SaS: Vyzývame poslanca Blahu, aby okamžite odišiel zo SAV

11.12.2019 12:11 | Tlačové správy | TS SaS

Poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha, ktorý je zamestnancom Ústavu politických vied SAV, by mal čo najskôr akademickú pôdu opustiť. Tvrdí to politická strana Sloboda a Solidarita v rekcii na predsedníctvo SAV, ktoré sa dištancovalo od statusov na sociálnych sieťach a vyjadrení poslanca Ľuboša Blahu.

„Statusy Blahu na sociálnej sieti sú podľa vedenia akadémie dehonestujúce, neprijateľné a poškodzujú renomé Slovenskej akadémie vied, a my sa s tým v plnej miere stotožňujeme. Keďže ho však ako poslanca NR SR nemôžu podľa zákona z akadémie vyhodiť, vyzývame Ľuboša Blahu, aby sám dobrovoľne odišiel z Ústavu politických vied a nerobil hanbu akademickej obci,“ uviedol podpredseda SaS a tímlíder strany pre školstvo Branislav Gröhling.

Strana SaS sa tak pridáva k výzve predsedníctva SAV, ktoré začalo aj konanie pred Etickou komisiou vo veci možného porušenia Etického kódexu SAV. „Netreba však zabúdať, že človek ako Blaha nepatrí nielen do SAV, ale ani do parlamentu,“ uzavrel Branislav Gröhling.

Ceny Trilobit sú rozdané, ocenenia získali aj tvorcovia zo Slovenska

Český filmový a televizní svaz FITES udělil Hlavní cenu Trilobit 2020 hercům Jiřímu Schmitzerovi a Ladislavu Mrkvičkovi za jejich role ve filmu Staříci.

Markíza bude mať špeciálne Na telo so Zuzanou Čaputovou (VIDEO)

Televízia Markíza v nedeľu o 13:00 odvysiela v relácii Na telo rozhovor s prezidentkou Zuzanu Čaputovou.

Registrácia na Digital PIE 2020 je spustená, známe je už aj zloženie poroty

Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) a organizátor RULEZZ konferencií – TheMarketers.biz tento týždeň spustili 4. ročník súťaže v digitálnom marketingu na Slovensku - Digital PIE 2020. Aj v tomto roku je partnerom združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia, ktoré odovzdá špeciálne ocenenie DIGITAL MEDIA SOLUTION.

Časopis Vatikánu: Za poklesom počtu mníšok je aj zneužívanie

Vatikánsky dámsky časopis pripísal dramatický pokles počtu rádových sestier na svete veľmi náročným pracovným podmienkam, sexuálnemu zneužívaniu a zneužívaniu moci zo strany ich nadriadených a duchovných.

Súťaž PROKOP pozná víťazov (FOTO)

Vo štvrtok večer počas slávnostného večera v Bratislave boli vyhlásení víťazi súťaže o najlepší PR projekt za minulý rok PROKOP 2019.

RTVS má novú diskusnú reláciu (VIDEO)

RTVS prinesie novú diskusnú reláciu s názvom Do kríža, ktorú bude vysielať na Dvojke každú stredu o 22:25.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.

Redakcia vysvetľuje faux pas titulky, na ktorej k herečke po chemoterapii bez vlasov pribalili šampón na husté vlasy (FOTO)

Dosah, aký mala marketingová akcia lifestylového časopisu Story a kozmetickej spoločnosti Schwarzkopf, určite nechce zažiť žiadna spoločnosť.

Súd v kauze vraždy Kuciaka povedal, že Threema je zákonná

Dnes v stredu pokračuje súdne pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na programe sú výpovede obžalovaných a členov komanda, ktoré sledovalo pre Kočnera novinárov - Peter Tóth, Štefan Mlynarčík a Miroslav Kriak..