SaS: Žiadame okamžité zastavenie a dôsledné preverenie tendra Nemocnice sv. Michala

04.11.2019 11:52 | Tlačové správy | TS SaS

Zatiaľ čo sa vládne strany nedokážu dohodnúť na očiste verejného života na Slovensku, „kamoši“ Mariana Kočnera pokračujú zrejme ďalej tak, ako boli zvyknutí. Najnovším príkladom je podozrivý tender, na ktorý poukázala Nadácia Zastavme korupciu. Vo svojom stanovisku to uviedla politická strana Sloboda a Solidarita (SaS).

„Je výsmechom všetkých ľudí, že v čase, keď sa špina z Kočnerovej Threemy začala vyplavovať na povrch, riaditeľ nemocnice Marian Križko, patriacej pod ministerstvo vnútra, uzatvoril podozrivý tender za takmer 230 tisíc eur. Podrobnosti tendra poukazujú na závažné podozrenia, že bol ušitý na mieru,“ tvrdí poslankyňa NR SR za SaS a tímlíderka strany pre zdravotníctvo Janka Cigániková.

Liberáli pripomínajú, že riaditeľ Marian Križko sa podľa Threeemy už v minulosti dohadoval s mafiánom Marianom Kočnerom o inom tendri, o ktorý mal väzobne stíhaný podnikateľ záujem. Strana SaS preto vyzýva na okamžité zastavenie a prešetrenie podozrivého tendra na čistiace a hygienické potreby, ktorý uzatvorila Nemocnica sv. Michala koncom októbra.

RTVS odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru (VIDEO)

Na stredu 27. mája je naplánovaný štart misie Demo-2 do vesmíru. Od roku 2011, čo bol ukončený program letu raketoplánov do vesmíru, je to prvýkrát čo poletí americká posádka do vesmíru z americkej pôdy na americkom zariadení, ale aj prvýkrát, čo ľudí do vesmíru dopraví súkromná spoločnosť.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.