OĽANO k spojeniu SMK a Mostu-Híd: Obávame sa, že Bugár opäť zradí

19.10.2019 10:39 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Dohoda spolupráce SMK a Mostu-Híd v parlamentných voľbách 2020 môže byť prospešná. Reálne však hrozí, že Béla Bugár opäť zradí, čo bude pre Slovensko znamenať katastrofu. Upozorňujú na to predstavitelia hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO).

OĽANO tak reagovalo na predbežnú dohodu strán SMK a Most-Híd, podľa ktorej by mali do parlamentných volieb 2020 ísť tieto strany na spoločnej kandidátke. „Keď nakoniec budú mať Maďari žijúci na Slovensku zastúpenie v NR SR a pomôžu poraziť mafiu, je to dobré rozhodnutie. Ak však nakoniec Béla Bugár zradí, ako to už urobil mnohokrát, a len zneužije voličov SMK na to, aby zabezpečil ešte väčšiu moc mafie, tak to bude katastrofa,“ vyjadril sa predseda hnutia OĽANO Igor Matovič, podľa ktorého bude v tejto situácii dôležité, či už Béla Bugár objavil charakter, ktorý na bilbordoch sľuboval pred voľbami v roku 2016. „Treba sa ho pýtať, či jeho slovo už konečne bude platiť, a či vylučuje vládu so Smerom po voľbách. Chceme poznať pravdu, aby úprimne zodpovedal túto kľúčovú otázku. Záleží na tom všetkým – Slovákom aj Maďarom, ktorí sa chceme po najbližších voľbách zbaviť mafie,“ pokračoval.

Podľa Matoviča nie je Bugár dôveryhodný partner. „Na jednom bilborde sľuboval charakter, na druhom hovoril, že si nevie predstaviť vládu so Smerom, a nechal všetkých v dojme, že so Smerom do vlády nepôjde. Po voľbách bez najmenších problémov slúžil mafii, dokonca aj po dvojnásobnej vražde,“ povedal Matovič s tým, že charakter Bugára už dnes všetci veľmi dobre poznajú. „Zradil maďarskú menšinu opakovane niekoľkokrát a dnes všetci ľudia na južnom Slovensku vidia, že 30 rokov iba zabezpečoval biznis pre seba a svojich sponzorov,“ doplnil.

Predstavitelia OĽANO sa veľakrát opakovane vyjadrili, že sily maďarských voličov by sa mali spojiť, aby ich hlasy neprepadli. V posledných prieskumoch sa totiž SMK ako aj Most – Híd pravidelne nachádzajú pod hranicou zvoliteľnosti a vážne hrozí, že slovenský parlament po tridsiatich rokoch nebude mať maďarské zastúpenie. „Mnohí extrémisti a vlastenci si možno povedia, že konečne nám už nebudú Maďari zavadzať v parlamente. V našom hnutí však presadzujeme názor, že ľudia všetkých národnostných menšín sú plnohodnotnými občanmi Slovenska,“ uviedol Igor Matovič a pripomenul, že aj vďaka SMK sa v roku 1998 podarilo poraziť mečiarizmus. „Pripojili sa vtedy na stranu demokratickej opozície a bez ich pomoci by sme Vladimíra Mečiara neporazili. Rovnako zlomová doba nastane aj v najbližších voľbách v roku 2020, kedy bude potrebné zoradiť všetky šíky. Bola by obrovská škoda, keby viac ako 400-tisíc slovenských občanov maďarskej národnosti nemalo v parlamente svoje zastúpenie, a ich hlasy by prepadli v prospech Fica. Zároveň však bude katastrofa, keď voliči SMK naivne naletia Bugárovi, že so Smerom nepôjde, a ten ich nakoniec opäť zradí,“ upozornil Matovič.

OĽANO podáva menšinám partnerskú ruku pravidelne. Pripomenul, ako v roku 2013 poskytli poslanci za OĽANO potrebný počet poslaneckých podpisov pod prezidentskú kandidatúru Gyulu Bárdosa, lebo Smer zlomyselne určil termín zbierania podpisov počas Vianoc, Silvestra, Nového roku a Troch kráľov, takže hrozilo, že SMK nevyzbiera potrebný počet podpisov od občanov. „Chceme, aby boli súčasťou plánu, ako môže demokratická opozícia poraziť mafiu vo voľbách,“ vyzval Matovič a dodal, že ponuka OĽANO pre SMK stále platí.

“OĽANO dlhodobo kladie dôraz na očistu politiky. Keď vidíme akýkoľvek prešľap, upozorňujeme naň. Máme veľkú šancu, aby sa nám táto očista podarila už vo voľbách v roku 2020. Sme blízko pred cieľom a pokiaľ sa nám táto očista nepodarí, dovtedy budeme pokračovať,” uzavrel predseda poslaneckého klubu OĽANO Eduard Heger.

Šíri sa deepfake video, v ktorom sa Čaputová mení na Harabina (VIDEO)

Tento týždeň bola prezidentka Zuzana Čaputová hosťom zábavnej relácie televízie JOJ Inkognito.

V súvislosti so štátnym smútkom mení RTVS vysielanie

RTVS počas štátneho smútku za obete stredajšej tragickej havárie autobusu, v piatok 15. novembra medzi 8:00 a 20:00, upraví televízne vysielanie.

Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea

Toto je jeho cesta. Odmalička miloval loptu a napokon sa dostal do špičkového talianskeho mužstva, vďaka ktorému vystúpil na vrchol. Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea. Vyznal sa v nej z nadštandardnej vernosti klubu. A hoci od februára 2019 je už hráčom čínskeho klubu Ta-lien I-fang, Neapol navždy zostane jeho láskou...

Európsky parlament ponúka stáže venované pamiatke Jána Kuciaka

Európsky parlament začal tento týždeň ponúkať stáže, ktoré sú venované pamiatke slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Prví Kuciakovi stážisti nastúpia do EP v marci 2020.

Súťaž Marketér roka 2019 pozná nominovaných

Združenie Ľudia z marketingu, ktoré zastupuje zadávateľov reklamy na Slovensku, vybralo zo všetkých nominácií 3 marketérov, z ktorých jeden získa ocenenie Marketér roka a bude reprezentovať Slovensko v súťaži GLOBAL MARKETER OF THE YEAR.

Denník Financial Times prvýkrát povedie šéfredaktorka

Britský denník Financial Times (FT) od januára prvýkrát za jeho viac ako 130 ročnú históriu pôsobenia povedie žena.

Výstredný komentátor ostal bez práce po tom, ako kritizoval prisťahovalcov (VIDEO)

Kanadský hokejový komentátor Don Cherry prišiel o prácu v televíznej a rozhlasovej spoločnosti SportsNet. Prepustila ho po tom, čo osemdesiatpäťročný excentrik v sobotňajšom dieli tradičnej relácie Coach 's Corner (Trénerov kútik) kritizoval prisťahovalcov, že v Deň spomienok, ktorý je v Kanade obdobou Dňa vojnových veteránov, nenosia kvet vlčieho maku, ktorý je celosvetovým symbolom pocty vojnovým hrdinom.

Analytici zmapovali internetové operácie ruskej vojenskej rozviedky

Ruská vojenská rozviedka známa pod skratkou GRU aktualizovala metódy zavedené v dobe studenej vojny a snaží sa ovplyvňovať verejnú mienku vo svete pomocou virtuálnych novinárov a fiktívnych mediálnych organizácií či výskumných ústavov. Jej internetové operácie sa zároveň líšia od postupov propagandistickej Agentúry pre výskum internetu (AII).

Nové O2 SMART Paušály majú už aj viaceré osobnosti. Vyskladali si ich po svojom (VIDEO)

O2 predstavilo 4. novembra nové revolučné O2 Paušály. Do nich pridalo okrem veľkých objemov dát aj vybrané služby prémiového obsahu ako je HBO GO, O2 TV, hudobnú streamovaciu službu Tidal s najväčšou databázou hudobných singlov, či predplatné denníkov SME a Denníka N, a to v cene paušálu podľa výberu zákazníka. Okrem tradičnej marketingovej kampane O2 pracuje aj so samostatnou online kampaňou.

Kočnerova Threema: Kočnerovým človekom mal byť aj Ivan Čeredejev

Sieť novinárov, ktorú mal využívať Marian Kočner a jeho komando, sa rozrastá.