SaS: Vyzývame k dôsledným krokom na ochranu žien a dôkladné vyšetrenie brutálnej vraždy Violy

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je podobne ako verejnosť hlboko šokovaná brutálnou vraždou mladej ženy v Bratislave - učiteľky angličtiny Violy Macákovej.

 

„Vyjadrujeme hlbokú sústrasť rodine a vyzývame ministerku vnútra Denisu Sakovú, aby osobne dohliadla na vyšetrenie tohto brutálneho zločinu. Veríme, že vedenie hlavného mesta v spolupráci s policajnými zložkami robí všetko pre to, aby sa Bratislavčania a návštevníci mesta cítili po tak ohavnom zločine bezpečne,“ uviedla europoslankyňa za SaS a predsedníčka Výboru EP pre zamestnanosť a sociálne veci Lucia Ďuriš Nicholsonová.

„Nedá nám v tejto súvislosti nespomenúť skutočnosť, že Slovensko v marci tohto roku odmietlo ratifikovať Istanbulský dohovor, ktorého cieľom je zabrániť, stíhať a odstrániť všetky formy násilia páchaného na ženách. SaS bola od začiatku za prijatie tohto dokumentu, ktorý má nielen symbolický význam, ale tiež poskytuje štátom priestor na medzinárodnej úrovni na diskusiu, ako čo najefektívnejšie naplniť jeho ciele,“ povedal podpredseda NR SR za SaS Martin Klus.

Tým, že táto vláda svojho času odmietla ratifikovať Istanbulský dohovor z dôvodov cynických politických hier, len podľa SaS dokazuje, že neberie násilie na ženách dostatočne vážne. „Je to tragické, smutné a zároveň nehorázne,“ uzavreli liberáli.