SaS: Žiadame okamžité zastavenie a dôsledné preverenie tendra Nemocnice sv. Michala

Zatiaľ čo sa vládne strany nedokážu dohodnúť na očiste verejného života na Slovensku, „kamoši“ Mariana Kočnera pokračujú zrejme ďalej tak, ako boli zvyknutí. Najnovším príkladom je podozrivý tender, na ktorý poukázala Nadácia Zastavme korupciu. Vo svojom stanovisku to uviedla politická strana Sloboda a Solidarita (SaS).

 

„Je výsmechom všetkých ľudí, že v čase, keď sa špina z Kočnerovej Threemy začala vyplavovať na povrch, riaditeľ nemocnice Marian Križko, patriacej pod ministerstvo vnútra, uzatvoril podozrivý tender za takmer 230 tisíc eur. Podrobnosti tendra poukazujú na závažné podozrenia, že bol ušitý na mieru,“ tvrdí poslankyňa NR SR za SaS a tímlíderka strany pre zdravotníctvo Janka Cigániková.

Liberáli pripomínajú, že riaditeľ Marian Križko sa podľa Threeemy už v minulosti dohadoval s mafiánom Marianom Kočnerom o inom tendri, o ktorý mal väzobne stíhaný podnikateľ záujem. Strana SaS preto vyzýva na okamžité zastavenie a prešetrenie podozrivého tendra na čistiace a hygienické potreby, ktorý uzatvorila Nemocnica sv. Michala koncom októbra.