SaS: Vyzývame k dôsledným krokom na ochranu žien a dôkladné vyšetrenie brutálnej vraždy Violy

21.11.2019 16:50 | Tlačové správy | TS SaS

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je podobne ako verejnosť hlboko šokovaná brutálnou vraždou mladej ženy v Bratislave - učiteľky angličtiny Violy Macákovej.

„Vyjadrujeme hlbokú sústrasť rodine a vyzývame ministerku vnútra Denisu Sakovú, aby osobne dohliadla na vyšetrenie tohto brutálneho zločinu. Veríme, že vedenie hlavného mesta v spolupráci s policajnými zložkami robí všetko pre to, aby sa Bratislavčania a návštevníci mesta cítili po tak ohavnom zločine bezpečne,“ uviedla europoslankyňa za SaS a predsedníčka Výboru EP pre zamestnanosť a sociálne veci Lucia Ďuriš Nicholsonová.

„Nedá nám v tejto súvislosti nespomenúť skutočnosť, že Slovensko v marci tohto roku odmietlo ratifikovať Istanbulský dohovor, ktorého cieľom je zabrániť, stíhať a odstrániť všetky formy násilia páchaného na ženách. SaS bola od začiatku za prijatie tohto dokumentu, ktorý má nielen symbolický význam, ale tiež poskytuje štátom priestor na medzinárodnej úrovni na diskusiu, ako čo najefektívnejšie naplniť jeho ciele,“ povedal podpredseda NR SR za SaS Martin Klus.

Tým, že táto vláda svojho času odmietla ratifikovať Istanbulský dohovor z dôvodov cynických politických hier, len podľa SaS dokazuje, že neberie násilie na ženách dostatočne vážne. „Je to tragické, smutné a zároveň nehorázne,“ uzavreli liberáli.

Hlasovenie o Globálnom Marketérovi Roka bolo spustené

Svetová federácia zadávateľov reklamy (WFA), ktorej členom je za Slovensko Slovenské združenie pre značkové výrobky, predstavila nominácie na cenu Global Marketer of the Year.

Kirgizský súd zmrazil účty médiám, prezident to kritizuje

Súd v stredoázijskom Kirgizsku nechal zmraziť bankové účty niekoľkých médií vrátane pobočky Rádia Slobodná Európa, ktorá zverejnila správy o korupcii na colniciach.

Vyšetrovateľ NAKA obvinil Martina Daňa a Rudolfa Vaskyho

Po piatkovom zadržaní Martina Daňa a Rudolfa Vaskyho spracoval vyšetrovateľ podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby.

Klienti 365.bank a Poštovej banky si budú môcť vyberať z bankomatov aj bezkontaktne

365.bank spolu s Poštovou bankou od dnešného dňa spúšťajú bezkontaktné transakcie v celej sieti 187 bankomatov.

Od statusov Ľuboša Blahu sa dištancuje aj Akadémia Policajného zboru

Akadémia Policajného zboru v Bratislave sa vo vyhlásení dištancuje od nenávistných statusov poslanca Ľuboša Blahu, ktorý je vedený na akadémii ako vyučujúci.

Čo predchádzalo vojne, v ktorej zahynuli milióny ľudí?

Zneli mierové zvony a Európa ich počúvala s nádejou. Zdalo sa, že svetová vojna, vražedný konflikt veľmocí, je navždy zažehnaný. Vďaka bezpríkladnému priemyselnému rozvoju silneli vo všetkých krajinách myšlienky socializmu, ktorého prvoradým cieľom bolo ukončenie nepriateľstva medzi národmi.

Pozor na podvodné ponuky smartfónov na akoby serióznych stránkach médií

Spoločnosť Samsung varuje pred podvodnými ponukami na internete.

Ukrajinská polícia zadržala podozrivých z vraždy novinára, ktorého ubili na smrť

Ukrajinská polícia zadržala a obvinila podozrivých z vraždy novinára Pavla Seremeta. Toho pred tromi rokmi zabil v centre Kyjeva výbuch bomby nastraženej v aute. Zadržanie podozrivých dnes oznámil minister vnútra Arsen Avakov.
Seremet v minulosti pracoval ako novinár aj v Bielorusku a v Rusku.

Greta Thunbergová sa stala osobnosťou roka časopisu Time (VIDEO)

Osobnosťou roka, ktorú každoročne vyberá časopis Time, sa tento rok stala švédska ekologická aktivistka Greta Thunbergová. Informoval o tom tento americký týždenník.

Podpredseda OKS podal na Blahu trestné oznámenie za fotku na facebooku

Podpredseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS) Juraj Petrovič podal trestné oznámenie na poslanca Smeru Ľuboša Blahu za status s fotkou Roboerta Fica, na ktorej drží Blaha v ruke hviezdu s kosákom a kladivom, ktorú dostal k 40tke od Fica.