SaS: Sme šokovaní tým, ako funguje generálna prokuratúra

18.11.2019 18:04 | Tlačové správy | TS SaS

Z informáciami, že Marianovi Kočnerovi bolo bývalým generálnym prokurátorom dovolené falšovať oficiálne listy švajčiarskych orgánov Generálnej prokuratúre, ktoré potvrdzovali, že Juraj Široký je majiteľom bankových účtov, na ktoré boli zo Slovenska zaslané pochybne nadobudnuté prostriedky, je strana Sloboda a Solidarita (SaS) šokovaná.

„Pre nás je však ešte väčším šokom to, že vtedajší generálny prokurátor Dobroslav Trnka nie je vyšetrovaný vo väzbe tak, aby predmet jeho vyšetrovania nemohol byť ovplyvňovaný. Po tom, čo časť kompromitujúcej komunikácie Kočnera s vysokopostavenými prokurátormi ukázala systémové zlyhania vo vedení Generálnej prokuratúry a Úradu Špeciálnej prokuratúry, sa musíme pýtať, o čo sa tu ide a či opäť nejde o akože pochybenie za účelom krytia oligarchov, ktorým prokuratúra slúži,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Strana SaS navyše žiada odpovede na otázky, či prokuratúra preveruje obsah spisov, ktorých sa týkajú informácie o falšovaní oficiálnych listov za účelom ochrany oligarchov pred trestným stíhaním a či preveruje prokuratúra ľudí, ktorí o takom falšovaní museli mať vedomosť. „Sú títo ľudia stále v postavení, kedy sú vydierateľní alebo kedy naďalej slúžia štátnej mafii?“ pýta sa Alojz Baránik.

Chcete zbohatnúť? Musíte si opakovať: Mám na to!

Mnohých z nás v súčasnosti trápi finančná neistota a to bez ohľadu na sumu, aká sa nám mesačne pripisuje na účet. Máme pocit, akoby na nás svet kričal: „Nemáš dosť peňazí.“

Zomrel syn spisovateľa Tolkiena, ktorý sa staral o otcov odkaz

Vo veku 95 rokov zomrel Christopher Tolkien, ktorý sa posledných niekoľko desiatok rokov venoval literárnemu odkazu svojho otca J. R. R. Tolkiena.

Mobilná aplikácia dokáže rozpoznávať huby a mapovať ich

Študent Fakulty aplikovaných vied Západočeskej univerzity (ZČU) Lukáš Picek sa podieľal na vývoji mobilnej aplikácie Svampeatlas, ktorá vie rozpoznávať huby, mapovať ich a zdieľať súradnice s ostatnými užívateľmi. Aplikácia je výstupom rovnomenného projektu s dánskymi kolegami z kodanskej univerzity, dokáže rozpoznať 1400 druhov húb.

Študenti lekárskych fakúlt posielajú Ficovi otvorený list (VIDEO)

Študenti lekárskych fakúlt zverejnili vyhlásenie, v ktorom reagujú na prejav predsedu Smeru Roberta Fica na dnešnej programovej konferencii strany.

Negatívnych článkov o Meghan je viac než pozitívnych (VIDEO)

O manželke britského princa Harryho Meghan vychádzalo dvakrát viac negatívnych článkov než pozitívnych.

Producentka Bonda vylúčila špekulácie, že agentom 007 bude žena (VIDEO)

Budúcim Jamesom Bondom bude opäť muž, a nie žena. Potvrdila to v rozhovore s magazínom Variety filmová producentka Barbara Broccoliová, ktorá stojí aj za najnovšou bondovkou, v ktorej hlavnú úlohu stvárnil opäť Daniel Craig.

Na twitteri bolo možné zacieliť reklamy na nenávistné skupiny

Sociálna sieť Twitter umožňovala cieliť reklamy na používateľov aj podľa kľúčových slov ako "neonacista", "zástancovia belošskej nadradenosti" či "islamofob". Ukázal to nedávny experiment spravodajskej spoločnosti BBC, ktorej sa podarilo opakovane spustiť platené oznámenia s problematicky definovanou cieľovou skupinou. Platforma sa po upozornení redakcie ospravedlnila a uviedla, že problém odstránila.

Šéf maltskej polície rezignoval kvôli kauze zavraždenej novinárky

Veliteľ maltskej polícii Lawrence Cutajar v piatok podal demisiu v súvislosti s prípadom zavraždenia novinárky Daphne Caruanaovej Galiziovej v roku 2017.

Admin stránky Harabina sa chválil spoluprácou s veľkými firmami, ktoré o ňom ani netušia

Chyba Facebooku odhalila nielen adminov mnohých stránok, ale aj pochybné praktiky jednej agentúry.

Salvador Dalí. Kniha o tajomstvách jeho života

Tajný život Salvadora Dalího vyšla v roku 1942 vo francúzštine, potom ju preložili do angličtiny. Dalí knihu napísal tak ako maľoval – veľmi podrobne, metodicky vrstvil slová jedno na druhé, tretie vedľa štvrtého. Je to kniha plná fantázie, humoru, narcistických i sadistických priznaní.