Matovič vyzýva skompromitovaného Glváča, aby odstúpil z postu podpredsedu NR SR

22.10.2019 16:17 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič zverejnil 46 správ medzi podpredsedom NR SR Martinom Glváčom (SMER-SD) a Mariánom Kočnerom, obžalovaným z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka.

Ako uviedol Igor Matovič, v správach, ktoré dnes zverejnil, si Martin Glváč cez Mariána Kočnera od 19. júla do 31. júla 2016 dohováral priateľský PR rozhovor v týždenníku Plus 7 dní. Mala ho s ním urobiť redaktorka Martina Ruttkayová a rozhovor nakoniec aj vyšiel 4. augusta 2016 s názvom „Fico, jedine Fico“. Médiá už minulý piatok zverejnili informáciu, že Ruttkayová písala na objednávku Mariána Kočnera. „Podpredseda parlamentu a vysokopostavený člen Smeru Martin Glváč si vybavoval u mafiána riadený rozhovor. Je to krásny dôkaz toho, že Kočner neovládal len políciu, prokuratúru, súdy či ministerstvo spravodlivosti, ale mal aj svoju novinárku, ktorá pre neho napísala čokoľvek,“ povedal Igor Matovič.

Podľa Matoviča Glváč nehovorí pravdu, keď tvrdí, že sa s Kočnerom naposledy stretol v januári 2012. Nasvedčovať tomu majú ďalšie správy medzi Kočnerom a Glváčom, ktorými disponuje líder OĽANO „Vyzývam Martina Glváča, aby konečne prestal hrať divadlo a aby nám neklamal do očí, že sa naposledy stretol s Kočnerom v januári 2012. Glváč by mal prísť, ospravedlniť sa a odísť zo svojej funkcie. Čo si majú ľudia myslieť o spravodlivosti, keď si podpredseda parlamentu vybavuje priateľský rozhovor v médiách cez mafiána obžalovaného z objednania vraždy?,“ pýta sa Matovič, podľa ktorého by na zverejnené informácie reagovať aj premiér Peter Pellegrini. „Pán Pellegrini, nastal čas, aby ste sa prestal vyhovárať a začal konať. Pretože zatiaľ ste len figovým listom, za ktorí sa ľudia zo Smeru skrývajú,“ odkázal Pellegrinimu Matovič.

Dôvod, prečo Glváča stále držia v Smere môže podľa Matoviča byť to, že v kauze Gorila sa Glváč spomína ako jeden z akcionárov Smeru. „Možno preto nemajú v Smere odvahu dať Glváča z hrušky dole,“ dodal Matovič a vyzval Martina Glváča, aby sa do zajtrajšieho dopoludnia vzdal funkcie podpredsedu NR SR, inak zverejní všetkých 900 správ medzi Kočnerom a Glváčom, ktorými disponuje.

Šíri sa deepfake video, v ktorom sa Čaputová mení na Harabina (VIDEO)

Tento týždeň bola prezidentka Zuzana Čaputová hosťom zábavnej relácie televízie JOJ Inkognito.

V súvislosti so štátnym smútkom mení RTVS vysielanie

RTVS počas štátneho smútku za obete stredajšej tragickej havárie autobusu, v piatok 15. novembra medzi 8:00 a 20:00, upraví televízne vysielanie.

Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea

Toto je jeho cesta. Odmalička miloval loptu a napokon sa dostal do špičkového talianskeho mužstva, vďaka ktorému vystúpil na vrchol. Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea. Vyznal sa v nej z nadštandardnej vernosti klubu. A hoci od februára 2019 je už hráčom čínskeho klubu Ta-lien I-fang, Neapol navždy zostane jeho láskou...

Európsky parlament ponúka stáže venované pamiatke Jána Kuciaka

Európsky parlament začal tento týždeň ponúkať stáže, ktoré sú venované pamiatke slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Prví Kuciakovi stážisti nastúpia do EP v marci 2020.

Súťaž Marketér roka 2019 pozná nominovaných

Združenie Ľudia z marketingu, ktoré zastupuje zadávateľov reklamy na Slovensku, vybralo zo všetkých nominácií 3 marketérov, z ktorých jeden získa ocenenie Marketér roka a bude reprezentovať Slovensko v súťaži GLOBAL MARKETER OF THE YEAR.

Denník Financial Times prvýkrát povedie šéfredaktorka

Britský denník Financial Times (FT) od januára prvýkrát za jeho viac ako 130 ročnú históriu pôsobenia povedie žena.

Výstredný komentátor ostal bez práce po tom, ako kritizoval prisťahovalcov (VIDEO)

Kanadský hokejový komentátor Don Cherry prišiel o prácu v televíznej a rozhlasovej spoločnosti SportsNet. Prepustila ho po tom, čo osemdesiatpäťročný excentrik v sobotňajšom dieli tradičnej relácie Coach 's Corner (Trénerov kútik) kritizoval prisťahovalcov, že v Deň spomienok, ktorý je v Kanade obdobou Dňa vojnových veteránov, nenosia kvet vlčieho maku, ktorý je celosvetovým symbolom pocty vojnovým hrdinom.

Analytici zmapovali internetové operácie ruskej vojenskej rozviedky

Ruská vojenská rozviedka známa pod skratkou GRU aktualizovala metódy zavedené v dobe studenej vojny a snaží sa ovplyvňovať verejnú mienku vo svete pomocou virtuálnych novinárov a fiktívnych mediálnych organizácií či výskumných ústavov. Jej internetové operácie sa zároveň líšia od postupov propagandistickej Agentúry pre výskum internetu (AII).

Nové O2 SMART Paušály majú už aj viaceré osobnosti. Vyskladali si ich po svojom (VIDEO)

O2 predstavilo 4. novembra nové revolučné O2 Paušály. Do nich pridalo okrem veľkých objemov dát aj vybrané služby prémiového obsahu ako je HBO GO, O2 TV, hudobnú streamovaciu službu Tidal s najväčšou databázou hudobných singlov, či predplatné denníkov SME a Denníka N, a to v cene paušálu podľa výberu zákazníka. Okrem tradičnej marketingovej kampane O2 pracuje aj so samostatnou online kampaňou.

Kočnerova Threema: Kočnerovým človekom mal byť aj Ivan Čeredejev

Sieť novinárov, ktorú mal využívať Marian Kočner a jeho komando, sa rozrastá.