Revolúcia neskončila, revolúcia trvá. Ján Budaj a Igor Matovič pozývajú ľudí na podujatie VEREJNOSŤ ZA SPRAVODLIVOSŤ

14.11.2019 14:32 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Tribún Nežnej revolúcie Ján Budaj spolu s predsedom hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igorom Matovičom dnes pozvali verejnosť a predstaviteľov demokratickej opozície na spomienkové podujatie VEREJNOSŤ ZA SPRAVODLIVOSŤ, ktoré sa uskutoční pri príležitosti 30. výročia 17. novembra 1989 na Námesti SNP v Bratislave.

V rámci podujatia sa v sobotu 16. novembra medzi 14 – 16 hod. na Námestí SNP uskutoční ukážka autentických dobových policajných áut a policajnej techniky, ktorá zasahovala počas demonštrácií v Novembri 89. V nedeľu 17. novembra čaká na účastníkov podujatia na rovnakom mieste od 16:00 hod. jedinečné vystúpenie kapely Tublatanka. S príhovormi vystúpia tribúni Nežnej revolúcie, a takisto zástupcovia všetkých strán demokratickej opozície, z ktorých už väčšina potvrdila účasť.

Ako uviedla jedna z hlavných osobností a tribún Novembra 89 Ján Budaj, Námestie SNP v Bratislave pripomína okamihy, kedy spoločnosť verila, že o 30 rokov budeme oveľa ďalej. „Žiaľ, otázka spravodlivosti sa nepohla z miesta. Práve preto sa zhromaždenie, na ktoré pozývame volá VEREJNOSŤ ZA SPRAVODLIVOSŤ. Hlavnými požiadavkami hnutia VPN totiž bolo, aby sa súdilo férovo, aby prokurátori boli nezávislí, aby štátne inštitúcie neboli plné straníkov. Pripomíname to znovu a pozývame ľudí, ako aj predstaviteľov politických síl, aby prišli a spolu s nami sa zasadili o spravodlivosť,“ uviedol Ján Budaj a dodal: „Revolúcia neskončila, revolúcia trvá v každom, kto chce mať zo Slovenska slušný a spravodlivý štát.“

Aj podľa predsedu hnutia OĽANO Igora Matoviča revolúcia stále trvá. „Trvá však iba v každom z nás, ktorí si pamätáme, za čo sme vtedy bojovali, a v mraze štrngali kľúčmi na námestiach,“uviedol Igor Matovič, ktorý vyjadril radosť nad tým, že v nedeľu bude na Námestí SNP opäť prítomný Ján Budaj, ktorý v novembri 1989 dodával ľuďom odvahu. „Som taktiež rád, že tu s nami bude aj kapela Tublatanka, ktorá v novembri 1989 požičala tribúnom revolúcie kľúčovú aparatúru, a to aj napriek tomu, že im hrozili perzekúcie a prenasledovanie,“ vyjadril sa Matovič s tým, že práve preto teraz na pódium pozývajú kapelu Tublatanka.

„Pozývame všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí cítia spolu s nami, že revolúcia neskončila a stále trvá. Stále máme o čo bojovať – o slobodu, pravdu a spravodlivosť. Budeme veľmi radi ak ľudia prídu a spoločne si dôstojne pripomenieme November 89,“uzavrel Igor Matovič.

Zomrel herec René Auberjonois zo seriálu MASH (VIDEO)

Vo veku 79 rokov v nedeľu zomrel americký herec René Auberjonois, ktorý sa preslávil najmä rolou Otca Mulcahyho vo filme MASH. Auberjonois skonal vo svojom dome v Los Angeles na rakovinu pľúc, povedal agentúre AP jeho syn Rémy-Luc Auberjonois.

Duel Kisku a Pellegriniho priniesol Markíze rekord roka (VIDEO)

Nedeľná diskusná relácia s bývalým prezidentom a premiérom priniesla Markíze rekordné čísla.

Za potraviny míňame milióny eur mesačne, tony jedla končia v koši

Kým viac ako desatina ľudí vo svete hladuje, v Európskej únii končí v koši okolo 89 miliónov ton potravín ročne. Zjednodušene povedané, každý z nás vyhodí štyri jedlá týždenne, a to napriek tomu, že za ne utrácame značnú časť príjmu. Jednou z príčin tohto stavu je nadmerné nakupovanie potravín, ktoré nestíhame zjesť, čo sa deje aj teraz, pred sviatkami.

Európske filmové ceny sú rozdané. Najviac ocenení získala Favoritka (VIDEO)

Odovzdávanie tohtoročných Európskych filmových cien (EFA) ovládla britsko-írska dráma Favoritka režírovaná Grékom Jorgosom Lanthimosom. Európska filmová akadémia ho vyhlásila za európsky film roka 2019 a za najlepšiu komédiu, ocenila aj prácu Lanthimosa a britskej herečky Olivie Colmanovej, ktorá stvárnila jednu z hlavných rolí.

Tragédia Prešov: Bezpečnostná kamera zachytila moment výbuchu (VIDEO)

Video z bezpečnostnej kamery zachytilo moment výbuchu 12-poschodovej bytovky v piatok o 12:13.

4ka podporí zbierku na pomoc obetiam výbuchu v Prešove. Znásobí dary o polovicu

Mobilný operátor 4ka sa rozhodol podporiť výzvu na pomoc obetiam výbuchu plynu v Prešove, pri ktorom zahynulo sedem ľudí a množstvo ďalších ostalo bez strechy nad hlavou. Sumu, ktorá sa vyzbiera cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk znásobí.

Tragédia v Prešove: Polícia na facebooku oznámila ďalších 6 obetí, neskôr to zmenila (FOTO)

Polícia v sobotu ráno oznámila, že v 12-poschodovom bytovom dome, ktorý v piatok zasiahol výbuch plynu, našli ďalšie obete.

Ako na online platby: pozrite si tipy a triky od 4ky

Digitálnym platbám sa dnes už nedá nijako vyhnúť. Online platíme letenky na letnú dovolenku, mesiace zábavy so službami Netflix a Spotify alebo darčeky pod stromček.

Pozor na falošné zbierky pre pomoc obetiam, oficiálne číslo účtu je toto

Mesto Prešov a Polícia SR upozorňujú na falošné zbierky pre pomoc obetiam tragédie.

RTVS chystá mimoriadne správy (VIDEO)

V súvislosti s tragédiou v Prešove, keď pri výbuchu plynu zachvátil 12-poschodový panelák požiar, pripravuje RTVS na sobotu mimoriadne správy.