SaS: Vyzývame k dôsledným krokom na ochranu žien a dôkladné vyšetrenie brutálnej vraždy Violy

21.11.2019 16:50 | Tlačové správy | TS SaS

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je podobne ako verejnosť hlboko šokovaná brutálnou vraždou mladej ženy v Bratislave - učiteľky angličtiny Violy Macákovej.

„Vyjadrujeme hlbokú sústrasť rodine a vyzývame ministerku vnútra Denisu Sakovú, aby osobne dohliadla na vyšetrenie tohto brutálneho zločinu. Veríme, že vedenie hlavného mesta v spolupráci s policajnými zložkami robí všetko pre to, aby sa Bratislavčania a návštevníci mesta cítili po tak ohavnom zločine bezpečne,“ uviedla europoslankyňa za SaS a predsedníčka Výboru EP pre zamestnanosť a sociálne veci Lucia Ďuriš Nicholsonová.

„Nedá nám v tejto súvislosti nespomenúť skutočnosť, že Slovensko v marci tohto roku odmietlo ratifikovať Istanbulský dohovor, ktorého cieľom je zabrániť, stíhať a odstrániť všetky formy násilia páchaného na ženách. SaS bola od začiatku za prijatie tohto dokumentu, ktorý má nielen symbolický význam, ale tiež poskytuje štátom priestor na medzinárodnej úrovni na diskusiu, ako čo najefektívnejšie naplniť jeho ciele,“ povedal podpredseda NR SR za SaS Martin Klus.

Tým, že táto vláda svojho času odmietla ratifikovať Istanbulský dohovor z dôvodov cynických politických hier, len podľa SaS dokazuje, že neberie násilie na ženách dostatočne vážne. „Je to tragické, smutné a zároveň nehorázne,“ uzavreli liberáli.

Keď mafia čulo spolupracuje so štátnymi orgánmi...

„Nejaký prokurátor sa s nejakým fízlom a s nejakým sudcom dohodnú, že jej byt proste počká. Teba noviny už raz osrali, a veľmi rýchlo. S tebou nebude žiadna extra námaha, stačí z teba urobiť kokota. A to si na dobrej ceste.“

Angelina Jolie pripravuje v BBC reláciu aj o manipuláciách (VIDEO)

Britská vysielacia spoločnosť BBC pripravuje v spolupráci s americkou herečkou Angelinou Jolie reláciu, ktorý má pomôcť dospievajúcim deťom s orientáciou vo svetovom dianí a s rozlišovaním dôveryhodných informácií od manipulácií.

Ceny Trilobit sú rozdané, ocenenia získali aj tvorcovia zo Slovenska

Český filmový a televizní svaz FITES udělil Hlavní cenu Trilobit 2020 hercům Jiřímu Schmitzerovi a Ladislavu Mrkvičkovi za jejich role ve filmu Staříci.

Markíza bude mať špeciálne Na telo so Zuzanou Čaputovou (VIDEO)

Televízia Markíza v nedeľu o 13:00 odvysiela v relácii Na telo rozhovor s prezidentkou Zuzanu Čaputovou.

Registrácia na Digital PIE 2020 je spustená, známe je už aj zloženie poroty

Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) a organizátor RULEZZ konferencií – TheMarketers.biz tento týždeň spustili 4. ročník súťaže v digitálnom marketingu na Slovensku - Digital PIE 2020. Aj v tomto roku je partnerom združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia, ktoré odovzdá špeciálne ocenenie DIGITAL MEDIA SOLUTION.

Časopis Vatikánu: Za poklesom počtu mníšok je aj zneužívanie

Vatikánsky dámsky časopis pripísal dramatický pokles počtu rádových sestier na svete veľmi náročným pracovným podmienkam, sexuálnemu zneužívaniu a zneužívaniu moci zo strany ich nadriadených a duchovných.

Súťaž PROKOP pozná víťazov (FOTO)

Vo štvrtok večer počas slávnostného večera v Bratislave boli vyhlásení víťazi súťaže o najlepší PR projekt za minulý rok PROKOP 2019.

RTVS má novú diskusnú reláciu (VIDEO)

RTVS prinesie novú diskusnú reláciu s názvom Do kríža, ktorú bude vysielať na Dvojke každú stredu o 22:25.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.