Matovič vyzýva skompromitovaného Glváča, aby odstúpil z postu podpredsedu NR SR

22.10.2019 16:17 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič zverejnil 46 správ medzi podpredsedom NR SR Martinom Glváčom (SMER-SD) a Mariánom Kočnerom, obžalovaným z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka.

Ako uviedol Igor Matovič, v správach, ktoré dnes zverejnil, si Martin Glváč cez Mariána Kočnera od 19. júla do 31. júla 2016 dohováral priateľský PR rozhovor v týždenníku Plus 7 dní. Mala ho s ním urobiť redaktorka Martina Ruttkayová a rozhovor nakoniec aj vyšiel 4. augusta 2016 s názvom „Fico, jedine Fico“. Médiá už minulý piatok zverejnili informáciu, že Ruttkayová písala na objednávku Mariána Kočnera. „Podpredseda parlamentu a vysokopostavený člen Smeru Martin Glváč si vybavoval u mafiána riadený rozhovor. Je to krásny dôkaz toho, že Kočner neovládal len políciu, prokuratúru, súdy či ministerstvo spravodlivosti, ale mal aj svoju novinárku, ktorá pre neho napísala čokoľvek,“ povedal Igor Matovič.

Podľa Matoviča Glváč nehovorí pravdu, keď tvrdí, že sa s Kočnerom naposledy stretol v januári 2012. Nasvedčovať tomu majú ďalšie správy medzi Kočnerom a Glváčom, ktorými disponuje líder OĽANO „Vyzývam Martina Glváča, aby konečne prestal hrať divadlo a aby nám neklamal do očí, že sa naposledy stretol s Kočnerom v januári 2012. Glváč by mal prísť, ospravedlniť sa a odísť zo svojej funkcie. Čo si majú ľudia myslieť o spravodlivosti, keď si podpredseda parlamentu vybavuje priateľský rozhovor v médiách cez mafiána obžalovaného z objednania vraždy?,“ pýta sa Matovič, podľa ktorého by na zverejnené informácie reagovať aj premiér Peter Pellegrini. „Pán Pellegrini, nastal čas, aby ste sa prestal vyhovárať a začal konať. Pretože zatiaľ ste len figovým listom, za ktorí sa ľudia zo Smeru skrývajú,“ odkázal Pellegrinimu Matovič.

Dôvod, prečo Glváča stále držia v Smere môže podľa Matoviča byť to, že v kauze Gorila sa Glváč spomína ako jeden z akcionárov Smeru. „Možno preto nemajú v Smere odvahu dať Glváča z hrušky dole,“ dodal Matovič a vyzval Martina Glváča, aby sa do zajtrajšieho dopoludnia vzdal funkcie podpredsedu NR SR, inak zverejní všetkých 900 správ medzi Kočnerom a Glváčom, ktorými disponuje.

RTVS odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru (VIDEO)

Na stredu 27. mája je naplánovaný štart misie Demo-2 do vesmíru. Od roku 2011, čo bol ukončený program letu raketoplánov do vesmíru, je to prvýkrát čo poletí americká posádka do vesmíru z americkej pôdy na americkom zariadení, ale aj prvýkrát, čo ľudí do vesmíru dopraví súkromná spoločnosť.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.