Matovič zverejnil komunikáciu Glváča s Kočnerom. Vyplýva z nej, že Glváč je súčasťou organizovaného zločinu (CELÝ PREPIS)

23.10.2019 21:23 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič zverejnil celý prepis komunikácie podpredsedu NR SR Martina Glváča a Mariána Kočnera, obžalovaného z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa Matoviča je to pohľad do fungovania mafie a zároveň dôkaz, že Martin Glváč (SMER-SD) je súčasťou organizovaného zločinu.

Z komunikácie jasne vyplýva, že Martin Glváč klamal, keď pred dvomi dňami tvrdil, že s Kočnerom sa naposledy stretol v januári 2012. „Len z tejto jednej komunikácie cez Viber je zrejmé, že Kočner s Glváčom sa stretli aj v rokoch 2014 - 2016, a to minimálne štyrikrát. Martin Glváč vedome klamal, že sa s Kočnerom za posledných 7 rokov nestretol,“ uviedol líder OĽANO.

Glváč s Kočnerom komunikovali napríklad o tom, že Kočner si mal nominovať svojho človeka za zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS). „Kočner teda neovládal len políciu, prokuratúru, súdnictvo, mal svoju opičku na ministerstve, a tiež svojich novinárov, ktorí pre neho písali na objednávku, ale mal aj svojho človeka na poste zástupcu riaditeľa SIS. Najobludnejšie na tom je, že Martin Glváč o tom vedel, a z komunikácie vyplýva, že mu k tomu aj sám dopomohol,“ upozornil Matovič.

Matovič tiež uviedol, že Glváč na žiadosť Kočnera, deň pred vymenovaním Dušana Páteka za viceprezidenta Finančnej správy, zorganizoval stretnutie v kancelárii prezidenta Finančnej správy Františka Imreczeho. „Dušan Pátek, človek, ktorý ako riaditeľ Daňového úradu v Bratislave odobril Bašternákove podvody s nadmerným odpočtom DPH a zatváral si pred nimi oči, za odmenu bol povýšený na 1. viceprezidenta finančnej správy,“ vyjadril sa Matovič.

Z komunikácie podľa Matoviča takisto vyplýva, že Glváč vybavoval pre Kočnera viacero stretnutí s kľúčovými ľuďmi vo vedení štátnych úradov, kam Smer alebo priamo Glváč dosadili svojich nominantov. „Glváč robil sluhu mafiánovi Kočnerovi na to, aby mu otváral dvere u kľúčových ľudí v štátnych orgánoch. Inak povedané, zabezpečoval mu protekciu u týchto ľudí,“ povedal Matovič s tým, že Glváč takisto vynášal informácie zo spisov a podával ich mafiánovi Kočnerovi. S Kočnerom sa Glváč bavil aj krátko po voľbách, a už dva dni po voľbách presne vymenoval zostavenie budúcej vládnej koalície.

„Komunikácia Kočnera s Glváčom je pohľad do skorumpovaného zákulisia skazeného podpredsedu parlamentu Martina Glváča, ktorý bez hanby predstúpil pred médiá, a povedal, že sa naposledy stretol s Kočnerom v roku 2012. V skutočnosti len z tejto jednej komunikácie je zrejmé, že sa stretávali viackrát aj potom, a máme v nej kvantum dôkazov, že Kočnerovi vyšiel v ústrety v každej jednej požiadavke,“ povedal Igor Matovič. „Spoločne manipulovali výberové konania, spoločne dohadovali, že človek, ktorý si zatváral oči nad podvodmi Ladislava Bašternáka, bude za odmenu povýšený,“ pokračoval.

„Táto komunikácia je pohľad do fungovania mafie, a je dôkazom, že podpredseda NR SR Martin Glváč je súčasťou organizovaného zločinu, pretože vedel o páchaní trestnej činnosti, kryl ju a vybavoval. Pevne verím, že 29. februára sa toto domino definitívne rozpadne,“ uzavrel Matovič.

Sudkyňa Maruniaková, ktorá pomohla Kočnerovi, utekala pred novinármi (VIDEO)

Pred osobitnú komisiu Súdnej rady sa dnes postavili štyria sudcovia, ktorí sa spomínajú v Kočnerovej Threeme. Prišla aj Zuzana Maruniaková, ktorá rozhodla v prospech Mariana Kočnera a prisúdila mu vyše osemmiliónovú zmenku proti televízii Markíza, bez toho, aby vôbec skúmala podpis Pavla Ruska. Maruniakovú celý čas riadila Jankovská.

Šíri sa deepfake video, v ktorom sa Čaputová mení na Harabina (VIDEO)

Tento týždeň bola prezidentka Zuzana Čaputová hosťom zábavnej relácie televízie JOJ Inkognito.

V súvislosti so štátnym smútkom mení RTVS vysielanie

RTVS počas štátneho smútku za obete stredajšej tragickej havárie autobusu, v piatok 15. novembra medzi 8:00 a 20:00, upraví televízne vysielanie.

Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea

Toto je jeho cesta. Odmalička miloval loptu a napokon sa dostal do špičkového talianskeho mužstva, vďaka ktorému vystúpil na vrchol. Marek Hamšík a jeho kniha Neapolská odysea. Vyznal sa v nej z nadštandardnej vernosti klubu. A hoci od februára 2019 je už hráčom čínskeho klubu Ta-lien I-fang, Neapol navždy zostane jeho láskou...

Európsky parlament ponúka stáže venované pamiatke Jána Kuciaka

Európsky parlament začal tento týždeň ponúkať stáže, ktoré sú venované pamiatke slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Prví Kuciakovi stážisti nastúpia do EP v marci 2020.

Súťaž Marketér roka 2019 pozná nominovaných

Združenie Ľudia z marketingu, ktoré zastupuje zadávateľov reklamy na Slovensku, vybralo zo všetkých nominácií 3 marketérov, z ktorých jeden získa ocenenie Marketér roka a bude reprezentovať Slovensko v súťaži GLOBAL MARKETER OF THE YEAR.

Denník Financial Times prvýkrát povedie šéfredaktorka

Britský denník Financial Times (FT) od januára prvýkrát za jeho viac ako 130 ročnú históriu pôsobenia povedie žena.

Výstredný komentátor ostal bez práce po tom, ako kritizoval prisťahovalcov (VIDEO)

Kanadský hokejový komentátor Don Cherry prišiel o prácu v televíznej a rozhlasovej spoločnosti SportsNet. Prepustila ho po tom, čo osemdesiatpäťročný excentrik v sobotňajšom dieli tradičnej relácie Coach 's Corner (Trénerov kútik) kritizoval prisťahovalcov, že v Deň spomienok, ktorý je v Kanade obdobou Dňa vojnových veteránov, nenosia kvet vlčieho maku, ktorý je celosvetovým symbolom pocty vojnovým hrdinom.

Analytici zmapovali internetové operácie ruskej vojenskej rozviedky

Ruská vojenská rozviedka známa pod skratkou GRU aktualizovala metódy zavedené v dobe studenej vojny a snaží sa ovplyvňovať verejnú mienku vo svete pomocou virtuálnych novinárov a fiktívnych mediálnych organizácií či výskumných ústavov. Jej internetové operácie sa zároveň líšia od postupov propagandistickej Agentúry pre výskum internetu (AII).

Nové O2 SMART Paušály majú už aj viaceré osobnosti. Vyskladali si ich po svojom (VIDEO)

O2 predstavilo 4. novembra nové revolučné O2 Paušály. Do nich pridalo okrem veľkých objemov dát aj vybrané služby prémiového obsahu ako je HBO GO, O2 TV, hudobnú streamovaciu službu Tidal s najväčšou databázou hudobných singlov, či predplatné denníkov SME a Denníka N, a to v cene paušálu podľa výberu zákazníka. Okrem tradičnej marketingovej kampane O2 pracuje aj so samostatnou online kampaňou.