Vláda mafie ukončuje svoje parlamentné pôsobenie pošliapaním základných práv opozície

26.11.2019 17:04 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Vláda, ktorá môže byť právom najviac spájaná s mafiou v celej histórii SR, potrebuje ukončiť svoje parlamentné pôsobenie tým, že pošliape základné právo opozície – zakáže prerokovanie opozičných návrhov zákonov. Poslanci vládnej koalície sa očividne zľakli verejnej diskusie o našich návrhoch, ktoré by výrazne zlepšili život občanom Slovenska.

Predkladanie návrhov zákonov na zlepšenie Slovenska k lepšiemu je naše základné ústavné právo. Je to naša úloha, za ktorú sme platení. Dnes však jedným hlasovaním na návrh predsedu Smeru, poslanca Roberta Fica, ktorý na Slovensku spôsobil marazmus, nám poslanci vládnej koalície zobrali toto základné právo. Tento útok na naše základné práva je bezprecedentný.

Robert Fico zároveň dnes pri zdôvodnení svojho návrhu vyradiť opozičné návrhy zákonov z rokovania NR SR dvakrát klamal. Prvýkrát klamal, keď povedal, že navrhuje presunúť naše návrhy na ďalšiu schôdzu, hoci veľmi dobre vedel, že ďalšia schôdza neexistuje. Druhýkrát klamal, keď hovoril, že parlament potrebuje dostatok času na prerokovanie zákona o štátnom rozpočte. Je to obludné klamstvo, pretože čas na prerokovanie tohto zákona bol presne vymedzený na piatok od 9:00 hod. až dovtedy, kým sa neprerokuje. Je to neuveriteľná hanba a pošliapanie našich základných práv.

Igor Matovič, predseda hnutia OĽANO

V 6O-tke miest po celom Slovensku si ľudia pripomenú vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (VIDEO)

V približne šesťdesiatich miestach na Slovensku, ale aj v ČR, sa dnes popoludní uskutočnia zhromaždenia pri príležitosti druhého výročia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.

Predvolebný prieskum, ktorý si objednali ľudia, sa šíri správami

Hoci najdôležitejšie obdobie z pohľadu rozhodovania voličov je obdobie 1-2 týždne pred voľbami, parlament schválil zákon, ktorým zakázal zverejňovanie prieskumov volebných preferencií 50 dní pred voľbami a občanom tým obmedzil ich právo na prístup k informáciám.

Podvodná stránka zneužíva Aktuality.sk, Slovenskú sporiteľňu a meno známeho podnikateľa

Na facebooku sa šíri ďalšia varianta podvodu s predajom kryptomeny.

Kaufland bude mať nového generálneho riaditeľa

Vo vedení slovenského Kauflandu sú zmeny.

Vo Francúzsku vyjde kniha o miliardárovi Křetínskom

Ve Francii 12. března vyjde kniha o českém miliardáři Danielu Křetínském, který v této zemi investuje do médií a energetiky a jehož vstup do tradičního francouzského deníku Le Monde a dalších médií vyvolal polemiku.

Sigmund Freud vysvetľuje Leonarda da Vinci a prečo sa jeho Mona Lisa tak záhadne usmieva

Zamysleli ste sa napríklad nad príslovečnou pomalosťou, s akou pracoval geniálny Leonardo da Vinci? Slávnu Poslednú večeru v milánskom kláštore Santa Maria delle Grazie maľoval po veľmi dôkladných prípravných štúdiách tri roky!

Prečo seriál Jenny vyvoláva emócie už pred štartom a o čom bude? (VIDEO)

Televízia JOJ prináša na obrazovku neobvyklý seriál.

Hviezda Slovenskej sporiteľne mieri do SuperStar (VIDEO)

Slovenská sporiteľňa spúšťa novú kampaň. Jej súčasťou bude účasť jej najnovšieho maskota „hviezdy“ na SuperStar, kde bude Slovenská sporiteľňa po prvýkrát reklamným partnerom súťaže.

Slovak Telekom v roku 2019: viac ako 100 tisíc nových domácnosti s optikou, rast mobilnej dátovej spotreby, zrýchľovanie internetu i stúpajúce počty zákazníkov

V roku 2019 pokračoval Slovak Telekom vo výrazných investíciách do trhu, ktoré potvrdzujú misiu spoločnosti pripojiť čo najviac zákazníkov do internetu a ponúknuť im ešte lepšie služby i zákaznícku skúsenosť. Súčasná ambícia Telekomu je rozdátovať Slovensko a zákazníkov, k čomu pomohlo na pevných sieťach jesenné zrýchľovanie VDSL a optických sietí, na mobilnej sieti počas leta i na konci roka iniciatíva s poskytovaním extra balíkov dát. Zároveň k nej prispel aj plošný prechod z paušálov Happy na ÁNO, ktorý tiež doručil viac dát pre zákazníkov aj počas viazanosti. Špičkovú kvalitu sietí opäť potvrdil aj Best in Test certifikát od spoločnosti umlaut, už siedmy raz za päť rokov. Navyše siete Slovak Telekomu patria za minulý rok do TOP10 sietí na celom svete.

Šéfredaktorka Plus 7 dní dala výpoveď. Problémom bola citlivá otázka premiérovi a zásah zhora

Plus 7 dní po niekoľkých mesiacoch opäť nemá šéfredaktora.