SaS: Žiadame okamžité preverenie pôvodu majetku šéfa vojenských tajných

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje za neprijateľné, aby šéf Vojenského spravodajstva Ján Balciar už pol roka ťahal verejnosť za nos.

 

„Ján Balciar dodnes dôveryhodne nevysvetlil pôvod svojich závratných majetkov a navyše sa dozvedáme aj o ďalšom podozrivom dare - luxusnom byte pre jeho syna. Nehnuteľnosť v hodnote vyše 200- tisíc eur mal Jánovi Balciarovi ml. darovať jeho dedko - otec šéfa VS. Odkiaľ zobral 80-ročný pán peniaze na takúto drahú nehnuteľnosť? A prečo nikto nezačal preverovať podozrivé majetkové pomery šéfa vojenských tajných?“ pýta sa predseda poslaneckého klubu SaS a člen Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Milan Laurenčík.

Aj tu sa podľa Richarda Sulíka prejavuje absolútna bezzubosť Ficovho zákona o preukazovaní pôvodu majetku. „Koľko ľudí bolo na základe neho za 9 rokov odsúdených? Nula. To v tejto krajine naozaj orgánom činným v trestnom konaní neprekáža? Žiadame okamžité vyšetrovanie a preverenie pôvodu majetku Jána Balciara. Ak chceme, aby sa na Slovensku oplatilo pracovať, podnikať a žiť, tak je nevyhnutná zmena vlády, ktorá bude, okrem iného, viesť aj k zmene zákonov, konkrétne aj toho o preukazovaní pôvodu majetku,“ doplnil predseda SaS Richard Sulík.