod, konať by mal práve premiér Pellegrini,“ vyjadril sa.

Matovič tiež upozornil, že generálny prokurátor Jaromír Čižnár v tejto veci nekonal minimálne 9 mesiacov, a tak bránil tomu, aby Dobroslav Trnka mohol vypovedať pred vyšetrovateľom. „Pán Čižnár, prečo sa správate ako spolupáchateľ a sluha mafie? Čižnár mal psiu povinnosť zbaviť Trnku mlčanlivosti a odstaviť ho od trestných spisov. Namiesto toho je ticho a nekoná,“ vyjadril sa Matovič, podľa ktorého Čižnár robí všetko pre to, aby oddialil stíhanie Dobroslava Trnku.

Matovič sa vrátil aj k voľbe generálneho prokurátora v roku 2010. Hlasy kúpených poslancov podľa neho mohli byť z radov poslancov za Most – Híd. „Myslím si, že to nebol nikto z KDH, určite nie z SaS, a som presvedčený, že to nebol ani nikto z SDKÚ. Šesť poslancov strany Most – Híd vrátane Bélu Bugára pri hlasovaní najprv púšťali všetkých pred seba a išli hlasovať ako poslední. Následne skladali hlasovacie lístky,“ povedal Matovič.

Predseda OĽANO zároveň opätovne vyzval lídrov demokratickej opozície za okrúhly stôl. „Ukážme, že sa dokážeme spolu rozprávať, a že dokážeme prísť s riešeniami a plánom, s ktorým nás môžu ľudia vo voľbách voliť. Pri očiste polície, prokuratúry a súdnictva od korupcie musíme ťahať za jeden povraz,“ dodal.

Nora Gubková bude vo vedení rozhlasového spravodajstva

Bývalá dlhoročná hovorkyňa Nora Gubková len pred pár dňami nastúpila do RTVS ako editorka a už mieri medzi šéfov spravodajstva.

Rezník zosadil vedenie televízneho spravodajstva RTVS

V RTVS v televíznej časti spravodajstva a publicistiky to posledné dni vrie. Medzi členmi vedenia spravodajstva sú nezhody. Až také, že ich riešila Rada RTVS.

Abstinujúci gambler prehovoril o svojej závislosti

„Nevenujem majiteľom ani prevádzkovateľom stávkových kancelárií.“ Píše v úvode knihy Gambler samotný autor. Aj on

Markíza bude mať špeciálny večer - Spolu pre Slovensko (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela v nedeľu, 7. júna 2020, so začiatkom o 20:30 charitatívny večer s názvom Spolu pre Slovensko. V spolupráci so Slovenskou sporiteľňou prinesie na obrazovky program, v rámci ktorého sa známe osobnosti predstavia spoločne s hrdinami z prvej línie v boji s COVID-19.

Moderátorka BBC skončila potom, čo premiéra kritizovala za poradcu

Moderátorka britskej vysielacej spoločnosti BBC dočasne skončila s účinkovaním vo svojej relácii potom, čo sa kriticky vyjadrila k súčasnej afére premiérovho poradcu Dominika Cummingsa.

Riaditeľ ČT: Časti poslancov vyhovuje stupňujúci sa tlak na ČT

Generálního ředitele České televize (ČT) Petra Dvořáka výsledek dnešní volby do Rady ČT nepřekvapil. Část poslanců se podle něj dlouhodobě netají tím, že jim vyhovuje, když se tlak na ČT a její nezávislost stupňuje. Dvořák to uvedl ve stanovisku zveřejněném na twitteru České televize. Sněmovna zvolila do Rady ČT ekonomku Hanu Lipovskou, novináře Pavla Matochu a moderátora Lubomíra Veselého známého pod jménem Luboš Xaver Veselý.

"Výsledek volby pro mě není překvapivý. Část poslanců se dlouhodobě netají tím, že jí vyhovuje stav, kdy se tlak na Českou televizi a její nezávislost stupňuje, k čemuž má možná směřovat i personální obměna Rady ČT," uvedl Dvořák.

O této skutečnosti podle něj svědčil nedávný dopis předsedy sněmovního volebního výboru Stanislava Berkovce (ANO) o kandidátech do rady. Berkovec v e-mailu u kandidátů například analyzoval, zda případné zvolení vzbudí protesty médií a zda by mohli v radě zastupovat zájmy generálního ředitele.

"Nemohu tak nyní jako ředitel televize, kterou Rada ČT kontroluje, vyslovit nic jiného než víru v to, že přístup všech jejích členů k České televizi bude konstruktivní, objektivní a bude respektovat zákon a Kodex ČT," dodal Dvořák.

Většina opozice výsledek volby kritizuje. ODS jej považuje za ohrožení svobody a nezávislosti fungování veřejnoprávního média. Podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše je volba výsledkem nedůstojného politického handlu. Místopředseda hnutí STAN Petr Gazdík považuje volbu za alarmující a za ohrožení nezávislosti jednoho ze stěžejních pilířů demokracie. TOP 09 hovořila o černém dni pro svobodu českého mediálního prostředí a ČT jako takovou. Rozčarování dal najevo i poslanec koaliční ČSSD Roman Sklenák.

Rada ČT je orgán, jehož prostřednictvím veřejnost uplatňuje své právo kontroly tohoto veřejnoprávního média. Do působnosti rady náleží například jmenování a odvolání generálního ředitele a schvalování rozpočtu.

Online účet zadarmo cez Georgea propaguje známy herec (VIDEO)

Slovenská sporiteľňa prichádza s novou kampaň, ktorou tvárou je herec Marián Mitáš.

4ka naďalej rozširuje svoje pokrytie, jej signál pribudol vo vyše troch desiatkach miest a obcí

Mobilný operátor 4ka má opäť dobré správy pre svojich klientov. V týchto týždňoch zvýšil svoje pokrytie na 80% populácie, pre ktorých je odteraz k dispozícii najmodernejšia LTE sieť.

RTVS odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru (VIDEO)

Na stredu 27. mája je naplánovaný štart misie Demo-2 do vesmíru. Od roku 2011, čo bol ukončený program letu raketoplánov do vesmíru, je to prvýkrát čo poletí americká posádka do vesmíru z americkej pôdy na americkom zariadení, ale aj prvýkrát, čo ľudí do vesmíru dopraví súkromná spoločnosť.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.