Kto boli poslanci, ktorých si kupoval Kočner s Haščákom? (VIDEO)

14.10.2019 19:03 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Nahrávka rozhovoru Mariána Kočnera a Dobroslava Trnku je priamym dôkazom toho, ako mafia na Slovensku ovládla štát.

„Ľudia, ktorí mali ísť mafii po krku, boli priamo mafiou uplácaní a korumpovaní,“ uviedol predseda OĽANO Igor Matovič s tým, že z nahrávky vyplýva, že mnohí ľudia o Gorile klamali. „V prvom rade šéf Penty Jaroslav Haščák, ktorý tvrdil, že nahrávka je vymyslená a že je to fikcia. Tento človek klamal, hoci v skutočnosti bol hlavou mafie, ktorá korumpovala štátnych úradníkov, len aby pre seba získala prospech,“ pokračoval.

Podľa Matoviča o Gorile ako ďalší klamal bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. „Nikomu sa nepriznal, že nahrávku Gorily vlastní a že s ňou vydiera páchateľa. Kde inde na svete sa stalo, že by generálny prokurátor vydieral páchateľa korupcie?,“ pýta sa Matovič.

Nahrávka je podľa Matoviča svedectvom o tom, že generálny prokurátor so spolupáchateľmi vydierali páchateľa. „Sú tam jasné svedectvá o korupcii. Z nahrávky sa dozvedáme, že sa okrem policajtov, prokurátorov a sudcov kupovali aj poslanci. Čo viac sa dá ešte kúpiť, aby niekto ovládol štát?,“ pýta sa Matovič s tým, že za takejto situácie by mal ako prvý konať premiér. „Pýtam sa, kde je premiér našej krajiny v takejto situácii? Teraz to nemá byť o tom, že budeme vyzývať prokurátora Trnku na odchod, konať by mal práve premiér Pellegrini,“ vyjadril sa.

Matovič tiež upozornil, že generálny prokurátor Jaromír Čižnár v tejto veci nekonal minimálne 9 mesiacov, a tak bránil tomu, aby Dobroslav Trnka mohol vypovedať pred vyšetrovateľom. „Pán Čižnár, prečo sa správate ako spolupáchateľ a sluha mafie? Čižnár mal psiu povinnosť zbaviť Trnku mlčanlivosti a odstaviť ho od trestných spisov. Namiesto toho je ticho a nekoná,“ vyjadril sa Matovič, podľa ktorého Čižnár robí všetko pre to, aby oddialil stíhanie Dobroslava Trnku.

Matovič sa vrátil aj k voľbe generálneho prokurátora v roku 2010. Hlasy kúpených poslancov podľa neho mohli byť z radov poslancov za Most – Híd. „Myslím si, že to nebol nikto z KDH, určite nie z SaS, a som presvedčený, že to nebol ani nikto z SDKÚ. Šesť poslancov strany Most – Híd vrátane Bélu Bugára pri hlasovaní najprv púšťali všetkých pred seba a išli hlasovať ako poslední. Následne skladali hlasovacie lístky,“ povedal Matovič.

Predseda OĽANO zároveň opätovne vyzval lídrov demokratickej opozície za okrúhly stôl. „Ukážme, že sa dokážeme spolu rozprávať, a že dokážeme prísť s riešeniami a plánom, s ktorým nás môžu ľudia vo voľbách voliť. Pri očiste polície, prokuratúry a súdnictva od korupcie musíme ťahať za jeden povraz,“ dodal.

30 rokov od Nežnej revolúcie: Sú pre mladých ľudí dôležitejšie peniaze alebo sloboda?

Čo znamená pre mladých Slovákov sloboda? Vedia niečo o Nežnej revolúcii a živote pred rokom 1989? A aký je podľa nich vzťah medzi slobodou a peniazmi? Odpovede aj na tieto otázky dal exkluzívny prieskum, ktorý pre Slovenskú sporiteľňu pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili spoločnosti Insight Diver a G82.

CNN: Trump osobne riadil kampaň proti Bidenovi na Ukrajine

Donald Trump sa vlani v decembri osobne stretol s dvomi podnikateľmi z bývalého ZSSR a poveril ich "tajnou misiou" na Ukrajine, ktorá mala poškodiť povesť prezidentovho volebného soka Joea Bidena.

SodaStream ďakuje za 30 rokov slobody emotívnym videom a špeciálnymi fľašami (VIDEO)

Výrobca prístrojov na domácu perlivú vodu SodaStream si 30. výročie Nežnej revolúcie pripomína limitovanou edíciou fliaš so symbolmi Novembra 1989 pripravenou špeciálne pre slovenský a český trh.

Aký skutočne bol Ernest Hemingway?

Pre mnohých ľudí predstavuje Ernest Hemingway skôr mýtus než človeka z mäsa a kostí. Vie sa o ňom, že bol vojakom, športovcom, vášnivým milencom, emigrantom s, samozrejme, vynikajúcim spisovateľom.

Zomrel režisér trezorového filmu Všetci dobrí rodáci (VIDEO)

Vo veku 93 rokov zomrel režisér, scenárista i odbojár Vojtěch Jasný, autor trezorového filmu Všetci dobrí rodáci. ČTK to z poverenia rodiny oznámil Vítězslav Tichý. Potvrdil to tiež hovorca Slováckeho divadla Josef Kubáník. Uherskohradišťske divadlo to tiež uviedlo na svojom facebooku.

České televízie pripravujú k 30. výročiu revolúcie špeciálne relácie (VIDEO)

České televizní stanice připravují na neděli k 30. výročí začátku sametové revoluce speciální vysílání nebo pořady. Česká televize bude mít několik venkovních studií v centru Prahy.

Magio TV prináša viacero noviniek

Telekom vylepšuje svoju televíznu ponuku: prináša nové kanály v Magio TV, aj filmové a seriálové novinky vo videopožičovni Magio Kino. Zároveň vylepšuje aplikáciu Magio GO, ktorá je dostupná už aj pre Smart TV a prináša nové zaradenie Magio GO TV Box.

Po protestoch Poľska zmení Netflix film o strážcovi v tábore smrti (VIDEO)

Americká spoločnosť Netflix po protestoch Poľska zmení v dokumentárnom filme Diabol od vedľa mapy, v ktorých boli nacistické vyhladzovacie tábory zakreslené na súčasných poľských hraniciach.

Rádio Expres si Nežnú revolúciu pripomenie sériou špeciálnych rozhovorov

V nedeľu 17.novembra dopoludnia odvysiela Expres sedem jedinečných rozhovorov, ktoré pripravili redaktori spravodajstva s priamymi účastníkmi revolúcie, športovcami, hercami a pamätníkmi.

Markíza bude mať špeciálne Na telo aj dokument k 17. novembru (VIDEO)

Televízia Markíza nakrútila pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pôvodný dokument s názvom NEŽNÁ 30 - CESTA K SLOBODE. Odvysiela ho v nedeľu, 17. novembra 2019, so začiatkom o 20:30.