OĽANO žiada ústavnú zmenu zákona, aby ľuďom ako je Ján Počiatek bol okamžite zhabaný majetok

29.11.2019 19:49 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) je pripravené podporiť akúkoľvek ústavnú zmenu zákona, aby ľuďom ako je Ján Počiatek bol okamžite zhabaný majetok. Uviedol to dnes predseda hnutia OĽANO Igor Matovič v reakcii na zverejnenú nahrávku medzi bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom a bývalým ministrom financií za stranu Smer Jánom Počiatkom o mediálnej stratégii v kauze Lemikon.

Matovič vyzval premiéra Petra Pellegriniho, aby vyvinul legislatívnu iniciatívu na to, aby akékoľvek nahrávky, ktoré dokazujú trestnú činnosť, boli automaticky použiteľné aj ako dôkaz v trestnom konaní. „Ak neviete napísať ten zákon, tak choďte do Talianska, zoberte si zákon, ktorým konfiškujú majetok mafiánom a iba ho preložte. Nemusíte sa vôbec narobiť. My vám ten zákon podporíme,“ uviedol líder Obyčajných s tým, že OĽANO je pripravené podporiť takýto zákon svojimi hlasmi. „Za celý čas, ako je Peter Pellegrini premiérom tejto krajiny, neurobil ani jeden jediný legislatívny krok, ktorý by umožnil ísť po krku mafiánom, alebo ktorý by umožnil zhabať majetok skorumpovaným ľuďom, ako je Ján Počiatek či Robert Kaliňák,“ doplnil Matovič.

Podľa Matoviča vie Peter Pellegrini o skutočnostiach z nahrávky už najmenej pol roka, keďže pol roka o nej vedel už aj Matovič. „Ja ako radový poslanec o tej nahrávke viem pol roka. Nemal som jej obsah, ale vedel som, že existuje. Kto na nej je a čo hovorí. Ale dôkazy som v ruke nemal," vyjadril sa Igor Matovič. „Dnes má dôkazy v rukách celé Slovensko. Preto sa pýtam, čo Peter Pellegrini za toho pol roka urobil preto, aby tomuto človeku bol zaistený majetok? Čo urobil pre to, aby takémuto človeku vykonali domovú prehliadku, aby takýto človek už sedel vo vyšetrovacej väzbe? Všetci vieme, čo Peter Pellegrini urobil. Neurobil nič," dodal Matovič.

Kšefty Jána Počiatka podľa I. Matoviča po celý čas kryl jeho stranícky predseda Robert Fico. „Myslí si snáď ešte niekto na Slovensku, že Robert Fico nevedel, v čom Ján Počiatek lieta? Treba sa pozrieť na to, ako sa vyjadroval a ako ho hájil po tom, ako vyšla najavo kauza Lemikon,“ povedal Matovič a dodal: „Takýchto nahrávok sú desiatky až stovky. Ľudia ich majú k dispozícii a príde ten čas, kedy ich vytiahnu.“

RTVS odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru (VIDEO)

Na stredu 27. mája je naplánovaný štart misie Demo-2 do vesmíru. Od roku 2011, čo bol ukončený program letu raketoplánov do vesmíru, je to prvýkrát čo poletí americká posádka do vesmíru z americkej pôdy na americkom zariadení, ale aj prvýkrát, čo ľudí do vesmíru dopraví súkromná spoločnosť.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.