Vláda mafie ukončuje svoje parlamentné pôsobenie pošliapaním základných práv opozície

26.11.2019 17:04 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Vláda, ktorá môže byť právom najviac spájaná s mafiou v celej histórii SR, potrebuje ukončiť svoje parlamentné pôsobenie tým, že pošliape základné právo opozície – zakáže prerokovanie opozičných návrhov zákonov. Poslanci vládnej koalície sa očividne zľakli verejnej diskusie o našich návrhoch, ktoré by výrazne zlepšili život občanom Slovenska.

Predkladanie návrhov zákonov na zlepšenie Slovenska k lepšiemu je naše základné ústavné právo. Je to naša úloha, za ktorú sme platení. Dnes však jedným hlasovaním na návrh predsedu Smeru, poslanca Roberta Fica, ktorý na Slovensku spôsobil marazmus, nám poslanci vládnej koalície zobrali toto základné právo. Tento útok na naše základné práva je bezprecedentný.

Robert Fico zároveň dnes pri zdôvodnení svojho návrhu vyradiť opozičné návrhy zákonov z rokovania NR SR dvakrát klamal. Prvýkrát klamal, keď povedal, že navrhuje presunúť naše návrhy na ďalšiu schôdzu, hoci veľmi dobre vedel, že ďalšia schôdza neexistuje. Druhýkrát klamal, keď hovoril, že parlament potrebuje dostatok času na prerokovanie zákona o štátnom rozpočte. Je to obludné klamstvo, pretože čas na prerokovanie tohto zákona bol presne vymedzený na piatok od 9:00 hod. až dovtedy, kým sa neprerokuje. Je to neuveriteľná hanba a pošliapanie našich základných práv.

Igor Matovič, predseda hnutia OĽANO

V Turecku vyšetrujú podozrivé úmrtie novinára českého pôvodu

Turecká polícia vyšetruje úmrtie amerického novinára a filmára Andreho Vltcheka (57), ktorý zomrel v utorok ráno v Turecku počas cesty autom do Istanbulu.

Členka vedenia časopisu Charlie Hebdo musela kvôli hrozbám opustiť domov

Členka vedenia francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo musela minulý týždeň opustiť svoj domov kvôli vyhrážkam, ktoré polícia považovala za závažné.

Michal Havran už nie je obvinený za článok: Pošlite Kuffu do cirkusu

Publicista Michal Havran už nie je obvinený za článok s názvom Pošlite Kuffu do cirkusu, ktorý vyšiel v júni 2018 v denníku SME. Trestné oznámenie podala advokátska kancelária Jána Čarnogurského mladšieho.

Vydavateľ Respektu sľúbil novému nezávislému maďarskému webu 200.000 eur

České vydavateľstvo Economia sľúbilo vznikajúcemu nezávislému maďarskému spravodajskému webu Telex.hu dar vo výške 200.000 eur. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Boris Kollár: Haščák mi dal veľmi peknú prednášku (VIDEO)

Predseda Sme rodina Boris Kollár dnes zvolal tlačovú besedu, kde sa vyjadroval k piatkovému stretnutiu so spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom.

Televízne ceny Emmy sú rozdané. Medzi víťazmi je Watchmen či Succession (VIDEO)

Tohtoročný 72. ročník amerických televíznych cien Emmy, ktorý sa kvôli pandémiu COVID-19 uskutočnil bez osobnej účasti divákov aj bez červeného koberca, ovládol americký seriál Watchmen (Strážcovia) s 11 výhrami, vrátane ceny za najlepšiu minisériu.

Zomrel autor knižnej predlohy Forresta Gumpa, bol aj novinárom (FOTO)

Vo veku 77 rokov zomrel americký spisovateľ Winston Groom, autor knižnej predlohy oceňovaného filmu Forrest Gump.

365.bank si odnáša Zlatý klinec za svoje „Reklamy z obývačky“ (VIDEO)

Jarná kampaň 365 banky, v ktorej využila nový marketingový prístup, tzv. „crowdvertising“, a vyzvala ľudí, aby jej natočili spoty z pohodlia svojej obývačky, zabodovala.

Spolužitie majority s rómskou menšinou bude v Rádiu Slovensko pravidelnou témou relácie Kontakty

Rádio Slovensko sa od pondelka 21. septembra v publicistickej relácii Kontakty bude v dvojtýždňovej periodicite venovať otázkam života rómskej národnostnej menšiny.

Trump v USA zablokuje TikTok a WeChat

Administratíva prezidenta Donalda Trumpa od nedele v Spojených štátoch zablokuje možnosť sťahovať aplikácie TikTok a WeChat, ktoré sú v čínskom vlastníctve.