Šéf RTVS reaguje na útoky Blahu voči Jančkárovej, Havranovi a Cifrovej Ostrihoňovej

Šéf RTVS reaguje na útoky Blahu voči Jančkárovej, Havranovi a Cifrovej Ostrihoňovej Ilustr. foto: RTVS

Poslanec Smeru Ľuboš Blaha napísal status, v ktorom spochybnil dôveryhodnosť a nezávislosť RTVS, pričom opäť slovne zaútočil na moderátorov a redaktorov RTVS. Šéf RTVS ho upozorňuje, aby nepodnecoval k nenávistným prejavom.

"Toto je úplná novinárska žumpa. Celé roky nechali Ostrihoňovú z PS šíriť svoju slniečkarsku propagandu. Robili kampaň PS-ku - za peniaze daňových poplatníkov! To isté Havran - prečo máme z daní platiť komentátora SME, ktorý do diskusií zásadne pozýva iba ľudí, ktorí majú ten istý názor ako on? To aj v Saudskej Arábii funguje väčšia vyváženosť v debate o Koráne. Prepáčte, ale to, čo stvára Jančkárová, je absolútnou hanbou žurnalistiky... Kým bude Jančkárová moderovať nedeľné debaty RTVS, odmietam tento odpad pozerať - kým sa nezmení vedenie RTVS, táto televízia si zaslúži celospoločenský bojkot," napísal Blaha. Podobne, ako už viackrát v minulosti, Ľuboš Blaha útočí, spochybňuje novinárov s robí z nich terče pre hejterov. Po takýchto slovných útokoch sa práve Marta Jančkárová minulý rok stala terčom hrubých útokov spojených s vyhrážkami fyzickou likvidáciou, mučením a hromadným znásilnením.

Podrobnosti: Podozrivý dôchodca, ktorý sa vyhrážal moderátorke RTVS, vlastnil zbraň (VIDEO)
Útok na moderátorku RTVS sa dal očakávať, mal totiž nebezpečnú politickú predohru

"To, čo predvádza RTVS, všetka tá vojnová propaganda, trápna rusofóbia, podpora opozičných straníckych mítingov, útoky na Smer - to všetko nabralo také extrémne rozmery, že už viac nemôžeme mlčať. Kde je vlastne rozdiel medzi RTVS a Markízou? Kde sa podela verejnoprávnosť? Načo štát platí takýto mediálny hnoj? Ešte raz - pre Slovensko musí byť najvyššou prioritou, aby sa do vysielania RTVS vrátila verejnoprávnosť. Nechceme nič viac, len objektívnosť a nezaujatosť. Nemám v tejto oblasti žiadne priame kompetencie, ale politicky urobím všetko preto, aby sme túto katastrofálnu situáciu vyriešili čím skôr - už včera bolo neskoro. Nie je predsa možné, aby si fanatickí pravičiari ako Machaj, Jančkárová či Makara uzurpovali verejnoprávny priestor - nech sa pakujú do Denníka N či iných extrémistických plátkov," pokračoval Blaha v statuse, ktorý šíri na sociálnych sieťach aj Smer.

Odporúčame aj: Fico na tlačovke V4 neprimerane kádroval redaktorku RTVS, nezastavil sa ani na facebooku (VIDEO)

K statusu Blahu sa vyjadril šéf RTVS

"RTVS dlhodobo čelí útokom, ktorých cieľom je spochybniť objektivitu a verejnoprávnosť inštitúcie a pripraviť tak pôdu pre výmenu manažmentu a zmenu zákona o RTVS," upozorňuje generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

"Odmietam vyhlásenia o spolitizovaní spravodajstva a publicistiky RTVS a spochybňovanie nestrannosti a profesionality našich moderátorov a redaktorov. Takéto vyjadrenia podnecujú časť verejnosti k hanlivým a nenávistným prejavom voči konkrétnym redaktorom a moderátorom. RTVS naďalej poskytuje nestranné, overené a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie o dianí na Slovensku. V prípade pochybností o porušení zákona odporúčam dať podnet na Radu pre mediálne služby, ktorá ako jediná môže posudzovať a rozhodovať, či bola dodržaná objektivita poskytnutých informácií," dodal Machaj.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame