Revolúcia neskončila, revolúcia trvá. Ján Budaj a Igor Matovič pozývajú ľudí na podujatie VEREJNOSŤ ZA SPRAVODLIVOSŤ

14.11.2019 14:32 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Tribún Nežnej revolúcie Ján Budaj spolu s predsedom hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igorom Matovičom dnes pozvali verejnosť a predstaviteľov demokratickej opozície na spomienkové podujatie VEREJNOSŤ ZA SPRAVODLIVOSŤ, ktoré sa uskutoční pri príležitosti 30. výročia 17. novembra 1989 na Námesti SNP v Bratislave.

V rámci podujatia sa v sobotu 16. novembra medzi 14 – 16 hod. na Námestí SNP uskutoční ukážka autentických dobových policajných áut a policajnej techniky, ktorá zasahovala počas demonštrácií v Novembri 89. V nedeľu 17. novembra čaká na účastníkov podujatia na rovnakom mieste od 16:00 hod. jedinečné vystúpenie kapely Tublatanka. S príhovormi vystúpia tribúni Nežnej revolúcie, a takisto zástupcovia všetkých strán demokratickej opozície, z ktorých už väčšina potvrdila účasť.

Ako uviedla jedna z hlavných osobností a tribún Novembra 89 Ján Budaj, Námestie SNP v Bratislave pripomína okamihy, kedy spoločnosť verila, že o 30 rokov budeme oveľa ďalej. „Žiaľ, otázka spravodlivosti sa nepohla z miesta. Práve preto sa zhromaždenie, na ktoré pozývame volá VEREJNOSŤ ZA SPRAVODLIVOSŤ. Hlavnými požiadavkami hnutia VPN totiž bolo, aby sa súdilo férovo, aby prokurátori boli nezávislí, aby štátne inštitúcie neboli plné straníkov. Pripomíname to znovu a pozývame ľudí, ako aj predstaviteľov politických síl, aby prišli a spolu s nami sa zasadili o spravodlivosť,“ uviedol Ján Budaj a dodal: „Revolúcia neskončila, revolúcia trvá v každom, kto chce mať zo Slovenska slušný a spravodlivý štát.“

Aj podľa predsedu hnutia OĽANO Igora Matoviča revolúcia stále trvá. „Trvá však iba v každom z nás, ktorí si pamätáme, za čo sme vtedy bojovali, a v mraze štrngali kľúčmi na námestiach,“uviedol Igor Matovič, ktorý vyjadril radosť nad tým, že v nedeľu bude na Námestí SNP opäť prítomný Ján Budaj, ktorý v novembri 1989 dodával ľuďom odvahu. „Som taktiež rád, že tu s nami bude aj kapela Tublatanka, ktorá v novembri 1989 požičala tribúnom revolúcie kľúčovú aparatúru, a to aj napriek tomu, že im hrozili perzekúcie a prenasledovanie,“ vyjadril sa Matovič s tým, že práve preto teraz na pódium pozývajú kapelu Tublatanka.

„Pozývame všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí cítia spolu s nami, že revolúcia neskončila a stále trvá. Stále máme o čo bojovať – o slobodu, pravdu a spravodlivosť. Budeme veľmi radi ak ľudia prídu a spoločne si dôstojne pripomenieme November 89,“uzavrel Igor Matovič.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.

Redakcia vysvetľuje faux pas titulky, na ktorej k herečke po chemoterapii bez vlasov pribalili šampón na husté vlasy (FOTO)

Dosah, aký mala marketingová akcia lifestylového časopisu Story a kozmetickej spoločnosti Schwarzkopf, určite nechce zažiť žiadna spoločnosť.

Súd v kauze vraždy Kuciaka povedal, že Threema je zákonná

Dnes v stredu pokračuje súdne pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na programe sú výpovede obžalovaných a členov komanda, ktoré sledovalo pre Kočnera novinárov - Peter Tóth, Štefan Mlynarčík a Miroslav Kriak..

Skylink zvyšuje ceny niektorých služieb

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group od 1. 3. 2020 mení cenník.

Nové paušály SLOBODA+ s dátami skutočne na celom Slovensku

Mobilný operátor 4ka odteraz bude ešte výhodnejší a jednoduchší. Natrvalo ruší rozdielne objemy dát v rôznych sieťach, vďaka čomu bude jeho ponuka rovnako výhodná pre tých, ktorí sa pohybujú v jej pokrytí, alebo v pokrytí jej obchodného partnera. Toto skvalitnenie ponuky prinesie väčší komfort zákazníkom a paradoxne, bude znamenať aj úsporu v ich peňaženkách.

Stovky osobností podpísali výzvu proti zneužívaniu kresťanstvských hodnôt Harabinom či kotlebovcami

Viaceré kresťanské organizácie a osobnosti podpísali v týchto dňoch otvorenú výzvu proti spôsobom kampane politických strán, hlavne ĽSNS a strany Vlasť Štefana Harabina, ktoré zneužívajú kresťanské hodnoty na šírenie dezinformácií, nenávisti a strachu. Pod iniciatívou Kresťania proti nenávisti je takmer 700 podpisov.

V predvolebnom dueli sa proti sebe posadia aj dvaja bratranci (VIDEO)

Televízia TA3 chystá pred parlamentnými voľbami sériu televíznych debát.

Vydavateľstvo Pravdy oznámilo meno šéfredaktora

Pred pol rokom odišla z vedenia Pravdy dlhoročná šéfredaktorka Nora Slišková. Od 1. júla bol poverený vedením Jakub Prokeš.

Je tu rok 2020. Na čo všetko sa môžu tešiť hráči počítačových hier?

Rok 2020 bude veľký. Vývojárske štúdiá už dokončujú práce na viacerých veľkých projektoch, ktoré nepochybne potešia každého, kto má doma PC, Xbox alebo PlayStation. Na množstvo ťahákov sa navyše môžeme tešiť už v prvej polovici roka!